Pino: Ο Luca Piscazzi άνοιξε στη Γλυφάδα μια pizzeria που μιλά τη γλώσσα της Ρώμης
Μετά το αστέρι Michelin στο Pelagos της Βουλιαγμένης, ο Luca Piscazzi φέρνει στη Γλυφάδα μια αυθεντική ρωμαϊκή pizzeria, το Pino, με λεπτές πίτσες και ζυμαρικά που θυμίζουν εκείνα της γιαγιάς του στην Ιταλία.
- 13/09/2025, 10:17
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο Luca Piscazzi, ο σεφ που χάρισε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα το πρώτο της αστέρι Michelin για το Pelagos στο Four Seasons Astir Palace της Βουλιαγμένης, φέρνει στη Γλυφάδα ένα project πιο προσωπικό και αυθόρμητο: Μαζί με τη σύζυγό του, Charlotte Luykx, ο Ιταλός σεφ επιστρέφει στις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε, εκείνες που γνώρισε στην κουζίνα της γιαγιάς του λίγο έξω από τη Ρώμη.
Το Pino συστήνεται ως “pizzeria romana” και άνοιξε πριν από μερικές μέρες στην οδό Κύπρου. Οι πίτσες σερβίρονται λεπτές και τραγανές, όπως στη ρωμαϊκή τους εκδοχή, από την κλασική μαργαρίτα μέχρι πιο ανατρεπτικές επιλογές όπως αυτή με γαρίδες, αγκινάρες και cocktail sauce.
Το μενού ολοκληρώνεται με ζυμαρικά – από μια διαφορετική carbonara μέχρι τα Spaghetti allo Scoglio με θαλασσινά – φτιαγμένα με την ίδια λογική που διατρέχει όλο το εγχείρημα: ιταλικές γεύσεις με αυθεντικό χαρακτήρα, σε ένα νέο στέκι στο κέντρο της Γλυφάδας.
Το Pino θα λειτουργεί από Τετάρτη έως Κυριακή, 19:00 – 23:00.