Μοναδικές εμπειρίες στη Γλυφάδα: Να φας στη Γη, το εμβληματικό plant-based εστιατόριο της Γλυφάδας
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΤο plant-based εστιατόριο της Γλυφάδας σερβίρει αποκλειστικά πιάτα με ό,τι βγάζει η γη, αποδεικνύοντας ότι η «πράσινη» φιλοσοφία δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά ολόκληρη εμπειρία. Ανακαλύψαμε τα νέα του πιάτα.
- 04/03/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Η Γη δεν είναι απλώς το πρώτο εστιατόριο που ανέδειξε την plant-based και raw κουλτούρα στην Ελλάδα, αλλά ο βασικός λόγος που η Γλυφάδα αποτελεί σταθμό στον χάρτη της χορτοφαγικής γαστρονομίας. Μετράει δέκα χρόνια λειτουργίας, μέσα στα οποία κατάφερε να εδραιωθεί ως αγαπημένος προορισμός για καλό, αληθινό, ποιοτικό φαγητό. Δυνατό του χαρτί – εκτός από τον υπέροχο, φωτεινό και απόλυτα «γήινο» χώρο του – η έμφαση στις πρώτες ύλες και η εμμονή στην επιλογή όλα να φτιάχνονται στην κουζίνα της Γης από το μηδέν.
Στόχος των ιδιοκτητών – και της πολυμήχανης chef του εστιατορίου, Άννας Χοχλάκη, που πιστεύει πως η χορτοφαγική διατροφή είναι μια μορφή επανάστασης – ήταν και παραμένει η διάδοση της γνώσης και της εμπειρίας του φαγητού με όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες πρώτες ύλες. Άλλωστε, μότο της κουζίνας είναι «καθαρό, υγιεινό και νόστιμο φαγητό για όλους». Από το πρωί μέχρι το βράδυ, λοιπόν, προσφέρονται επιλογές βασισμένες στην plant-based κουζίνα, με υλικά χωρίς λακτόζη, γλουτένη και ζάχαρη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πολύχρωμο και χαρούμενο, που σε προδιαθέτει θετικά για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει γευστικά.
Ο κατάλογος μάλιστα εμπλουτίστηκε πρόσφατα με νέες προσθήκες, για να έχεις συνεχώς κάτι καινούργιο να δοκιμάζεις και έναν ακόμη λόγο να επισκέπτεσαι τη Γη ξανά και ξανά. Εκτός από τις διαχρονικά αγαπημένες μας προτάσεις της, όπως για παράδειγμα τα συγκλονιστικά wraps, τα απολαυστικά noodles ή τα εμπνευσμένα γλυκά που μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης, στο μενού θα βρεις πλέον πιάτα όπως το λαχταριστό χανιώτικο μπουρέκι, το ιδιαίτερο μπουργκινιόν (με τρία διαφορετικά είδη μανιταριών, κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας), καθώς και αφράτα μπιφτεκάκια φακής με baby πατάτες και πράσινη σαλάτα. Ετοιμάζουν και pasta di mare με “σολομό” καρότου.
Στον γλυκό κατάλογο τώρα, προστέθηκαν δύο πληθωρικές κρέπες (η ζύμη των οποίων φτιάχνεται με μήλο και λιναρόσπορο), που αξίζουν την προσοχή σου. Η μία θυμίζει στρούντελ και σερβίρεται με παγωτό κανέλας, ψητά μήλα και σταφίδες και η άλλη έρχεται με παγωτό βανίλιας και φρέσκα φρούτα. Μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή του γλυκού, στην οποία δύσκολα θα αντισταθείς.
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη Γλυφάδα τρέχει τώρα στο NouPou: Πρόσωπα, Stories, Ρεπορτάζ και ένας πλήρης Οδηγός Πόλης σε ένα δυναμικό αφιέρωμα που ανανεώνεται διαρκώς.