Το Μαντρί απέκτησε το δικό του κρεοπωλείο στον Άλιμο με διαλεκτά κρέατα και delis
Το Μαντρί άνοιξε το νέο του κρεοπωλείο στον Άλιμο και φέρνει στο τραπέζι του σπιτιού μας όσα μέχρι τώρα απολαμβάναμε στο εστιατόριο της Γλυφάδας.
- 13/03/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Μαντρί στην κορυφή της Γλυφάδας το γνωρίζεις. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο-ορόσημο στην περιοχή, με ιστορία σχεδόν 50 χρόνων, που εξειδικεύεται στο ποιοτικό κρέας και τα αριστοτεχνικά ψησίματα. Η οικογένεια Καραΐνδρου, που παράλληλα ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια και με την κτηνοτροφία, προχώρησε πρόσφατα στο νέο της βήμα, ανοίγοντας στον Άλιμο μία μπουτίκ κρεάτων και delicatessen με την επωνυμία MANTRI Fine Meats & Deli.
Η ιστορία της οικογένειας στον χώρο της εστίασης ξεκίνησε με τον Θανάση Καραΐνδρο, παππού των σημερινών ιδιοκτητών, ο οποίος είχε στους πρόποδες του Υμηττού το δικό του μαντρί και αποφάσισε να ανοίξει ταβέρνα στην ίδια τοποθεσία, δίνοντάς της το πιο ταιριαστό όνομα. Σήμερα ο Χρήστος, ο Θανάσης και η Μαρία Καραΐνδρου συνεχίζουν το έργο του παππού τους, διατηρώντας την παράδοση της οικογένειας, ενώ παράλληλα προσπαθούν να την εξελίξουν και να τη φέρουν ακόμη πιο κοντά στο σήμερα.
Το «νέο» Μαντρί στον Άλιμο συστήνεται στο νότιο -και όχι μόνο- κοινό σε έναν σύγχρονο χώρο, στον οποίο θα συναντήσεις πολλές από τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του εστιατορίου, όπως για παράδειγμα τις περιβόητες κουδούνες. Εδώ η οικογένεια δίνει έμφαση στα κρέατα υψηλής ποιότητας, τα εξαίρετα παρασκευάσματα που προετοιμάζονται στο εργαστήριό τους, καθώς και στην εύρεση και τον συνδυασμό εκλεκτών προϊόντων deli που μπορούν να συνοδεύσουν άρτια κάθε επιλογή κρέατος.
Πώς αποφάσισαν, όμως, να κάνουν αυτό το βήμα και να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο; «Είναι μία κίνηση που γίνεται με πολύ κόπο, αγάπη και σεβασμό στην ιστορία των προγόνων μας και σε αυτό που ξεκίνησαν τρεις γενιές πριν. Εμείς επιλέγουμε να συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο πάντα η ποιότητα να είναι στην πρώτη γραμμή, όπως και ο ίδιος ο πελάτης», μου απαντά η Μαρία Καραΐνδρου.
Τα κρέατα που θα βρεις στις βιτρίνες τους είναι ντόπια ελληνικά και προέρχονται από τις οικογενειακές τους φάρμες στη Φωκίδα, την Εύβοια και τη Μακεδονία όπως επίσης και από εκλεκτές κτηνοτροφικές μονάδες μικροπαραγωγών με τις οποίες συνεργάζονται χρόνια. Ακόμη, υπάρχουν και κρέατα εισαγωγής σε premium κοπές όπως Αμερικής, Αργεντινής και άλλων χωρών -ξανά από επιλεγμένες φάρμες.
Στο Μαντρί, βέβαια, υπάρχουν και κρεατοπαρασκευές με δικές τους συνταγές, οι οποίες ετοιμάζονται στο εργαστήριό τους με υλικά και κρέατα υψηλής ποιότητας. Μπορείς να τα παραλάβεις έτοιμα και φρέσκα από τις βιτρίνες του καταστήματος και θα έχεις να υπερηφανεύεσαι για την κάθε σου επιλογή.
Ωστόσο, πέρα από τα κρέατα, στον κατάστημα θα βρεις και άλλα προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, οινοπνευματώδη και σάλτσες. Με λίγα λόγια, όλα τα delis που θα αναζητούσες για να ετοιμάσεις ένα ολοκληρωμένο τραπέζι για τους αγαπημένους σου, χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις αλλού.
Πίσω από την όλη διαχείριση του νέου εγχειρήματος της οικογένειας, βρίσκεται η Μαρία Καραΐνδρου και ο Παντελής Λέγγας μαζί με την εξειδικευμένη ομάδα τους. Οι δυο τους είναι εκεί για να φροντίσουν να καλύψουν κάθε επιθυμία και ανάγκη, καθώς και να «νοστιμίσουν» κάθε σπίτι με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το εστιατόριο της Γλυφάδας έχει άμεση σχέση με το νέο κρεοπωλείο, μιας και πλέον ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί από το κατάστημα τα κρέατα που δοκιμάζει στα πιάτα του εστιατορίου και τα ζητά ξανά και ξανά. Έτσι, ο καθένας μπορεί να απολαύσει τις αγαπημένες του διαχρονικά προτάσεις και στο σπίτι του.
Extra tip: Σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα του delivery στις περιοχές των κεντρικών και νοτίων προαστίων.