Premium Drinking στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
The Summer Times
Συναρπαστικά cocktails και καταξιωμένοι bartenders μετατρέπουν το fine drinking και τη διασκέδαση στα Νότια Προάστια σε μία περιπλάνηση στον κόσμο του εκλεπτυσμένου και του εκλεκτού.
- 21/07/2025, 15:08
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Avra Bar
Fine drinking για απαιτητικούς και απίστευτη θέα για ρομαντικούς γίνεται; Ναι, εννοείται πως γίνεται, καθώς το Avra bar του κορυφαίου ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη είναι ο απόλυτος προορισμός που εξιτάρει όλες τις αισθήσεις.

Η bar manager Manon Kapfer και η ομάδα της ποντάρουν δυνατά σε cocktails που τιμούν την εποχικότητα, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία. Ανάμεσα στις «αλχημείες» του διαρκώς εξελισσόμενου μενού ξεχωρίζουν το δροσερό Orange με βάση το gin και το αφρώδες κρασί και χαρακτηριστικά αρώματα από ανθό πορτοκαλιού και φιστίκι, καθώς και το Pear που κρύβει στην καρδιά του τεκίλα, αχλάδι, pecan και λεμόνι.
Φυσικά, δεν λείπουν τα classics, όπως και τα elevated bar snacks – δοκίμασε τα flatbreads με ντομάτα και βασιλικό ή τα sliders με βουβαλίσιο κρέας Σερρών και θα μας θυμηθείς.
Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τηλ: 210 8901197
Island
Αποτελεί το all time classic brand της Αθηναϊκής Ριβιέρας, καθώς έχει συμβάλει στο «χτίσιμο» του μύθου της. Χάρη στο μοναδικό location του και το κοσμοπολίτικο στυλ του με ξεκάθαρες Greek chic επιρροές, αποτελεί το hit κάθε καλοκαιριού.

Πέρα από το ατελείωτο clubbing με dj sets, ανάμεσα στα highlights του ξεχωρίζουν τα πιάτα με την υπογραφή του Νίκου Σκλήρα, το καλοφτιαγμένο sushi, η εκτενής wine list με εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, πολλές vintage σαμπάνιες και σπάνια spirits, το σέρβις επιπέδου και φυσικά τα μοναδικά cocktails – από την έμπειρη ομάδα των mixologists, είτε μιλάμε για τα signatures είτε για τα πολύ δυνατά classics.
27ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, Τηλ: 210 8925000
Ace Hotel
Αναμφισβήτητα, ανάμεσα στα πιο όμορφα boutique ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων συγκαταλέγεται το Ace Hotel & Swim Club Athens. Με την κλασική γοητεία ενός θερέτρου των 70s που συνδυάζεται με την αισθητική του σήμερα, τις καινοτόμες υποδομές του μέλλοντος και πάνω από όλα την Τέχνη, αποτελεί μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας.
Εδώ, όμως, θα έρθεις και για τα cocktails, καθώς το resort φέτος συνεργάζεται με το Quixotic Projects, ένα δημιουργικό cocktail label που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα bars στον κόσμο (με θέσεις στα World’s 50 Best Bars).

Με επικεφαλής τους Carina Soto Velasquez, Josh Fontaine και τον «στρατηγό» της ομάδας mixology Chris McNulty, φτιάχνει ένα tailor-made menu για κάθε χώρο του ξενοδοχείου. Αυτό σημαίνει ότι στην πισίνα μπορείς να απολαύσεις ανάλαφρες συνθέσεις όπως το Sunset Negroni με τζιν, Campari με ανανά, λάδι καρύδας και γλυκό βερμούτ, ενώ στο Lobby bar θα ξελογιαστείς από μια αθηναϊκή εκδοχή του Dirty Martini, με vodka με ελαιόλαδο, άλμη ελιάς και βάμμα δάφνης, την οποία έχουν ονομάσει Chrysanthemum. Τέλος, στο εστιατόριο μπορείς να αφεθείς σε μια Medi Margarita που «παντρεύει» το Μεξικό με τη Μεσόγειο.
Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, Τηλ: 210 0220188
DOT Beach Vibes
Το bar restaurant που έχει κάνει σύνθημα το «slow living by the sea» βρίσκεται μια ανάσα από το κύμα στην Α’ πλαζ Βούλας. Ξεκινά με καφέ και brunch από το πρωί, ενώ οι ξαπλώστρες του αποτελούν το σημείο συνάντησης του σαββατοκύριακου.

Καθώς η μέρα περνά, τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα στον χώρο του εστιατορίου, με το ηλιοβασίλεμα να σηματοδοτεί πανηγυρικά την ώρα των cocktails. Η λίστα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μάριος Μαρμαράς, περιλαμβάνει μια ενότητα με δροσερά aperitivi, από τα οποία ξεχωρίζουν το Sunkiss με dry vermouth και λικέρ ροδάκινο και το non alcoholic Zestini.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει, επίσης, και πέντε signature, το ένα καλύτερο από το άλλο. Εμείς πάντως «παραδοθήκαμε» στην αναζωογονητική οξύτητα της Fluffy Paloma και στην πολυπλοκότητα του D’Estate Negroni.
Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα, Τηλ: 210 8958872
Bagatelle
Κουβαλάει όλη την αίγλη του ονόματός του, αλλά το Bagatelle Athens διαθέτει μια εντελώς ξεχωριστή μεσογειακή φινέτσα. Το μενού επιμελείται ως executive chef o Joseph Kahat, πάντα υπό την υψηλή επιστασία του corporate chef του ομίλου, Rocco Seminara.

