Το «κρυμμένο» μαγαζί του Αλίμου με το πιο νόστιμο χειροποίητο πεϊνιρλί
Ένα μικρό συνοικιακό μαγαζί επί της Καλαμακίου στον Άλιμο φτιάχνει καθημερινά πεϊνιρλί (και πίτσα) στον ξυλόφουρνο, που γίνονται ανάρπαστα μόλις βγουν από το φτυάρι. Τα δοκιμάσαμε και ναι, αξίζουν.
- 08/10/2025, 11:41
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Υπάρχουν κάποιες φορές που ένα μαγαζί δεν χρειάζεται πολλά φώτα ή μεγάλες ταμπέλες για να ξεχωρίσει. Στην περίπτωση αυτού του μικρού spot στον Άλιμο, μια απλή πινακίδα που γράφει «χειροποίητο πεϊνιρλί» είναι αρκετή για να σε βάλει στον πειρασμό να σταματήσεις. Και, αν το κάνεις, δύσκολα θα το μετανιώσεις.
Ο χώρος είναι λιτός και το μάτι πέφτει αμέσως στον ξυλόφουρνο. Δεν είναι μαγαζί για να καθίσεις ώρα, το πεϊνιρλί το τρως στα γρήγορα όρθιος απ’ έξω ή το παίρνεις μαζί σου. Από τον φούρνο βγαίνουν ζύμες αφράτες και από το μαγαζί μια μυρωδιά σαν φρεσκοψημένου ψωμιού.

Δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά πεϊνιρλί: Το κλασικό με τυρί ήταν απλό αλλά γευστικό. Το καλοψημένο ψωμάκι με το άρωμα του ξυλόφουρνου πρωταγωνιστεί, ενώ η γέμιση τυριού (gouda και edam) δεν έχει περιττή λιπαρότητα. Το τρως και ως συνοδευτικό άνετα.
Οι ίδιοι προτείνουν να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά πεϊνιρλί με σουτζούκι ή με παστουρμά, που στο τέλος τα αλείφουν με φρέσκο αγελαδινό βούτυρο για ακόμη πιο έντονη γεύση. Εμείς προτιμήσαμε το σουτζούκι, που ήταν αρωματικό και πικάντικο όσο πρέπει. Τέλος, παραγγείλαμε το χωριάτικο, που ίσως ήταν το καλύτερο όλων: Με gouda, edam, φέτα, ελιά, πιπεριά, ντομάτα και κρεμμύδι, ήταν πλούσιο και χορταστικό – η ντομάτα έδινε την έξτρα υγρασία και τα υπόλοιπα υλικά προσέθεταν υφή και γεύση. Κι εδώ βέβαια η ζύμη με τις ελαφρώς καψαλισμένες άκρες απογειώνει το αποτέλεσμα.


Κι αν δεν θες πεϊνιρλί, το μαγαζί έχει κι άλλες επιλογές: πίτσες και καλτσόνε, επίσης ψημένα στον ξυλόφουρνο, καθώς και σάντουιτς. Όλα όμως περιστρέφονται γύρω από την ίδια φιλοσοφία: χειροποίητη ζύμη και μια γεύση που θυμίζει κάτι πιο σπιτικό.
Extra info: Μπορείς να παραγγείλεις μέσω efood και Wolt, ή να δώσεις τηλεφωνικά την παραγγελία σου και να περάσεις από εκεί για να την παραλάβεις.