Bolivar Βeach Club: Εκεί που το φαγητό συναντά τη θάλασσα και γίνεται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία
The Summer Times
Στο Bolivar η κουζίνα ακολουθεί τον ρυθμό της μέρας: απλή, φρέσκια, νόστιμη και αρκετά ευέλικτη για να σε κρατήσει εκεί από το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Εσύ τι θα δοκίμαζες πρώτο;
- 23/07/2025, 12:10
- Κείμενο: NouPou.gr
Υπάρχουν μέρες που ξεκινούν από νωρίς. Με το αντηλιακό στο χέρι, μια πετσέτα στην τσάντα και την πρόθεση να μείνεις στην παραλία μέχρι να πέσει ο ήλιος. Και άλλες που συνεχίζονται μέχρι αργά, για ένα cocktail ή – ας πούμε – με χορό ξυπόλητος στην άμμο. Το Bolivar έχει αυτό το περίεργο χάρισμα: λειτουργεί σαν ρολόι που δεν δείχνει ποτέ την ώρα. Πηγαίνεις για λίγο και καταλήγεις να μένεις για πολύ. Δεν έχεις πλάνο, αλλά τελικά κάθεσαι όλη μέρα.

Στο Bolivar, άλλωστε, μπορείς να πας για μπάνιο, να μείνεις για ένα ποτό, να καταλήξεις σε ένα πάρτι χωρίς να το έχεις προγραμματίσει. Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις τοπίο.
Ανάμεσα στα beats, τις βουτιές και τις παρέες που μεγαλώνουν όσο περνά η μέρα, υπάρχει και κάτι ακόμη που συνδέει όλα τα παραπάνω: το φαγητό. Γιατί μπορεί το Bolivar να έχει γίνει γνωστό για τα εντυπωσιακά του πάρτι και τη θέση του στην καρδιά της νυχτερινής ζωής της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όμως όποιος έχει καθίσει στο εστιατόριο ξέρει πως η κουζίνα του δεν είναι συμπλήρωμα της εμπειρίας, αλλά ένας από τους πρωταγωνιστές.
Spoiler: Θα φας πολύ καλά
Το φαγητό στο Bolivar είναι κάτι που δεν πρέπει να προσπεράσεις. Είτε πιάσεις μια θέση στα τραπέζια του εστιατορίου στα πιο ψηλά της παραλίας, είτε παραγγείλεις στην ξαπλώστρα μετά τη βουτιά, το μενού έχει αρκετές επιλογές για να ικανοποιήσει διαφορετικές στιγμές της μέρας – και διαφορετικές ορέξεις. Από πιάτα με θαλασσινά, premium κρέατα, vegetarian και vegan προτάσεις, μέχρι ωραία σνακ και γλυκά.

Ξεκινώντας από το πρωί, η Hangover ομελέτα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, και όχι τυχαία. Με μανιτάρια, μπέικον, πιπεριές, ντομάτα και παρμεζάνα, είναι ιδανική για όσους ξύπνησαν λίγο πιο αργά και θέλουν αυτήν την πρώτη δόση ενέργειας. Ωραία εναλλακτική η ελληνική ομελέτα από την Άνδρο («Froutalia»), συνοδευόμενη από λαχταριστές πατάτες baby, ντοματίνια και τυρί γραβιέρα.
Αν πάλι θέλεις κάτι γλυκό, τα pancakes με πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα, cranberries, άγρια φρούτα, ξηρούς καρπούς και σαντιγί είναι όσο απολαυστικά χρειάζεται για να συνοδεύσουν τον πρώτο καφέ της ημέρας.

Για ένα πιο ελαφρύ snack στη διάρκεια της μέρας, αξίζει να δοκιμάσεις το Tuna Wise club sandwich με τόνο, μυρωδικά, κατίκι, μαρούλι και αγγούρι σε ψωμί ολικής ή το ελληνικό σάντουιτς με σαλάμι Λευκάδας, μανούρι και λιαστή ντομάτα σε χειροποίητο ψωμί, που σερβίρονται με τηγανητές πατάτες και λειτουργούν τέλεια σαν ένα γρήγορο, γεμάτο γεύμα.
Αν έχεις όρεξη για κάτι πιο χορταστικό, υπάρχουν πιάτα που σε κάνουν να θες να καθίσεις κανονικά στο τραπέζι. Τα κρητικά σκιουφιχτά με μανιτάρια, μπρόκολο, ντοματίνια και παραδοσιακό τυρί γάλακτος είναι από τις επιλογές που τιμούν την ελληνική πρώτη ύλη και είναι εξίσου ωραία και στη vegan εκδοχή τους. Από την άλλη, η T-Bone μπριζόλα των 700 γραμμαρίων δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: έρχεται με πατάτες baby, σπαράγγια και ψητά μανιτάρια και δεν αφήνει κανέναν πεινασμένο.

Αν θες κάτι πιο ελαφρύ και δροσερό αλλά πραγματικά ιδιαίτερο, η Bolivar Salad είναι η απάντηση: χόρτα, ανανάς, φράουλες, ελληνικό καραμελωμένο φιστίκι, προσούτο, μποκοντσίνι, κρουτόν και βινεγκρέτ φράουλας – μια επιλογή που λειτουργεί εύκολα και για κυρίως. Για πιο to-share καταστάσεις, η πίτσα μοιάζει ιδανική. Δοκίμασε την πεπερονάτη ή την BBQ και θα μας θυμηθείς.
Και για το τέλος, ένα από τα ωραιότερα γλυκά του μενού: το “A Trip to Tradition”. Μπακλαβάς, κανταΐφι και σαραγλί, σερβιρισμένα με παγωτό καϊμάκι. Ό,τι πρέπει μετά από μια μέρα στην παραλία.