Στη Λότζα τα σουβλάκια φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι όπως παλιά
Στη Λότζα το σουβλάκι ανεβαίνει επίπεδο, με χειροποίητα και ζουμερά καλαμάκια που τυλίγονται σε πίτες καλαμποκιού.
- 28/07/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Εδώ εκτός από το κλασικό καλαμάκι -χοιρινό και κοτόπουλο-, αξίζει να δοκιμάσεις ζουμερό και νόστιμο μοσχαρίσιο καλαμάκι, το συκώτι που συνδυάζεται με γλυκάδια και είναι μια διαφορετική πρόταση, αλλά και το αρνί. Για το κεμπάπ ούτε λόγος, αφού πλάθεται ένα – ένα από τα χεράκια του Ερντάλ.
Όλα από φρέσκα κρέατα διαλεχτής ποιότητας που κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Άλλωστε, ο Νίκος Γεωργόπουλος που βρίσκεται πίσω από τη Λότζα γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο από το 2007, αφού υιοθέτησε το «μυστικό» από τον κύριο Άγγελο, συνεχίζοντας την παράδοση από τα ξακουστά σουβλάκια του Αιγίου -τόπο καταγωγής του-, γνωρίζοντας ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης κάνει το σουβλάκι της Λότζας να ξεχωρίζει.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα κρέατα μαρινάρονται με επιλεγμένα μπαχαρικά και ψήνονται αριστοτεχνικά στα κάρβουνα, ενώ εκτός από τα σουβλάκια μπορείς να τα δοκιμάσεις σε μερίδα και να τα συνδυάσεις με σαλάτες και μια σειρά από παραδοσιακά μεζεδάκια.
Πιάτα που φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι όπως παλιά. Τότε που οι νοικοκυρές ετοίμαζαν τα καλούδια για να φάει η οικογένεια και οι καλεσμένοι στη «Λότζα» του σπιτιού.