Ρωμανός Γεωργίου και Δημήτρης Μπέης: Παρουσιάζοντας την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια
Ο Ρωμανός Γεωργίου και ο Δημήτρης Μπέης συμμετέχουν ενεργά στην αναδιαμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας με το The C Beach Restaurant: έναν all-day προορισμό στη Βούλα που συνδυάζει παραλία, μεσογειακή κουζίνα και την αίσθηση των διακοπών
- 29/07/2025, 12:46
- Κείμενο: NouPou.gr
Στη Βούλα, εκεί που η πόλη αρχίζει να σβήνει και η φύση παίρνει ξανά τον λόγο, δύο φίλοι, ο Ρωμανός Γεωργίου και ο Δημήτρης Μπέης, αποφάσισαν να στήσουν κάτι δικό τους. Ένα μέρος, όπου μπορείς να περάσεις ολόκληρη τη μέρα, χωρίς να σε αγγίξει η ένταση της «αστικής ζούγκλας». Να βουτήξεις νωρίς το πρωί, να μείνεις για lunch στην άμμο, να πιεις ένα ποτήρι κρασί με θέα το ηλιοβασίλεμα και – έστω για λίγο – να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε νησί. Το The C Beach Restaurant μάς συστήνει το barefoot luxury, αυτή την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, που δεν κραυγάζει, αλλά αφήνει χώρο στην εμπειρία να μιλήσει από μόνη της. Μας ξεναγούν στο εγχείρημά τους και μοιράζονται το όραμά τους σε πρώτο πρόσωπο:
Ρ.Γ.: Με το The C Beach Restaurant, θέλαμε να φέρουμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ένα νέο spot που να εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε την αισθητική μας και να δείξουμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στη βιομηχανία της φιλοξενίας.
Δ.Μ.: Βρισκόμαστε δίπλα σε μεγαθήρια του τουρισμού, όμως, εμείς δεν είμαστε επιχειρηματίες με διάσπαρτες δραστηριότητες. Δημιουργήσαμε αυτή την επιχείρηση βασισμένοι αποκλειστικά στα δικά μας αισθητικά κριτήρια, με σκοπό να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις δικές μας ανάγκες. Ακολουθούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να βιώσουμε ως εμπειρία: έναν χώρο χαλαρό, χωρίς πίεση. Μία ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.
Ρ.Γ.: Μεγάλωσα στα Νότια Προάστια – ξεκίνησα από τη Νέα Σμύρνη και αργότερα μετακόμισα στη Βούλα, η οποία ακμάζει με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία πέντε χρόνια και συνεχίζει δυναμικά. Έτσι, μαζί με τους συνεταίρους μου αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε έναν ανεκμετάλλευτο χώρο και να τον βάλουμε στον χάρτη.

Δ.Μ.: Ο χώρος, ως συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος, μαζί με την ιδιαίτερη διακόσμηση και βλάστηση, τα ξύλινα στοιχεία και την προσεγμένη επιλογή επίπλων, δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά από την Αττική, σε κάποιο νησί του Αιγαίου.
Ρ.Γ.: Έχουμε δώσει έμφαση στο “culinary experience”. Θέλαμε οι γεύσεις να είναι γνώριμες στους ξένους επισκέπτες μας, αλλά να διατηρούν την ελληνική δημιουργικότητα. Το μενού δεν είναι fine dining, αλλά every day και απλοποιημένο, με «προϊόντα από τον αγρό» και δημιουργικά πιάτα σε προσιτές τιμές. Φέτος προσθέσαμε το φρέσκο ψάρι – τόσο σε σασίμι όσο και στη σχάρα. Την κουζίνα επιμελούνται οι σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης, με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της γαστρονομίας, ενώ την premium εμπειρία του ποτού διασφαλίζουν ο Δήμος Λύτρας – ο τρίτος συνέταιρός μας – και ο Βαγγέλης Σιαφάκας, ιδιοκτήτες της Barflies.
Δ.Μ.: Στο The C Beach Restaurant φιλοξενούμε και ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως pre- και after-wedding parties. Σύντομα θα εγκαινιάσουμε θεματικές ημέρες και βραδιές, με ξεχωριστά μενού και μουσική, όπως το Full Moon Dinner – μια μοναδική εμπειρία δείπνου πάνω στην άμμο υπό το φως της πανσελήνου. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι και η επέκταση του ωραρίου για βραδινές dining εμπειρίες, καθώς προς το παρόν λειτουργούμε από τις 10:00 έως τις 22:00. Η φιλοσοφία μας εξελίσσεται διαρκώς, με στόχο να προσφέρουμε κάτι αυθεντικό, αυθόρμητο και ουσιαστικό στους επισκέπτες μας.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “White Paper: The Big Business of the South”, την ειδική έκδοση της NouPou Media για το σήμερα και το αύριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.