Το Medouli ανανεώνει το μενού του και μας βάζει σε καλοκαιρινό mood
Το Medouli, το steakhouse της Αργυρούπολης, κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει με νέο μενού, ιδιαίτερες οινικές προτάσεις και ένα επετειακό event που δίνει ακόμη έναν λόγο να το επισκεφτείς.
- 23/05/2025, 15:09
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Αν το όνειρο του Γιάννη Μουζακίτη ήταν να δημιουργήσει έναν ναό για το καλό κρέας –και γύρω του ένα σύμπαν από αυθεντικές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία– τότε στο Medouli το όνειρο αυτό έχει πάρει σάρκα και οστά.

Το εστιατόριο της Αργυρούπολης χτίζει γύρω από το κρέας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, η οποία παντρεύει την παράδοση με το σύγχρονο και η ανανέωση του μενού του επιβεβαιώνει αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία.
Ξεκινώντας από τις σαλάτες, δύο νέες προτάσεις έρχονται να δώσουν δροσιά και χαρακτήρα στο τραπέζι: η μία είναι μια «πειραγμένη» χωριάτικη, με κρητικά προϊόντα και μια τολμηρή προσθήκη, τη φράουλα, και η δεύτερη με ντοματίνια, πέστο βασιλικού, flakes παρμεζάνας, προσούτο και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.

Από τις νέες αφίξεις δεν λείπουν φυσικά και οι προτάσεις που τιμούν την εξειδίκευση του Γιάννη στο κρέας: Το ταρτάρ μόσχου με αρσενικό Νάξου και λάδι τρούφας, η κοπή teres major –μια μοσχαρίσια κοπή, ό,τι πιο κοντινό στο φιλέ μινιόν και το flat iron, που ψήνεται στα κάρβουνα και φτάνει στο τραπέζι με όλη τη νοστιμιά και τον χαρακτήρα που μπορεί να δώσει ένα σωστά δουλεμένο κομμάτι κρέας.
Παράλληλα, το Medouli δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί, με την ανανεωμένη οινική λίστα να περιλαμβάνει επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες. Ανάμεσά τους ο «Λόγος» του Ζαφειράκη –ένα λευκό, μονοποικιλιακό Chardonnay με λιπαρότητα και αρώματα κίτρινων φρούτων– αποτελεί ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι. Το ροζέ «Δίανθος» του Μπουτάρη είναι η απάντηση σε όσους αποφεύγουν τα βαριά κόκκινα, αλλά εξακολουθούν να επιζητούν ένταση και δομή στο ποτήρι τους σε ένα απολαυστικό ξινόμαυρο. Τέλος, το μονοποικιλιακό (ποικιλία Syrah) «Πασιόν» του οινοποιείου GK στη Λάρισα (το οποίο βγάζει περιορισμένο αριθμό φιαλών ετησίως) έχει νότες από κόκκινα φρούτα και είναι η προσιτή πρόταση για εκείνους που δεν αποχωρίζονται ποτέ το κόκκινο κρασί, ούτε καν τους πιο ζεστούς μήνες.
Όλα τα παραπάνω μπορούμε να τα απολαύσουμε και στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, με την πέργκολα να ανοίγει ώστε να απολαμβάνουμε τις ζεστές μέρες με φόντο τον ουρανό και ένα δροσερό αεράκι να μας φυσά.

Και αν όλα αυτά δίνουν ήδη αφορμή για επίσκεψη, το Medouli ετοιμάζει μία ακόμη: στις 30 Μαΐου γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με ένα μεγάλο επετειακό event, στο οποίο θα φιλοξενεί το Κτήμα Μουσών, με background live μουσική από έναν κλαρινιτζή, ο οποίος θα παίζει σε afro house ρυθμούς. Ναι, καλά άκουσες.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού μέσα στο καλοκαίρι προγραμματίζονται κι άλλες εκδηλώσεις και γευστικές βραδιές. Stay tuned!