Βγαίνουμε σε ένα από τα πιο παρεΐστικα και value for money μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα
Οι Ραδιουργίες στα Πετράλωνα είναι το ιδανικό μεζεδοπωλείο για ατελείωτες συζητήσεις με καλή παρέα και καλό φαγητό.
- 20/09/2025, 10:17
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Ο καθένας έχει τα δικά του εστιατόρια, καφέ και μπαρ για κάθε περίσταση. Ένα καφέ για το πρωινό του Σαββάτου με την παρέα, ένα-δυο χαλαρά μπαρ για τα πρώτα ραντεβού και μερικά εστιατόρια, ανάλογα με την όρεξη και τη διάθεση.
Ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και εκείνα τα μέρη που τα διαλέγουμε όχι μόνο για το φαγητό, αλλά κυρίως γιατί θέλουμε να βρεθούμε με τους φίλους και να περάσουμε ωραία. Είναι εκείνα τα μαγαζιά που δεν έχουν δίωρα ή διομισάωρα sittings, εκείνα όπου μπορούμε να καθίσουμε με τις ώρες και να συζητάμε, λέγοντας κάθε τόσο: «Άλλο ένα τσίπουρο κι ένα απάκι, παρακαλώ».
Ένα τέτοιο μέρος είναι οι Ραδιουργίες στα Πετράλωνα, λίγο πιο πάνω από την Παναγή Τσαλδάρη. Αν ανεβείτε την Κοίλης, θα το βρείτε στα δεξιά του δρόμου. Ο χώρος δεν εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, αλλά είναι απλός, προσεγμένος, με τραπεζάκια και καρέκλες που σε καλούν να αράξεις. Κάθε τραπέζι κι ένας μικρός, διαφορετικός κόσμος: ζευγάρια στις πρώτες εξόδους, οικογένειες, και φυσικά παρέες που μετράνε χρόνια κοινών στιγμών.
Τα πιάτα πάνε κι έρχονται με γεύσεις γνώριμες – χωρίς υπερβολές και μπερδέματα. Στη μέση θα μπουν η σαλάτα με το όνομα «Ραδιουργίες», μια χωριάτικη με χαρουποκούλουρο και βινεγκρέτ, τζατζίκι και τυροκαυτερή για τις απαραίτητες «βουτιές» με πατάτες και ψωμί.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ραδιουργιες (@radiourgies)
Από τους μεζέδες, που κρατούν ζωντανό το τραπέζι, ξεχωρίζουν τα πλευρώτους με κάρυ και κύμινο, το απάκι με φρέσκο κρεμμυδάκι, και το μετσοβίτικο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστού τυριού. Αξίζει να δοκιμάσετε και το μοσχαρίσιο συκώτι, σκέτο λουκούμι, που σερβίρεται με φάβα. Τα κεφτεδάκια κοτόπουλου έρχονται με ζυμαρικά, ενώ πιο «κλασικές αξίες» είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, η χοιρινή σπαλομπριζόλα και το σουβλάκι κοτόπουλο. Το κότσι, από την άλλη, σιγομαγειρεύεται και μελώνει.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ραδιουργιες (@radiourgies)
Στις Ραδιουργίες, όπως είπαμε, δεν θα έρθετε μόνο για να φάτε, αλλά και για τη χαλαρή, παρεΐστική τους διάθεση. Είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, που σε αφήνουν να μιλήσεις για τα πάντα: από δουλειές και έρωτες, μέχρι πολιτικά για να «ανάψουν λίγο τα αίματα».
Το φαγητό είναι εκεί για να συνοδεύσει τις στιγμές. Αυτές, τελικά, δεν είναι που έχουν μεγαλύτερη σημασία;
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ραδιουργιες (@radiourgies)