TwentyFive, το νέο premium steakhouse στο Μικρολίμανο

Ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού και ο σεφ Γιώργος Τσούλης άνοιξαν ένα steakhouse στον Πειραιά, στο οποίο κεφτεδάκια και γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα βρίσκουν τη θέση τους στο μενού δίπλα σε premium κοπές κρέατος.
- 15/06/2025
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Ήταν πριν από δύο περίπου μήνες, όταν ο Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού ανακοίνωσε μέσω των social media ότι θα δραστηροποιηθεί και επιχειρηματικά στη χώρα μας, ανοίγοντας εστιατόριο στο Μικρολίμανο. «Ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στον Πειραιά με έχει στηρίξει και με έχει αγαπήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια και αυτό το πρότζεκτ είναι ο τρόπος μου να τους το ανταποδώσω με έναν άλλο τρόπο εκτός από το γήπεδο», είχε γράψει, ενημερώνοντας ότι το όνομά του νέου εστιατορίου είναι το νούμερο «TwentyFive».
Το «TwentyFive» άνοιξε τις πόρτες του στην Ακτή Κουμουνδούρου στον αριθμό 58. Η επιλογή του Μικρολίμανου μόνο τυχαία δεν μοιάζει, καθώς η περιοχή ανέκαθεν αποτελούσε σημείο-σταθμό επιχειρηματιών της εστίασης. Πρόκειται για ένα σημείο του Πειραιά με χαρακτήρα και δυναμική που κουβαλά «ιστορίες» και μια γοητεία. Η ανάπλαση χάρισε νέα πνοή αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την ομορφιά του τοπίου, όπου η θαλασσινή αύρα διαχέεται θυμίζοντας έντονα νησί.
Με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα είναι και το «TwentyFive» που συστήνεται ως fine comfort steakhouse. Δηλαδή ως ένα εστιατόριο που εξειδικεύεται στο καλό κρέας, τις premium κοπές και σε πιάτα που προσφέρουν μια οικειότητα, δίχως να τους λείπει η προσοχή στην λεπτομέρεια και η ποιότητα.
Ο χώρος είναι προσεγμένος, πολυτελής αλλά και ζεστός, χάρη στα χρώματα και τα υλικά που έχουν επιλεχθεί. Το ξύλο κυριαρχεί και «δένει» με το μάρμαρο και τους γήινους τόνους. Ο παλμός, όμως, έρχεται από την ανοικτή κουζίνα όπου και εξελίσσεται όλη η δράση. Οι φωτιές ανάβουν και οι σχάρες υποδέχονται τα εκλεκτά κρέατα.
Το μενού, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Γιώργος Τσούλης, είναι «τόσο όσο» με αγαπημένα πιάτα στη πιο δημιουργική τους μορφή. Η αρχή γίνεται με ψωμί και βούτυρο, ενώ στη μέση μπαίνουν πατάτες με αβγά σε μια ιδιαίτερη -οπτικά και γευστικά- εκδοχή: με βινεγκρέτ παρμεζάνας, τζελ από κρόκου αβγού, brisket, μαγιονέζα από τηγανητό αβγό και ανοιξιάτικη φρέσκια τρούφα.
Άλλες επιλογές ορεκτικών περιλαμβάνουν την κρεατόπιτα με σιγομαγειρεμένα short ribs και πρόβειο γιαούρτι, τα mac’n’cheese “σαν παγωτό” με κοφτό μακαρονάκι, καβουρμά, γαλάκτωμα από καμένο κρεμμύδι και custard τσένταρ, αλλά και τα κεφτεδάκια από μοσχάρι και πρόβατο, που σερβίρονται με αρωματικό πελτέ και πρόβειο γιαούρτι.
Ακολουθούν τα signature πιάτα με τρεις επιλογές: γκόγλιες στα κάρβουνα με κεφαλογραβιέρα Θεσπρωτίας και σχοινόπρασο, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα και μυζήθρα, αλλά και μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας και σάλτσα πόρτο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TwentyFive (@twentyfiverestaurant)
Η κρεατοφαγία ολοκληρώνεται με premium κοπές που ψήνονται αριστοτεχνικά, κρατώντας όλα τα ζουμιά τους. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Αργεντινή καθώς επίσης από επιλεγμένες ελληνικές φάρμες.