11 κορυφαίες προτάσεις για business lunch και δείπνο στα νότια προάστια

Premium κοπές, εκλεκτική ψαροφαγία, comfort προτάσεις, cocktails, κρασί, σέρβις και θέα - όλα αποτελούν τα συστατικά της συνταγής της επιτυχίας μιας επαγγελματικής συνάντησης.

Share this

Κάθε επαγγελματικό γεύμα είναι εξ’ ορισμού και ένα μεγάλο challenge: οι απαιτήσεις σε γεύση, συνέπεια και εξυπηρέτηση είναι μεγάλες, ενώ συχνά καθορίζουν και την επιτυχία της συνάντησης. Ιδιωτικότητα στις συνομιλίες, διακριτικότητα, ένα καλά συντονισμένο πάσο, ευελιξία στις επιλογές του μενού, προσεγμένη διακόσμηση και νοστιμιά των πιάτων είναι το μίνιμουμ που αναζητά κανείς. Εμείς, ψάξαμε και σου βρήκαμε τα καλύτερα που σε όλα αυτά σκοράρουν ψηλά!

Beefbar

Αν μιλάμε για premium κρεατοφαγία στα νότια προάστια, τότε το μυαλό πάει κατευθείαν εδώ στο μαγευτικό spot, εντός της επικράτειας του «Four Seasons». Το concept συνδυάζει το fine-dining με την comfort αίσθηση και εδώ θα βρεις κορυφαία steaks από όλο τον κόσμο. Στις αγαπημένες επιλογές περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά street food πιάτα του εστιατορίου, όπως τα εκρηκτικά Lobster Tacos και τα παιχνιδιάρικα mini Big K Burgers με kobe beef και τραγανό μπέικον, ενώ από τα comfort main dishes του μενού θα λατρέψεις το Black Angus striploin, το stir-fried Pepper Beef, αλλά και τον σολομό Unagi με αρωματικά ασιατικά αρώματα – έτσι κι αλλιώς όλα φλερτάρουν με την ουσία της ανεπιτήδευτης γαστρονομίας. Μην ξεχνάς πως εδώ, τα σαββατοκύριακα θα δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης. 

Matsuhisa

Η διάσημη κουζίνα του Nobu στο απίθανης ομορφιάς location του εστιατορίου στον κόλπο του Αστέρα μετατρέπει το δείπνο σε ασυναγώνιστη ειδικά το καλοκαίρι στη βεράντα με την πανοραμική θέα τη θάλασσα. Πλέον ανοίγει τις πόρτες του και τις μεσημεριανές ώρες τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Παρασκευή, εγκαινιάζοντας ένα μενού που υπόσχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία του lunch break. Περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές προτάσεις: Το Omakase Menu, μια μοναδική εμπειρία τεσσάρων πιάτων με εκλεκτές επιλογές, όπως White Fish Dry Miso, Black Cod ή ελεύθερης βοσκής κοτόπουλο με Teriyaki sauce, και απολαυστικά επιδόρπια, καθώς και το Bento Box, ένα premium γεύμα δύο επιπέδων που αποκαλύπτει την ουσία της ιαπωνικής κουζίνας. Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, τα νόστιμα cocktails και η πλούσια λίστα κρασιών εγγυώνται την απόλαυση. Μην ξεχάσεις πως Σαββατοκύριακα σερβίρουν ένα διαφορετικό brunch. 

Vibo

Το στυλάτο wine bistrot της Γλυφάδας πάντα ξεχώριζε για με την ιδιαίτερη boho chic αισθητική, το προσεγμένο μενού και την ενημερωμένη λίστα κρασιών του και το ίδιο ισχύει και για το «αδερφάκι» του στον Πειραιά. Από το πρωί σερβίρουν τον καλύτερο καφέ, πλούσιο πρωινό με αρκετές παρασκευές από βιολογικά αυγά και δροσερά smoothies. Και δεν μένουν εκεί: τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ σου προτείνουν νόστιμα πιάτα με έμφαση στην πρώτη ύλη και τα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, όπως το φιλέτο λαβρακι με κριθαράκι, αρωματισμένο με ζωμό μάραθου, φρέσκα μυρωδικά και αυγοτάραχο και οι τηγανητές αγκινάρες με πεκορίνο, γκρέιπφρουτ και σως ολλαντέζ. Το δυνατό χαρτί εδώ βέβαια δεν είναι άλλο από το κρασί.  Η προσεκτικά επιμελημένη συλλογή κρασιών περιλαμβάνει 110 επιλεγμένες ετικέτες, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα με αναγνωρισμένα κρασιά από καταξιωμένα οινοποιεία, αλλά και ετικέτες από μικρούς παραγωγούς. Σημείωσε, επίσης, ότι εσύ που έχεις κανονίσει εδώ μια επαγγελματική συνάντηση και δεν θες να πιεις πολύ, θα βρεις 40 διαφορετικές επιλογές κρασιού σε ποτήρι. 

