Bella Vespa: Η μαγευτική αυλή και το νέο italian fusion μενού που θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά στη Γλυφάδα

Το Bella Vespa στη Γλυφάδα συνδυάζει όσα ψάχνουμε και αυτό το καλοκαίρι: Δροσερό χώρο, comfort ιταλικό φαγητό με σύγχρονες πινελιές δια χειρός Δημήτρη Χατζηδημητρίου και Θάνου Φέσκου, και ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις πάντα άνετα για να απολαύσεις το γεύμα σου - είτε έρχεσαι εδώ με την παρέα σου, είτε με το ταίρι ή με τα παιδιά σου.
- 04/06/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Υπάρχουν ορισμένα μέρη που γίνονται instant στέκια για την ανεπιτήδευτη, φιλόξενη ατμοσφαιρά τους, την ποιότητα αλλά και την αίσθηση πως θα τα εκτιμήσεις και θα τα απολαύσεις σε κάθε φάση της ζωής σου. Το Bella Vespa στη Γλυφάδα είναι ένα από αυτά. Από την πρώτη στιγμή που περνάς την είσοδό του και κατευθύνεσαι στην καταπράσινη, ανάλαφρη και ολάνθιστη αυλή του, νιώθεις εδώ βρήκες τον προορισμό σου.
Ένα δροσερό αεράκι, διακριτικές μελωδίες, ρομαντικός φωτισμός και μια αίσθηση γαλήνης που σε αποσυνδέει από την ένταση της πόλης – το Bella Vespa θα μπορούσε να βρίσκεται στη μποέμικη συνοικία του Τραστέβερε στη Ρώμη, όμως βρίσκεται στη Γλυφάδα και είναι από μόνο του μια εμπειρία και πραγματικά έχει κάτι για όλους. Δροσερά cocktails και την απαραίτητη ηρεμία για να αναλύσεις τα τεκταινόμενα με την παρέα, hearty φαγητό για να κλείσεις με τον σωστό τρόπο μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, ιταλική ρομαντζάδα για ένα ραντεβού μακριά από την καθημερινότητα, αλλά και τον ιδανικό χώρο για οικογενειακό μεσημεριανό με τα μικρά σου. Γιατί -ας μην ξεχνιόμαστε- το Bella Vespa είναι και kids-friendly: ο παιδότοπος «Vespino» που λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα (13.00 – 19.00) με παιδαγωγό, κάνει τις επισκέψεις με παιδιά απόλαυση.
Όμως δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα που μας τραβάει ξανά και ξανά σ’ αυτή την όμορφη ιταλική γωνιά των νοτίων. Είναι και η κουζίνα του. Με επικεφαλής δύο εξαιρετικούς σεφ, τον ταλαντούχο Δημήτρη Χατζηδημητρίου και τον πολυβραβευμένο Θάνο Φέσκο (επί τέσσερα χρόνια σεφ του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin Delta στο ΚΠΙΣΝ), το Bella Vespa παρουσιάζει ένα νέο μενού που παντρεύει την ιταλική παράδοση με σύγχρονη δημιουργικότητα, διατηρώντας την ποιότητα και τον οικείο comfort χαρακτήρα που μας κάνει να το προτιμούμε εδώ και χρόνια.
Καθώς η ζέστη του καλοκαιριού έχει επιστρέψει για τα καλά, η πρώτη μπουκιά στο δροσερό καταφύγιο της αυλής αξίζει να είναι σαλάτα η Di Rucola con Frutta: άγρια ρόκα με φράουλες, σταφύλια, αποξηραμένο σύκο και vinaigrette με βαλσάμικο και σουσάμι. Προχωρώντας το γεύμα, τα πιάτα αρχίζουν να εκπλήσσουν με τη δημιουργικότητα και τον πιο έντονο χαρακτήρα τους. Το Funghi al Ragu – ραγού άγριων μανιταριών με κρέμα γλυκοπατάτας και μια απρόσμενη σάλτσα τσίπουρου-miso – γήινο, απαλό και με βάθος, είναι η απόδειξη ότι το Bella Vespa δεν σταματάει να εξελίσσεται επενδύοντας στο fusion.
Όμως όσο και αν ο πειραματισμός μάς αρέσει, πάντα θα αναζητούμε τη ζεστασιά ενός comfort ιταλικού πιάτου. Τα Gnocchi al Pollo – μαλακά gnocchi που λιώνουν στο στόμα, τρυφερό κοτόπουλο και μπρόκολο (γιατί από ένα μαμαδίστικο πιάτο δεν μπορεί να λείπουν τα λαχανικά) είναι αρκετό για να μας φτιάξει τη μέρα.
Highlight του νέου μενού το Iberico Pluma, λαιμός χοιρινού Iberico με πατάτες ογκρατέν και kale. Κάθε μπουκιά, ένα γευστικό ταξίδι, με την πλούσια υφή του χοιρινού να συναντά την κρεμώδη πατάτα και την πικράδα του kale. Πιο καλοκαιρινή επιλογή, ελαφριά και με χαρακτήρα το Salmone: ζουμερό φιλέτο σολομού με κρούστα βοτάνων, σοταρισμένα χόρτα και βελουτέ από λευκό κολοκύθι. Ένα πιάτο κομψό, φίνο, ελαφρύ και χορταστικό.
Φυσικά, από ένα σωστό ιταλικό τραπέζι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γλυκά. Και στο Bella Vespa είναι ασυναγώνιστα. Το Semifreddo με πικρή σοκολάτα, σούπα φράουλας και τραγανή gianduja είναι δροσερό και πλούσιο ταυτόχρονα, ενώ η Mousse al Pistacchio με καταΐφι, pistachio namelaka και σάλτσα σοκολάτας γάλακτος είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για έναν από τους φετινούς πρωταγωνιστές της ζαχαροπλαστικής: το υπέροχο φυστίκι Αιγίνης.
Το Bella Vespa είναι ο προορισμός που επιλέγεις όταν θέλεις να φας καλά, να χαλαρώσεις, να μοιραστείς τη στιγμή με αγαπημένους ανθρώπους. Με τη φροντίδα των σεφ, το φιλόξενο περιβάλλον του και το νέο του μενού, η «Όμορφη Βέσπα» συνεχίζει να μας ταξιδεύει. Γιατί, όπως είχε μας είχε πει κάποτε και ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου: «Η πρώτη ύλη μιλάει από μόνη της – αρκεί να τη μεταχειριστείς με σεβασμό και αγάπη, σαν να ταΐζεις την οικογένειά σου». Και κάπως έτσι νιώθεις κάθε φορά που επιστρέφεις στο Bella Vespa.