Ace Hotel & Swim Club Athens x Quixotic Projects: Το πιο καλοκαιρινό cocktail story της σεζόν ξεκινά από τη Γλυφάδα

Το Quixotic Projects - η καταξιωμένη ομάδα πίσω από ορισμένα από τα καλύτερα bars παγκοσμίως - συνεργάζεται με το Ace Hotel & Swim Club για να δημιουργήσει γευστικές εμπειρίες που ταιριάζουν στη διάθεση, στο μέρος και, κυρίως, στην αίσθηση του καλοκαιριού που θέλεις να κρατήσει για πάντα.
- 30/05/2025
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Είσαι στην καρδιά της Γλυφάδας. Κάνει ζέστη. Το δέρμα σου ακόμα μυρίζει αντηλιακό και το μαγιό σου στεγνώνει νωχελικά στον ήλιο. Και τότε έρχεται. Ένα cocktail που δεν είναι απλώς δροσερό – είναι καλοκαίρι. Αυτή είναι πάνω κάτω η αίσθηση που θα σου αφήσει το ολοκαίνουργιο cocktail menu του Ace Hotel & Swim Club Athens. Το εμβληματικό ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας Ace έχει ήδη κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα πιο ιδιαίτερα boutique ξενοδοχεία των νοτίων, αλλά αυτή τη φορά κάνει το επόμενο βήμα: συνεργάζεται με τη διάσημη ομάδα των Quixotic Projects, και μας σερβίρει καλοκαίρι σε τρεις πράξεις.
Το Quixotic Projects είναι ένα δημιουργικό cocktail label που έχει βάλει τη σφραγίδα του σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα bars στον κόσμο (με θέσεις στα World’s 50 Best Bars), και πλέον υπογράφει το cocktail DNA του Ace Hotel & Swim Club, με επικεφαλής την Carina Soto Velasquez και τον Josh Fontaine, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας mixology Chris McNulty. Το πιο εντυπωσιακό; Κάθε σημείο του ξενοδοχείου έχει το δικό του ξεχωριστό vibe και, φυσικά, το δικό του tailor-made menu. Ας μετρήσουμε vibes λοιπόν:
1. Poolside bar: Μετά το μπάνιο, πριν τη δύση
Στην πισίνα του Ace, όλα είναι πιο ανάλαφρα – και τα cocktails ακόμα περισσότερο. Ξεκίνα με το Baywatch, μια δροσερή μίξη από gin πράσινου τσαγιού, cordial φράουλας και εστραγκόν που σε ξυπνά γλυκά και αρωματικά. Αν θέλεις κάτι πιο layered, το Sunset Negroni είναι μια ωδή στο καλοκαίρι: gin, Campari με ανανά, λάδι καρύδας και γλυκό βερμούτ.
2. Lobby bar: Κλασικά, με μεσογειακή ματιά
Εδώ η αίσθηση είναι πιο ατμοσφαιρική, πιο adult. Το Chrysanthemum είναι μια αθηναϊκή εκδοχή του Dirty Martini: vodka με ελαιόλαδο, άλμη ελιάς και βάμμα δάφνης. Αν όμως θέλεις να γυρίσεις νοητά στην Ιταλία ή σε αναμνήσεις παιδικής γλύκας, το Sgroppino με sorbet μάνγκο (μια αληθινή μπάλα sorbet μάνγκο στη μέση του ποτηριού!), Amaro Nonino και αφρώδες κρασί είναι το απόλυτο apéritif.
3. Sebastian restaurant: Η τέχνη του mixology στο τραπέζι
Στο Sebastian, όλα κινούνται γύρω από τη μεσογειακή φιλοσοφία και τα cocktails δεν αποτελούν εξαίρεση. Ξεχωρίζει η Medi Margarita, ένα fusion από τεκίλα blanco, chili, ροδάκινο, Aperol και lime, που ακροβατεί μεταξύ μεξικάνικης φωτιάς και ιταλικής φινέτσας. Είναι η ιδανική συνοδεία για ένα δείπνο που δεν ξεχνιέται.
Και, μιας που μιλάμε για δείπνο, το Sebastian, το all-day bistro του Ace Hotel που αγαπήσαμε για την cosy ατμόσφαιρά του τον χειμώνα, παρουσιάζει – και σερβίρει ιδανικά στα εξωτερικά του τραπεζάκια, με θέα την πισίνα- νέες καλοκαιρινές προσθήκες που παντρεύουν τη γευστική απλότητα και τα υλικά εποχής με τη δημιουργικότητα. Αν βρεθείς εκεί, δοκίμασε οπωσδήποτε το Fritto Misto με μαλακό καβούρι, kale και λεμονάτη μαγιονέζα, αλλά και το Lobster Orzo που φωνάζει “θάλασσα” με κάθε μπουκιά. Για κάτι πιο comfort, θα προτιμήσεις το φιλέτο σφυρίδας φούρνου και για κάτι πιο γήινο, το grilled bone-in veal chop με πράσινες αγκινάρες και ντομάτα.