The C Beach Restaurant: Ένας αναπάντεχος γαστρονομικός προορισμός
The Summer Times
Το The C Beach Restaurant στη Βούλα δεν είναι μόνο ένα από τα πιο αγαπημένα all day beach bar της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ιδανικό για μια μέρα χαλάρωσης στην παραλία. Στο εστιατόριο δύο ταλαντούχοι σεφ δημιουργούν ένα μενού που ξεχωρίζει για τα ποιοτικά υλικά και τον μεσογειακό του χαρακτήρα.
- 26/07/2025, 09:32
- Κείμενο: Χριστίνα Δρούζα
Μέρες Ιουλίου στην Αθήνα, οι διακοπές πλησιάζουν (ίσως όχι για όλους), αλλά μέχρι τότε έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Μια εξαιρετική επιλογή είναι το The C Beach Restaurant στη Βούλα που είναι ανοιχτό από το πρωί έως τη δύση του ήλιου. Δεν είναι μόνο η ήσυχη παραλία με τις αναπαυτικές ξαπλώστρες (σε λογικές πάντα τιμές) ούτε ο καλοσχεδιασμένος χώρος με τα γήινα χρώματα, τα καταπράσινα φυτά, τα ξύλινα έπιπλα και τις boho διακοσμητικές πινελιές. Είναι, κυρίως, η χαλαρωτική ατμόσφαιρα, η διακριτική πολυτέλεια, το ανεπιτήδευτο σέρβις, η ανάσα γαλήνης και ηρεμίας που αποπνέει όλος ο χώρος. Πέρα όμως από την υπέροχη τοποθεσία, το μεγάλο ατού του C κρύβεται στην κουζίνα του όπου δύο νέοι ταλαντούχοι σεφ δημιουργούν ξεχωριστά πιάτα με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και υλικά του τόπου μας.

Φρέσκα ψάρια, fusion επιρροές και αγαπημένες ελληνικές γεύσεις
Οι σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης, γνωστοί από την θητεία τους στο κατά γενική ομολογία επιτυχημένο Alemagou στη Μύκονο, ανέλαβαν το C Βeach Restaurant από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, πριν τρία χρόνια. Φέτος έχουν κάνει κάποιες αλλαγές στο μενού κι έχουν προσθέσει το φρέσκο ψάρι ημέρας, γεγονός που ταυτίζεται με τη γαστρονομική τους φιλοσοφία που συνοψίζεται στο τρίπτυχο: καλές πρώτες ύλες, φρέσκα υλικά, ελληνικές γεύσεις.

Στο καλοσχεδιασμένο, ακόμη κι από άποψη εμφάνισης και τυπογραφίας, μενού οι σεφ δίνουν έμφαση στην απλότητα των πιάτων και τις καθαρές γεύσεις. Απουσιάζουν από εδώ τα περίπλοκα πιάτα και οι ευφάνταστες περιγραφές, ενώ όλα δείχνουν συνέπεια, οικονομία και σωστή διαχείριση των πρώτων υλών. Οι βασικές ενότητες Ωμά (tartare, carpaccio, ceviche), Γη (χόρτα και μεσογειακές σαλάτες, ιδιαίτερη αναφορά στη σαλάτα με το φρέσκο χταπόδι), Θάλασσα (καραβίδες, γαρίδες και ψάρια) και Αγρός (κοτόπουλο και κρεατικά, όπως short ribs, rib eye και μπιφτέκια Black Angus) δίνουν και το στίγμα της πρώτης ύλης. Η αλήθεια είναι ότι τα πάντα σε αυτό το μενού είναι απλά και σαφή, δεν χρειάζεται ιδιαίτερος προβληματισμός.

