Το Geluk στην Ηλιούπολη έγινε Son: Micro bakery & brunch το πρωί, εστιατόριο με open kitchen το βράδυ
Μετά από 13 χρόνια παρουσίας στην Ηλιούπολη, το Geluk αλλάζει σελίδα και μεταμορφώνεται στο Son – ένα all day spot που ξεκινά ως micro bakery και brunch spot και το βράδυ συστήνεται ως εστιατόριο με open kitchen και δημιουργικές επιλογές.
- 07/10/2025, 12:23
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Αν έχεις περάσει έστω και μία φορά από την Ηλιούπολη τα τελευταία 13 χρόνια, σίγουρα ξέρεις το Geluk. Ένα σημείο αναφοράς, που έγραψε τη δική του ιστορία και υπήρξε για χρόνια αγαπημένο all day σημείο της περιοχής. Από αυτό το κεφάλαιο, όμως, γεννήθηκε κάτι νέο: το Son, η φυσική συνέχεια του Geluk, όπως λένε και οι δημιουργοί του, που θα κουβαλάει την ιστορία του, αλλά ταυτόχρονα υπόσχεται μια φρέσκια εμπειρία.
Το Son υποδέχεται τους επισκέπτες του από το πρωί με τον αέρα ενός micro bakery και ένα μενού brunch που φέρνει στο τραπέζι comfort επιλογές με δημιουργική προσέγγιση. Καθώς η μέρα προχωρά, ο χώρος αλλάζει διάθεση: το απόγευμα και το βράδυ μεταμορφώνεται σε εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα και ξεχωριστές γευστικές προτάσεις.

Στο τιμόνι βρίσκονται οι σεφ Δημήτρης Κατσάνος και Δημήτρης Αφεντάκης, οι οποίοι παντρεύουν κοπές κρέατος στον ξυλόφουρνο με γεύσεις από τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό, βασισμένοι στις εποχιακές πρώτες ύλες και σε τολμηρές spicy γεύσεις.

Όπως λέει και η ίδια η ομάδα: «Το Son είναι ο γιος που γίνεται πατέρας, ο πατέρας που υπήρξε γιος». Ένας κύκλος που συνεχίζεται, μεταφέροντας μνήμες από το Geluk αλλά δημιουργώντας παράλληλα κάτι νέο. Από τον πρώτο καφέ και το brunch μέχρι το δείπνο και το τελευταίο ποτό της βραδιάς, το Son φιλοδοξεί να γίνει το νέο αγαπημένο της Ηλιούπολης.