Vibo
Γλυφάδα, Γρηγορίου Λαμπράκη 16
Πειραιάς, Ναυαρίνου 10
Website | Facebook | Instagram: Γλυφάδας & Πειραιά

Upon

Το all-day gastro-bistrot του Παλαιού Φαλήρου έγινε talk of the town με το που άνοιξε. Καθόλου τυχαίο, καθώς πέρα από τα vibes του που σου φτιάχνουν τη διάθεση, έχει τον μισελενάτο σεφ Γρηγόρη Κίκη στο τιμόνι της κουζίνας. Το μενού μόλις άλλαξε, καθώς η προσαρμογή στην εποχικότητα εδώ είναι κανόνας και πλέον θα βρεις εδώ πιο καλοκαιρινές επιλογές όπως το τρυφερό  χταπόδι με πιπεριά, λιαστή ντομάτα και κάπαρη και ceviche με λαβράκι, αγγούρι, lime και κόλιανδρο. Φυσικά, το best seller κριθαράκι «καρμπονάρα» και το ζουμερό burger εξακολουθούν να δίνουν δυναμικά το παρόν. Ανοιχτό από νωρίς, είναι το ιδανικό σημείο για business lunch ή dinner χάρη στο απροσποίητο και σβέλτο σέρβις του και τη χαλαρή του ατμόσφαιρα. Στη μπάρα τα σοβαρά cocktails φτιάχνει ο έμπειρος head bartender Χρήστος Βόγκλης, ενώ το κεφάλαιο κρασί χειρίζεται άψογα ο sommelier Τάκης Βασιλάκης: η λίστα που ικανοποιεί και τους ποιο απαιτητικούς, ξεπερνά τις 300 ετικέτες. extra tip: ζήτησέ του κάτι εκτός καταλόγου για να κλέψεις τις εντυπώσεις. 

Basegrill

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πρώτο BaseGrill, στο Περιστέρι, είναι ένα εστιατόριο θεσμός. Το ίδιο υψηλό επίπεδο όμως έχει και αυτό της Γλυφάδας, που είναι σαφώς πιο φωτεινό, με το μεγάλο ψυγείο σιτέματος με τις κοπές και τη διάφανη κάβα να ξεχωρίζουν. Και εδώ οι αδελφοί Λιάκοι επενδύουν κι εδώ στην εκλεκτική κρεατοφαγία- είναι ένα παιχνίδι που το ξέρουν καλά. Από τα highlights του μενού ξεχωρίζουν το τρυφερό συκώτι που το κόβουν μπροστά σου σε πολύ λεπτές φέτες, το μεδούλι με τα μπόλικα μυρωδικά, το ταρτάρ από βοδινό αρχέγονης στεπικής αγελάδας Κατερίνης και η cult σπεσιαλιτέ τους “Αβγά σαν τα μάτια μου”, δηλαδή η πατατοφωλιά με αυγά μάτια στην κορυφή. Αυτά για αρχή, γιατί δεν ΄γίνεται να φύγει κανείς από εδώ χωρίς να δοκιμάσει κάποια από τις άψογα ψημένες κοπές που εναλλάσσονται. Την πλούσια λίστα κρασιών επιμελείται ο ΜW Γιάννης Καρακάσης και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το επίπεδο του εστιατορίου, στου οποίου τα σεπαρέ κλείνονται τα καλύτερα deals.

BlueFish

Δίπλα στο κύμα ακριβώς, το εστιατόριο, που ξεκίνησε από τη Νάουσα της Πάρου και στη συνέχεια ήρθε στη Βουλιαγμένη, φιλοξενεί τη σύγχρονη, θαλασσινή κουζίνα του σεφ Γιώργου Οικονομίδη. Φανατικός οπαδός της φιλοσοφίας «from head to tail» σου προτείνει  μαζί με τον head chef του εστιατορίου Παναγιώτη Σικελλίου και την ομάδα τους να γευτείς το ψάρι της επιλογής μας μαγειρεμένο με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, μιξάροντας με ευφυΐα στις συνταγές του μεσογειακά και ιαπωνικά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το δοκιμάσεις από το κεφάλι, το φιλέτο και τα κολάρα μέχρι την ουρά ως ταρτάρ, σασίμι, καρπάτσιο και σεβίτσε, αλλά και με κριθαρότο ή μαγειρεμένο πλακί. Σημείωσε πως η στιβαρή λίστα κρασιών, με κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα έχει την υπογραφή του μετρ και σομελιέ του Blue Fish, Δημήτρη Γκορίλα, ενώ το σέρβις ξεπερνα τις προσδοκίες σου. 

Beastalis

Το high end steak house της Γλυφάδας, που στεγάζεται κομψή μονοκατοικία που χρονολογείται περίπου στο 1930 ανήκει στον Γιάννη Μπασταλή. Ο τελευταίος έχει τελειοποιήσει το ασάδο, την αργεντίνικη τεχνική αργού ψησίματος με όρθιες σχάρες, με  το κρέας να είναι κρεμασμένο σε τσιγκέλια πάνω από τη φωτιά. Οι σπεσαλιτέ που θα σου κλέψουν την καρδιά είναι το  ταρτάρ μοσχαριού σερβιρισμένο μαζί με το μεδούλι, μέσα στο ψημένο, ανοιγμένο στα δύο κόκκαλο, το ζουμερό burger, το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος και το το rib eye που καπνίζεται πάνω από τη φωτιά για ώρες και στη συνέχεια ολοκληρώνεται στη σχάρα. Το εστιατόριο, λειτουργεί από τις 18:30 και πέρα από την κυρίως σάλα και τον κήπο, μια πριβέ αίθουσα με μοναστηριακό τραπέζι, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 άτομα για private dining, εταιρικά events, γευσιγνωσία και wine pairing. 

