#NouPouChoice: Χταποδάκι στην Αντιγόνη
The Summer Times
Μια στάση στο Θυμάρι για φαγητό στην Αντιγόνη αξίζει, ειδικά αν στο τραπέζι φτάσει το χταποδάκι της -φρέσκο, καλοψημένο και ιδανικό για να το μοιραστείς με την παρέα.
- 07/09/2025, 09:58
- Κείμενο: NouPou.gr
Στο Θυμάρι, λίγα χιλιόμετρα πριν το Σούνιο, η ταβέρνα Αντιγόνη σερβίρει εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες φαγητό που βασίζεται στην παράδοση και στις καλές πρώτες ύλες της περιοχής. Ξεκίνησε το 1976 από τη γιαγιά Αντιγόνη και σήμερα συνεχίζεται από την τρίτη γενιά της οικογένειας, που κρατά το ίδιο απλό, καλοκαιρινό πνεύμα. Τα τραπέζια στρώνονται κάτω από τις μουριές, η θέα φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τα ψάρια έρχονται κατευθείαν από τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων.

Από το μενού ξεχωρίζουν πολλά, αλλά το χταποδάκι είναι η επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Φρέσκο, καλοψημένο, ζουμερό και όμορφα καψαλισμένο στη σχάρα, αφήνει τη γεύση και το άρωμα της θάλασσας να πρωταγωνιστούν. Σαν κάθε μπουκιά να σε πηγαίνει νοητά σε ένα νησιώτικο τραπέζι δίπλα στο κύμα. Συνοδεύεται ιδανικά με λίγο ουζάκι και μερικούς ακόμα μεζέδες, όπως τηγανητά κολοκυθάκια ή φρέσκα χόρτα.
Είτε βρεθείς εδώ μετά το μπάνιο είτε μετά από μια επίσκεψη στο Σούνιο, το χταποδάκι της Αντιγόνης είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να ολοκληρώσεις τη μέρα σου.