Αν σου αρέσει το γαλλικό fusion με μεσογειακά twists, εδώ θα βρεις τον παράδεισό σου. Εμείς λατρέψαμε το ολόκληρο κοτόπουλο ψημένο σε κρούστα αλατιού και φυσικά τη βραβευμένη, signature πίτσα του Bagatelle, η οποία συγκαταλέγεται στα best seller του μενού, χάρη στο ζυμάρι τριήμερης ωρίμασης και το topping από μοτσαρέλα fior di latte, μπεσαμέλ τρούφας και αρωματική φρέσκια τρούφα.
Σε ό,τι αφορά το οινικό κομμάτι, η κάβα είναι εξοπλισμένη με προτάσεις τόσο από τον εγχώριο, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, ενώ τα signature cocktails, πέρα από γαστρονομικά, είναι και ξεσηκωτικά. Ξεκίνα με ένα φρέσκο και δροσερό Coquelicot Sour με λικέρ, ανανά και εξωτικούς τόνους. Εννοείται πως στην joie de vivre αίσθηση συμβάλλουν οι μουσικές από resident DJs και guest performers.
Απόλλωνος 77, Βουλιαγμένη 166 71, Τηλ: 214 4448240
Swell Vouliagmeni
Το πιο δροσερό roof garden της Βουλιαγμένης με διαφορά, ανήκει σε δύο αδέρφια, τον Γιώργο και τον Άντζελο. Έχει γίνει talk of the town τόσο για τη μαγευτική θέα 360° προς τη θάλασσα, που εύκολα θα σε χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα, όσο και για το πολύ καλό sushi του.

Μαζί όμως με τα bake crab dynamite, τα california happy rolls, τα naruto rolls, αλλά και τα new style sushi rolls που κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία, πρέπει να διαλέξεις οπωσδήποτε και κάποιο από τα ιδιαίτερα signature cocktails τα οποία φτιάχνουν εδώ και γίνονται ανάρπαστα: τα Mamarita, Swell 22, Pineapple Lovers και Angelo, το καθένα με διαφορετικό spirit ως βάση, έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς – κι αν τα δοκιμάσεις, θα μπεις κι εσύ στο club.
Ιάσονος 17, Βουλιαγμένη, Τηλ: 211 1188935
Manko Athens
Το γαστρονομικό σύμπαν της περουβιανής κουζίνας μεταφέρθηκε δίπλα στο κύμα, σε έναν χώρο με boho chic αισθητική, bespoke έπιπλα και φυσικά θέα στη θάλασσα. Το μενού εδώ παίζει έξυπνα με nikkei (Japanese-Peruvian) επιλογές, αλλά και με chifa (Chinese-Peruvian) προτάσεις, ενώ δεν έχει καθόλου sushi.
Εδώ θα απολαύσετε μια σειρά από MANKO ATHENS tiradito, τηγανητό ρύζι στο “aeropuerto” με ψητή χοιρινή κοιλιά, γαρίδες και ζουμερή ομελέτα με χτένια, lomo saltado (παραδοσιακό περουβιανό stir fry) και εθιστικό bocado criollo – μια μίνι τορτίγια με καψαλισμένη μοσχαρίσια καρδιά και καπνιστή μαγιονέζα.

Για το κλείσιμο, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη σοκολάτα, με γκανάζ πιπεριάς aji Amarillo. Η wine list, η λίστα των cocktails και το σέρβις απλά τα «σπάνε», ενώ σημείωσε πως η πλαζ ανοίγει το μεσημέρι και το απόγευμα ξεκινούν τα απίθανα sunset party. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:00, οι χορευτικές μουσικές των DJs κυριαρχούν και ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη.
Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, Τηλ: 216 6861900
Bungalow 7
Άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι και ξαφνικά η Γλυφάδα ανέκτησε την αίγλη που είχε όταν στα Αστέρια σύχναζαν προσωπικότητες του διεθνούς jet set και λαμπεροί αστέρες του κινηματογράφου.
Το υπέρκομψο beach restaurant bar διαθέτει μια εντυπωσιακή μπάρα στη σάλα του, μεγάλα τραπέζια με άνετα καθίσματα με άμεση επαφή με την παραλία, αλλά και πιο ήσυχες γωνιές, ενώ στην πισίνα με τα day beds λειτουργεί κι ένας ξεχωριστός χώρος για το εξαιρετικό τους sushi.

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, δημιουργώντας ένα comfort ιδιοσυγκρασιακό μενού, με ρίζες στη Μεσόγειο και κοσμοπολίτικες επιρροές. Τα ωμά του είναι ένα χάρμα οφθαλμών και γεύσης, ενώ στα κυρίως το κρέας κυριαρχεί με μεγάλη ποικιλία προελεύσεων και κοπών.
Εκτός από τη βραδινή κάρτα, εννοείται πως έχουν γευστικές προτάσεις για breakfast και μεσημεριανό, μια εμπεριστατωμένη λίστα κρασιών που δεν της λείπει τίποτα, αλλά και καλοφτιαγμένα cocktails με απρόσμενα υλικά, από τον Δημήτρη Καραπάνο και τον Βασίλη Σγουρομάλλη.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, Τηλ: 211 1907001
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “White Paper: The Big Business of the South”, την ειδική έκδοση της NouPou Media για το σήμερα και το αύριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.