Μετράμε παγωτά ως το καλοκαίρι: «Gaga» με μπισκότο και spicy καραμέλα στο Dolce Casa
Μετράμε τα παγωτά του καλοκαιριού
Από το 1968 μέχρι σήμερα, το Dolce Casa παραμένει ένας σταθερός γλυκός προορισμός στη Νέα Σμύρνη. Ένα μαγαζί με ιστορία, οικογενειακή συνέχεια και μια καθημερινή σχέση με τη γειτονιά που το αγκάλιασε σαν δικό της.
- 22/05/2025, 10:00
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Στο ίδιο σημείο της Νέας Σμύρνης από το 1968, το Dolce Casa είναι για τη γειτονιά του σημείο αναφοράς. Ξεκίνησε ως εργαστήριο, όταν ο Μιχάλης, ο πατέρας της οικογένειας, έφτιαχνε γλυκά για άλλα μαγαζιά. Πολύ γρήγορα, οι περαστικοί άρχισαν να ζητούν να δοκιμάσουν. Έτσι, σιγά σιγά, το Dolce Casa άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, κρατώντας πάντα τη λογική του σπιτικού: να προσφέρει κάτι που θα έδινες στους δικούς σου ανθρώπους.
Η δεύτερη γενιά –ο Βαγγέλης, η Ιωάννα και ο Θοδωρής– μεγάλωσε μέσα στο μαγαζί και σήμερα συνεχίζει την ιστορία του προσθέτοντας το δικό της μεράκι και τη δική της ταυτότητα. Πίσω από τον πάγκο, γνωρίζουν τους περισσότερους πελάτες με το μικρό τους όνομα. Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι που έρχονται εδώ από παιδιά και φέρνουν σήμερα τα δικά τους παιδιά.

Τα παγωτά του Dolce Casa φτιάχνονται ακόμα στο ίδιο εργαστήριο, πίσω από το κατάστημα. Με φρέσκο γάλα, φρούτα εποχής και υλικά που διαλέγονται ένα ένα, οι γεύσεις αλλάζουν, δοκιμάζονται, παραμένουν – πάντα με τον ίδιο στόχο: να είναι φτιαγμένες με φροντίδα και συνέπεια.
Πρέπει να δοκιμάσεις το Raffaello, έναν συνδυασμό καρύδας και λευκού αμύγδαλου με πλούσια κρέμα βανίλιας, το Lotus, μια γεύση που βασίζεται στο διάσημο μπισκότο, αλλά και τα vegan τα σορμπέ από 100% φρούτα. Όσο για το δικό μας αγαπημένο, ακούει στο όνομα Gaga και το ξεχωρίσαμε γιατί το βρίσκεις μόνο εδώ: σπιτικό μπισκότο και spicy, γλυκιά καραμέλα που παρασκευάζεται in-house.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Dolce Casa βραβεύεται για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2022 – 2025) από τον θεσμό Best Greek Foods Awards και καθημερινά παίρνει την αγάπη όσων γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα στέκι για γεύσεις που θυμίζουν το σπίτι μας.