Tartare

Από το 1999 το Tartare επενδύει στην κλασική γαλλική κουζίνα με επιτυχία, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ακόμη και τις καθημερινές, με το που πέφτει το σούρουπο, τα τραπέζια της σάλας και του κήπου, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γεμίζουν από τους ντόπιους. Το μενού αποτελείται από γαλλικές σπεσιαλιτέ όπως τα best seller σαλιγκάρια Μπουργκινιόν, τα μανιτάρια Προβενσάλ και φυσικά το περίφημο steak tartare. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις, ειδικά αν έχεις παρέα βοδινή σπαλομπριζόλα Γαλικίας και τη δική μας αγαπημένη entrecôte café de Paris. Η wine list είναι απόλυτα ταιριαστή με τα πιάτα, ενώ το επαγγελματικό σέρβις ακριβείας θα σε κάνει να αισθανθείς βασιλιάς. 

The C Beach Bar Restaurant

Θεωρείται, δικαίως, το ιδανικό spot για summer gathering και ξεχωρίζει χάρη στη μινιμαλιστική αισθητική του. Και όχι μόνο, καθώς και σε θέματα γεύσης αναδεικνύεται σε δυνατό παίχτη. Κι αυτό χάρη στους σεφ Λάζαρο Σταμούλη και Ντορίνα Ντέμαϊ που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επενδύουν σε ένα μενού με μεσογειακό χαρακτήρα. Δυνατό τους χαρτί τα ωμά  και ειδικά το ψάρι σε μορφή sashimi. Μη διστάσεις επίσης να παραγγείλεις την signature φάβα με chutney κάπαρης και την calamarata με φρέσκο ψάρι ημέρας. Η λίστα κρασιών του είναι προσεχτικά δομημένη, ενώ αν επιθυμείς cocktail τόσο η δροσερή Garden Paloma με αρώματα από πράσινο μήλο και καρπούζι όσο και το Filoxenia Highball, με βότκα, μαστίχα, σιρόπι από θυμάρι και fig leaf soda έχουν φτιαχτεί για σένα. Εννοείται ότι θα βρεις πολλές επιλογές σε πρωινό smoothies και χυμούς. 

Bella Vespa

Αν αγαπάς πραγματικά τις ιταλικές γεύσεις, τότε η επίσκεψη στο Bella Vespa θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το εστιατόριο, με τον  υπέροχο κήπο, άνοιξε το 2015 και από τότε επενδύει σταθερά στην comfort πλευρά της κουζίνας της γείτονος. Θα δοκιμάσεις ταλιατέλες με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα, μοσχαρίσιο ταρτάρ με  Black Angus tenderloin σε μαρινάδα μοσχολέμονου και καραμελωμένο brioche και ολόδροση σαλάτα Burrata και θα νιώσεις ότι μόλις διακτινίστηκες στη Ρώμη. Σε ότι αφορά στο κεφάλαιο «pizza» εμείς ψηφίζουμε σταθερά την Affumicata μοτσαρέλα, τραγανά κρεμμύδια, pancetta affumicata και φρέσκια ρίγανη Κρήτης, αλλά ενδιαφέρον έχει και η  Mortadella Μορταδέλα με πέστο φυστίκι και stracciatella. Όλα τα παραπάνω θα τα συνοδεύσεις με κάποια ετικέτα από την ενημερωμένη wine list ή  ένα καλοκαιρινό signature cocktail – δεν έχεις καλύτερο. 

Pere Ubu

Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στη Γλυφάδα όπου συναντιούνται σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, καθώς «μιλάει» άπταιστα τη γλώσσα  του comfort food, της urban κουλτούρας και (πιο αργά) της διασκέδασης. Ο bio-healthy προσανατολισμός της κουζίνας του σημαίνει πως εδώ θα βρεις φανταστικούς χυμούς για ενέργεια από το πρωί, ενώ για τις μεγάλες παρέες προορίζονται τα starters & social plates  όπως τα spring rolls πάπιας και τα tacos asada με αργοψημένο χοιρινό. Εμείς πάντως αγαπάμε τα tortiglioni με μανιτάρια και cacio e pepe σως,  τα gnocchi με ντομάτα, μ ε χειροποίητο pesto βοτάνων και τυρί stracciatella, αλλά και το πολύ δημοφιλές μισό κοτόπουλο σχάρας, χωρίς κόκκαλο που συνοδεύεται από ψητές πατάτες. Εξυπακούεται, φυσικά, πως τα καλοφτιαγμένα cocktails και οι ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ετικέτες κρασιών αποτελούν τον κανόνα, χωρίς εξαιρέσεις.