Τα πιάτα είναι τόσα ώστε να μας δίνουν επιλογές χωρίς να μας μπερδεύουν και ο αριθμός των υλικών είναι μετρημένος. Κάποια από αυτά έχουν ξεκάθαρα μεσογειακό χαρακτήρα, όπως η φαβα με chutney κάππαρης, το γιαούρτι με ψητό κολοκύθι και αγγούρι, το «ελληνικό» carpaccio με κάπαρη, λεμόνι και ελαιόλαδο, αλλά και ο τόνος με την ψητή μελιτζάνα.
Από την πλευρά της θάλασσας
Οι δύο σεφ μιλούν με ενθουσιασμό για το φετινό μενού, καθώς περιλαμβάνει θαλασσινές γεύσεις στις οποίες έχουν αδυναμία –γεγονός που συνδέεται και με την πολύχρονη θητεία τους στη Μύκονο. Σε ένα μόνο πράγμα είναι απόλυτοι: Τα ψάρια που σερβίρουν είναι φρέσκα, πελαγίσια. «Ερχόμαστε στην κουζίνα νωρίς το πρωί και ετοιμάζουμε ό,τι ψάρι μάς φέρει ο ψαράς. Όλα τα ψάρια που σερβίρουμε είναι πελαγίσια, δεν χρησιμοποιούμε ψάρια ιχθυοτροφείου» αναφέρει ο Λάζαρος. Τα ψάρια αυτά είναι συνήθως Σφυρίδα, Φαγκρί ή Ροφός. Δίπλα του η Ντορίνα μιλάει με ιδιαίτερη περηφάνια για τα ωμά πιάτα που ετοιμάζει. «Αγαπώ πολύ τα ψάρια και όλη τη διαδικασία για τα ταρτάρ και τα καρπάτσιο. Τα ωμά είναι το φόρτε μου. Τα ψάρια που έρχονται είναι όλα φρέσκα, πελαγίσια και όλη η ετοιμασία γίνεται εδώ». Η Ντορίνα σε αυτό είναι απόλυτη, δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να σερβίρει ψάρι που δεν είναι φρέσκο. «Αν δεν έχω φρέσκο τόνο, δεν θα σερβίρω ταρτάρ εκείνη την ημέρα, θα κλείσω τον κωδικό».

Το μενού των Ωμών περιλαμβάνει Tartare Γαρίδας με φρέσκια γαρίδα Κοιλάδας, αγγούρι και κρέμα λεμονιού, Carpaccio φρέσκου ψαριού με σάλτσα κάππαρης, λεμόνι και ελαιόλαδο, Tartare Σολομού με τσίλι και Tartare Τόνου με αβοκάντο, Sashimi με μαγιάτικο και το δικό τους C-Viche που συνδυάζει τόνο, σολομό και φρέσκο ψάρι ημέρας. Στα πιάτα της Θάλασσας ξεχωρίζουν το Κριθαρότο με φρέσκια καραβίδα και η Calamarata Pasta, ζυμαρικά με φρέσκο ψάρι ημέρας, κάπαρη και ντοματίνια, ένα πιάτο που μοιάζει να βγήκε κατευθείαν από το Αιγαίο. Πρόκειται για ένα από τα σταθερά best seller του μενού, όπως και το Λινγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδας. Όπως αναφέρει η σεφ: «Η γαρίδα Κοιλάδας είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη, είναι πολύ νόστιμη ωμή, βγάζει μια γλυκιά ατόφια γεύση, καμία άλλη γαρίδα δεν έχει τόσο ωραία γεύση».

Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνει επίσης και φρέσκο ψάρι ημέρας που σερβίρεται ολόκληρο ή φιλεταρισμένο με χόρτα, baby πατάτες και ντοματίνια κονφί. Το ίδιο ψάρι μπορεί να σερβιριστεί και ωμό σασίμι. Από τον κατάλογο δεν λείπει και ο αστακός που σερβίρεται είτε ψητός είτε με ζυμαρικά. Κι εδώ οι δύο σεφ είναι απολύτως ειλικρινείς, αφού όπως παραδέχονται, «ξεκινάμε πάντα με φρέσκο ελληνικό αστακό στην αρχή της σεζόν, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί φρέσκος αστακός στην ελληνική αγορά».

Το C Βeach Restaurant μοιάζει να είναι το ιδανικό μέρος για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της πόλης, να ξεκουραστούμε δίπλα στο κύμα και να απολαύσουμε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Η Ντορίνα και ο Λάζαρος είναι δύο σεφ με ισχυρή γαστρονομική άποψη που την υπηρετούν πιστά. Ετοιμάζουν πιάτα που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, τον μεσογειακό τους χαρακτήρα και τη βαθιά νοστιμιά τους. Κι αυτό από μόνο του είναι λόγος για να πάμε και να ξαναπάμε στο C, ακόμη κι αν τελικά δεν κάνουμε εκείνη τη βουτιά στη θάλασσα.
