Gluten-free, no sugar added και απόλυτα λαχταριστά: Αγαπήσαμε τα γλυκά του Oh! La Low για του Αγίου Βαλεντίνου
Last minute Valentine
Στο Oh! La Low! της Γλυφάδας τα γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχουν ζάχαρη, γλουτένη, συντηρητικά ή χρωστικές και φτιάχνονται from scratch στο εργαστήριο του boutique ζαχαροπλαστείου που πιστεύει ότι οι γλυκές απολαύσεις πρέπει να είναι προσιτές σε όλους.
- 13/02/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Σκυφτού
Το Oh! La Low δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: Οφείλει τη φήμη του στη fine pastry προσέγγισή του, στην εξειδίκευσή του στα γλυκά χωρίς ζάχαρη και, φυσικά, στην υπέροχη γεύση τους. Με motto τους το «Healthy made delicious», χρησιμοποιούν αποκλειστικά γλυκοζίτες στεβιόλης (stevia), χωρίς χημικές προσμίξεις, ώστε να πετυχαίνουν ένα καθαρό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ δουλεύουν ακούραστα για να αποδώσουν τις πιο πολύπλοκες παρασκευές υψηλής ζαχαροπλαστικής με χαμηλό τελικά γλυκαιμικό δείκτη.
Ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ετοίμασαν μεταξύ άλλων μια healthy εκδοχή της viral dubai chocolate και σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, που μας περιμένουν στον κομψό χώρο του boutique ζαχαροπλαστείου στην οδό Αρτέμιδος στη Γλυφάδα.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει όμως στα τρία ξεχωριστά Valentine’s γλυκά (που βγαίνουν σε τούρτα αλλά και σε πάστα). Τα περιγράφουμε συνοπτικά, αν και στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το κλισέ που θέλει την πραγματικότητα να ξεπερνά κάθε περιγραφή.
Morello Cherry
Τι είναι: Μια πλούσια δημιουργία με crème anglaise σοκολάτας, compote από αγριοκέρασο Morello και μια απαλή βάση από dacquoise (μαλακό μπισκότο) σοκολάτας. Η σοκολάτα που χρησιμοποιείται είναι bitter 72%, μονοποικιλιακή, με χαμηλά φυσικά σάκχαρα και έντονο γευστικό βάθος. Ο συνδυασμός της πλούσιας σοκολάτας με την οξύτητα του αγριοκέρασου δημιουργεί μια ισορροπημένη και έντονα απολαυστική εμπειρία.
Σε ποιους απευθύνεται: Ξεκάθαρα στους chocoholics, που προτιμούν γλυκά με πλούσια σοκολατένια γεύση.
Moscato d’Asti
Τι είναι: Μια εκλεπτυσμένη σύνθεση με τέσσερις διαφορετικές παρασκευές που συνδυάζονται σε ένα μπελαλίδικο αλλά ανάλαφρο γλυκό. Περιλαμβάνει crème anglaise λευκής σοκολάτας με φράουλες, bitter σοκολάτα 72% σε μορφή κρεμέ, και βάση από dacquoise αμυγδάλου, ενώ στην καρδιά του έχει φράουλες αρωματισμένες με Moscato d’Asti. Αυτές με τη σειρά τους δίνουν αφενός την ήπια οξύτητά τους και το άρωμα του κρασιού στο γλυκό, που τελικά είναι αέρινο και γευστικά ισορροπημένο.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους αγαπούν τη σοκολάτα αλλά αναζητούν ανάλαφρες γεύσεις με ντελικάτες αρωματικές νότες.
Ρόδο του Ισπαχάν
Τι είναι: Η πιο ιδιαίτερη πρόταση της συλλογής, ένα γλυκό που ξεχωρίζει για τα αρώματά του. Η βάση του είναι από biscuit αμυγδάλου, φτιαγμένο με αλεύρι gluten-free και πούδρα αμυγδάλου, ενώ η γέμιση αποτελείται από ένα φίνο κρεμέ φραμπουάζ και μια αρωματική κρέμα μπαβαρουάζ με lychee—ένα εξωτικό φρούτο με λευκή σάρκα και διακριτικό άρωμα λουλουδιών. Το αποτέλεσμα θυμίζει γευστικά το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους αναζητούν κάτι ιδιαίτερο και αρωματικό, με γεύση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.