Μετράμε παγωτά ως το καλοκαίρι: Salted Caramel στο Μαραμπού

Στο Μαραμπού βρήκαμε το παγωτό που θα θέλεις να κρατάς στο χέρι στις ανοιξιάτικες (και οσονούπω καλοκαιρινές) βόλτες στους δρόμους του Παγκρατίου.
- 08/05/2025
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Αν υπάρχει ένα πράγμα που σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη του καλοκαιριού, αυτό είναι η πρώτη στάση για παγωτό. Και αν με ρωτάς, η πρώτη -και η δεύτερη- στάση αξίζει να είναι στο Μαραμπού, το παγωτατζίδικο του Παγκρατίου που δεν κυνηγάει τις τάσεις, αλλά τις φτιάχνει.
Το Μαραμπού δεν ακολουθεί απλώς την εποχικότητα, την τιμά. Οι χειροποίητες, φυσικές γεύσεις του εναλλάσσονται με τον καιρό, τις διαθέσεις και την έμπνευση της Βίκυς και του Ιγκόρ, του δημιουργικού διδύμου που φτιάχνει τα παγωτά του με την ίδια φροντίδα που θα τα έφτιαχνες κι εσύ για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο – αλλά με τη δεξιοτεχνία ενός πραγματικού gelatiere.
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με νέα περιπέτεια: μια φορά μπορεί να πετύχεις παγωτό ρυζόγαλο ή cheesecake λεμόνι, την άλλη κάποιο σορμπέ (σημείωσε πως ετοιμάζουν καθημερινά πολλές διαφορετικές σορμπέ γεύσεις, όπως μανταρίνι, καρπούζι, μάνγκο ή κεράσι -πάλι ανάλογα με την εποχικότητα) ή ακόμη και tropical εκδοχές με passion fruit. Δεν λείπουν και οι τολμηροί συνδυασμοί, όπως η σοκολάτα με περγαμόντο ή το φουντούκι με μαύρα κεράσια και σοκολάτα.

Παράλληλα, θα βρεις πάντα και τις σταθερές αξίες, αυτές που ξαναδιαλέγεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Η βανίλια, η στρατσιατέλα ή το vegan φιστίκι για παράδειγμα δεν απογοητεύουν ποτέ. Και αν αποφεύγεις το γάλα, πολλές από τις γεύσεις τους μπορούν να φτιαχτούν χωρίς αυτό.

Και κάπου εκεί, ανάμεσα σε όλα αυτά τα αρώματα, τις υφές και τις δημιουργικές εναλλαγές, έρχεται η στιγμή που λες «ποια γεύση να διαλέξω φέτος;». Το παγωτό που ξεχωρίσαμε -με ομολογουμένως μεγάλη δυσκολία- είναι η αλατισμένη καραμέλα. Κι αυτό γιατί η καραμέλα εδώ είναι πλούσια, με την τέλεια δόση αλατιού να της δίνει ένα επιπλέον νεύρο που την κάνει διπλά απολαυστική. Εσύ ακόμη να δοκιμάσεις;