Νοέμβριος στα Vibo Wine Stories: Από τη βιοδυναμική αρμονία του Τυρνάβου, στην ιστορική κληρονομιά της Πελοποννήσου
Νοέμβριος στα Vibo Wine Stories σημαίνει δύο βραδιές, δύο φιλοσοφίες, ένα κοινό πάθος: την αριστεία στο κρασί. Από τον Τύρναβο και τη βιοδυναμική αρμονία του Κτήματος Ζαφειράκη, μέχρι την Πελοπόννησο και την αριστοκρατική κομψότητα του Semeli Estate, τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται αυτόν τον μήνα δύο σπουδαίους οινοπαραγωγούς για ένα ταξίδι στις διαφορετικές εκφάνσεις του ελληνικού αμπελώνα.
- 31/10/2025, 16:55
- Κείμενο: NouPou.gr
Όταν η βιοδυναμική καινοτομία συναντά την παράδοση, όταν οι ήρεμες δυνάμεις του νέου κύματος του ελληνικού κρασιού διασταυρώνονται με την ιστορική κληρονομιά, τότε γεννιέται μια μοναδική οινική εμπειρία. Τα Vibo Wine Stories τον Νοέμβριο φέρνουν κοντά δύο κόσμους που συγκλίνουν στην ποιότητα:
– Το Κτήμα Ζαφειράκη από τον Τύρναβο, όπου ο Χρήστος Ζαφειράκης δημιουργεί κρασιά-έργα τέχνης με πιστοποίηση βιοδυναμικής καλλιέργειας, αυθόρμητες ζυμώσεις και σεβασμό στη φύση.
– Το Semeli Estate από την Πελοπόννησο, όπου η οινική παράδοση δεκαετιών συναντά τη σύγχρονη τεχνογνωσία σε εμβληματικούς αμπελώνες της Μαντινείας και της Νεμέας.
Την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025 τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά υποδέχονται το Κτήμα Ζαφειράκη με τρεις εκλεκτές βιοδυναμικές ετικέτες που αποτυπώνουν την avant-garde προσέγγιση του Χρήστου Ζαφειράκη. Στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2025 έρχεται η σειρά του Semeli Estate με τρεις κλασικές ετικέτες που εκφράζουν τον πλούτο και την κομψότητα των ελληνικών ποικιλιών.

Κτήμα Ζαφειράκη: Η βιοδυναμική αριστεία από τον Τύρναβο
Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025
Ο ίδιος ο Χρήστος Ζαφειράκης, ο οινοποιός που ανέδειξε τη Λημνιώνα σε σύμβολο του νέου ελληνικού κρασιού, θα βρίσκεται στα Vibo Bistrot για να συναντήσει τους φίλους του κρασιού και να αφηγηθεί την ιστορία του Κτήματος. Μαζί του, τρεις χαρακτηριστικές ετικέτες που αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της βιοδυναμικής καλλιέργειας:
Μαλαγουζιά Bio 2024: αυθόρμητη ζύμωση, αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων, δροσερή οξύτητα και μακρά, καθαρή επίγευση. Ένα κρασί με λεπτότητα και ισορροπία.
Λημνιώνα Ροζέ Bio 2024: εκρηκτικά αρώματα κόκκινων φρούτων, άνθη και βότανα· στο στόμα ζωντανό και δροσιστικό, με φρουτώδη ένταση και φίνο τελείωμα.
Λημνιώνα Young Vineyards Bio 2021: φρέσκο, ελαφρύ κόκκινο με νότες βύσσινου, βιολέτας και ιβίσκου, παιχνιδιάρικες τανίνες και δροσερή, φίνα υφή.
Semeli Estate: Η κομψότητα της Πελοποννήσου
Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Η ομάδα του Semeli Estate θα είναι παρούσα στις βραδιές των Vibo Bistrot, συνομιλώντας με τους θαμώνες και αποκαλύπτοντας τις ιστορίες πίσω από κάθε ετικέτα. Η παράδοση και η τεχνογνωσία του Κτήματος αποτυπώνονται σε τρία κρασιά με υπογραφή:
Μαντινεία Π.Ο.Π.: 100% Μοσχοφίλερο, από αμπελώνες στα 650 μ. υψόμετρο· μεθυστικό άρωμα ροδοπέταλων, εσπεριδοειδών και μοσχολέμονου, ζωντανή γεύση και λεμονάτη φρεσκάδα.
Nemea Reserve Π.Ο.Π.: Αγιωργίτικο με δομή, βάθος και πολυπλοκότητα· βελούδινες τανίνες, αρώματα μαύρων φρούτων, βανίλιας και μπαχαρικών, και μακριά, ζεστή επίγευση.
Delear Ροζέ: χαρμάνι Syrah και Grenache Rouge με χρώμα σομόν και αρώματα ροδιού, κερασιού και passionfruit· δροσερό, κομψό και εξαιρετικά ευκολόπιοτο.