#NouPouChoice: Παστίτσιο στον Λουιζίδη
The Summer Times
Ένα πιάτο που μυρίζει σπίτι και καλοκαίρι, μαγειρεμένο όπως μόνο στον Λουιζίδη ξέρουν: Αυτό είναι το παστίτσιο που ενώνει παρέες και γεμίζει τα τραπέζια.
- 17/08/2025, 09:25
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Λεωνίδας Τούμπανος
Στην καρδιά της Βουλιαγμένης, ακριβώς πάνω από την πλατεία, η οικογενειακή ταβέρνα «Λουιζίδης» σερβίρει εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες σπιτικό ελληνικό φαγητό με γεύσεις που κουβαλούν μνήμες από το 1967. Η κουζίνα παραμένει πιστή στις συνταγές και τις αρχές που κληροδότησε η γιαγιά Αθηνά: αγάπη για την παράδοση, προσοχή στην ποιότητα και σεβασμός στον επισκέπτη. Σήμερα, ο Χρήστος Λουιζίδης συνεχίζει το έργο της, μαγειρεύοντας καθημερινά όλα τα αγαπημένα μας μαγειρευτά, από μουσακά μέχρι κοκκινιστό μοσχαράκι.

Ανάμεσά τους, το παστίτσιο του έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Στρωμένο με ζυμαρικά al dente, πλούσια κρέμα μπεσαμέλ και καλομαγειρεμένο κιμά, είναι ένα πιάτο που θυμίζει οικογενειακό τραπέζι Κυριακής. Για τον Χρήστο Λουιζίδη, όμως, σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι γεύσεις και μυρωδιές που του θυμίζουν παιδικά καλοκαίρια και τον συνδέουν με τη γιαγιά του. Γι’ αυτό και το φτιάχνει πάντα «με αγάπη», όπως λέει, γιατί πιστεύει ότι η διάθεση του μάγειρα περνά στο πιάτο. Κι αυτό το επιβεβαιώνουμε!
Μετά τη θάλασσα, ένα πιάτο παστίτσιο στον Λουιζίδη και στο τέλος λίγες -κερασμένες- μπουκιές δροσερού καρπουζιού είναι από τις πιο απλές, αλλά και πιο ωραίες καλοκαιρινές στιγμές στη Βουλιαγμένη.