Jimmy’s Fish: Για θαλασσινά στο διαχρονικό στέκι του Μικρολίμανου (και) την Καθαρά Δευτέρα
Το σαφάρι της Σαρακοστής
Με φρέσκα θαλασσινά απευθείας από τις τράτες του Αιγαίου, γκουρμέ αλλά ανεπιτήδευτη προσέγγιση στην ψαροφαγία και την ατμόσφαιρα ενός ιστορικού εστιατορίου, το Jimmy's Fish είναι η διαχρονική απάντηση όταν κάποιος ρωτάει πού να φάει καλά στον Πειραιά.
- 11/03/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Αν το Μικρολίμανο είναι ο ναός των φρέσκων θαλασσινών, όπου κάθε γωνιά κρύβει μια ψαράδικη παράδοση από τα παλιά, το Jimmy’s Fish είναι ο ιερός βωμός της ποιοτικής casual ψαροφαγίας.
Ο χώρος του είναι από μόνο του μια εμπειρία, με τις αντίκες, το ξύλινο πάτωμα που θυμίζει ντεκ και τα στρωμένα με λευκά τραπεζομάντηλα τραπέζια να βλέπουν τα σκάφη να λικνίζονται στη μαρίνα. Και, πριν καν φτάσουμε στο φαγητό, στα συν αξίζει να αναφέρουμε σίγουρα το υποδειγματικό σέρβις, που προσφέρει άψογη ενημέρωση και αβίαστα προσεγμένη εξυπηρέτηση.
Η αλήθεια είναι πως το Jimmy’s Fish δεν χρειάζεται βέβαια ιδιαίτερες συστάσεις. Από το 1996, έχει χτίσει μια φήμη που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, ενώ υπο νέα διεύθυνση εδώ και περίπου μια δεκαετία, έχει ανεβάσει το επίπεδο με σεβασμό στην παράδοση αλλά και μια φρέσκια gourmet προσέγγιση, προσφέρει πιάτα με απλές γεύσεις που αναδεικνύουν τα αρώματα και τη φρεσκάδα της θάλασσας.
Η Καθαρά Δευτέρα γίνεται μάλιστα η ιδανική αφορμή για να (ξανά)ανακαλύψουμε τον πλούτο του μενού του, με τις κλασσικές γεύσεις αλλά και κάποιες νέες προσθήκες που επιτάσσει η εποχή, σε ένα αληθινό σαρακοστιανό ταξίδι γεύσεων. Αχινοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, καραβιδόψιχα στον αχνό με sauce μουστάρδας, καλαμάρι «Myconos» γεμιστό με mix φέτας και μυρωδικών ή χταπόδι «cafe waichart» σε σάλτσα κόκκινου γλυκού κρασιού κρασιού είναι τα πιάτα που σίγουρα αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σας.
Αν μας ρωτάτε πάντως, ο βασιλιάς του μενού παραμένει η καραβιδομακαρονάδα του Jimmy’s Fish. Με καραβιδόψιχα σε λευκή σάλτσα με ντοματίνια, σβησμενη με λευκο κρασι, ή την all time classic με ουζο και κοκκινη σαλτσα, ειναι απλα απολαυστικες συγκεντρώνοντας γεύση και ουσία χωρίς περιττές προσθήκες.