Hams & Clams x Αστακός: Τα δύο αγαπημένα seafood εστιατόρια των νοτίων σε ένα μοναδικό collaboration dinner
Δύο από τα πιο αγαπημένα seafood spots της Αθήνας, ο Αστακός της Γλυφάδας και το Hams & Clams της Μαρίνας Ζέας, ενώνουν τις δυνάμεις και τις γεύσεις τους για μία μόνο βραδιά, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, σε ένα collab dinner γεμάτο θαλασσινές δημιουργίες, κρασί και καλή μουσική.
- 17/10/2025, 14:13
- Κείμενο: NouPou.gr
Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ο Αστακός της Γλυφάδας υποδέχεται στη σάλα του το Hams & Clams για ένα μοναδικό seafood collaboration dinner που υπόσχεται να ενώσει δύο κόσμους: τη θαλασσινή φινέτσα της Μαρίνας Ζέας με το γευστικό κύμα της Γλυφάδας. Δύο κουζίνες που αγαπούν τη θάλασσα συναντιούνται για μια βραδιά γεμάτη oysters, κρασί, αστακό και μουσική. Μια εμπειρία που ισορροπεί ανάμεσα στο fine dining και το party.

Το ειδικό μενού των δέκα πιάτων δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη βραδιά, με προτάσεις που φλερτάρουν ανάμεσα στο comfort και το εκλεπτυσμένο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα spicy tequila oysters με βούτυρο πάπρικας, mezcal και παρμεζάνα – ένα πιάτο που απογειώνει το oyster ritual με αρωματική ένταση και παιχνιδιάρικη διάθεση. Ακολουθούν τα λιγκουίνι α λα βόνγκολε με αχιβάδες, φούσκα και βασιλικό, σε μια εκδοχή που αποτυπώνει την καθαρότητα της θάλασσας και τη μεσογειακή φρεσκάδα.

Στο πιο street κομμάτι του μενού, οι τορτίγιες με γαρίδες και μοσχάρι παντρεύουν την πικάντικη ενέργεια του Cajun με μαγιονέζα καπνιστής πάπρικας, pico de gallo και κρέμα αβοκάντο, ένα πιάτο που θυμίζει ταξίδι από τη Νέα Ορλεάνη μέχρι τον Πειραιά. Ένα ακόμη πιάτο που θα δοκιμάσουμε είναι ο φρέσκος μπακαλιάρος με πράσινο spice κάρι, γάλα καρύδας, αμύγδαλα και ρύζι μπασμάτι, ένα πιάτο με ανατολίτικη αύρα και ισορροπημένη ένταση. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψουμε στις 23 Οκτωβρίου.

Το «Sea You There» δεν είναι απλώς ένα δείπνο, αλλά μία εμπειρία που γιορτάζει τη γεύση, τη συνεργασία και τη χαρά του να μοιράζεσαι. Δύο αγαπημένα seafood spots των νοτίων, ένα κοινό τραπέζι, δέκα πιάτα και μια βραδιά που αναμένεται να αφήσει γευστικό αποτύπωμα στη Γλυφάδα.