Ένας χρόνος Cicchetti: Το ιταλικό στέκι της Γλυφάδας γιορτάζει με ένα μεγάλο spritz party
Το αγαπημένο ιταλικό spot γίνεται ενός έτους και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι γεμάτο Aperol, πολλές επιλογές σε spritz και ιταλικό αέρα. Πότε; Την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 20:00.
- 09/07/2025, 10:42
- Κείμενο: NouPou.gr
Ένας χρόνος Cicchetti, ένας χρόνος ιταλική κουλτούρα στα Νότια. Το αυθεντικό στέκι της Γλυφάδας που μας έμαθε τα cicchetti και τις αληθινές γεύσεις της Ιταλίας, σβήνει το πρώτο του κεράκι και μας προσκαλεί να το γιορτάσουμε μαζί, την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 20:00, με ένα μεγάλο spritz party.
Το Aperol, επίσημος χορηγός της βραδιάς, φέρνει ένα εντυπωσιακό Aperol van, γεμάτο εκπλήξεις και επιλογές σε spritz. Από τα κλασικά έως πιο δημιουργικά twists, που θα σε βάλουν για τα καλά στο mood του ιταλικού aperitivo. Η βραδιά θα κυλήσει με μουσική, αυθεντικά cicchetti, χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά, πολλή όρεξη για festa.

Τι είναι όμως τα ciccheti;
Τα cicchetti (προφέρεται: τσικέτι) είναι παραδοσιακά ιταλικά πιάτα με «μεζέδες» που σερβίρονται κυρίως στη Βενετία – αντίστοιχα των ισπανικών tapas. Στην ουσία πρόκειται για μικρά, γευστικά bites από εκλεκτά τυριά, μπρουσκέτες, παλαιωμένα αλλαντικά και άλλα καλούδια, που φτιάχνονται για να συνοδεύσουν το ποτό. Συνήθως συνοδεύουν ένα ποτήρι κρασί ή spritz. Στη Βενετία είναι μια καθημερινή, κοινωνική συνήθεια, ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές γεύσεις.
Στο Cicchetti της Γλυφάδας, θα τα βρεις σε δημιουργικές εκδοχές που αλλάζουν τη λογική του aperitivo και το μετατρέπουν σε μια καθημερινή απόλαυση.

Η spritzeria – prosciutteria που έφερε την Ιταλία στα Νότια
Πίσω από το Cicchetti βρίσκεται η έμπειρη ομάδα των El Catrin και Wynwood – δύο από τα πιο δημοφιλή στέκια της Γλυφάδας. Το όραμά τους για ένα εστιατόριο με αυθεντική ιταλική ταυτότητα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις και επαρχίες της Ιταλίας, ώσπου κατέληξε στο στέκι που σήμερα γνωρίζουμε. Ο νεαρός Ιταλός σεφ Emilio, που γνώρισαν σε ένα από αυτά τα ταξίδια, έγινε ο άνθρωπος πίσω από το μενού και τις γεύσεις, με υλικά που έρχονται απευθείας από τη Μοντένα, τη Νάπολη, την Πάρμα και την Τοσκάνη.

Ο χώρος σε βάζει κατευθείαν σε ιταλικό κλίμα, με έντονο κόκκινο, ανοιχτή κουζίνα, βιτρίνα με εκλεκτά αλλαντικά και καθίσματα που θυμίζουν spritzeria. Το μενού παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του «λίγα και καλά»: ιδιαίτερες σαλάτες, αυθεντικές μακαρονάδες (όπως carbonara και Cacio e Pepe), ναπολιτάνικες πίτσες και φυσικά, μια μεγάλη ποικιλία από spritz, που πηγαίνουν την εμπειρία στο επόμενο επίπεδο.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη το signature Cicchetti Spritz, μια μυστική συνταγή που αποκαλύπτεται μόνο αν ρωτήσεις τον σερβιτόρο, ή το πιο δροσιστικό Hugo Spritz, τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία: Ραντεβού στη Γλυφάδα την Τετάρτη 16 Ιουλίου!