Πού να κάνεις Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα Νότια

Xmas Guide 2025

Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για να κάνετε ρεβεγιόν στα νότια προάστια της Αθήνας: από gourmet προορισμούς και ξενοδοχειακά fine dining spots μέχρι cozy εστιατόρια με ζωντανή μουσική, ιδανικά για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Σχεδιάστε το γιορτινό σας δείπνο με στυλ και υψηλή γαστρονομία.

Share this

Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους έρχεται η στιγμή να σχεδιάσουμε τα πιο ξεχωριστά ρεβεγιόν της χρονιάς. Στα Νότια Προάστια, η fine dining σκηνή συνδυάζει κομψότητα, θαλασσινή αύρα και υψηλή γαστρονομία, προσφέροντας επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο: από εστιατόρια με gourmet ελληνική κουζίνα μέχρι μοντέρνες διεθνείς προτάσεις, με ζωντανή μουσική και ατμοσφαιρικό décor. Είτε προτιμάς ένα ρομαντικό δείπνο με εκλεπτυσμένα πιάτα είτε μια πιο χαλαρή γιορτή με φίλους, τα Νότια έχουν προτάσεις για να ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ένα αξέχαστο setting.

Ark, Γλυφάδα

Το Ark στη Γλυφάδα σε προσκαλεί για να γιορτάσεις τις φετινές γιορτές στα νότια προάστια με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ένα all-day εστιατόριο με βραβευμένη ελληνική κουζίνα και φιλοσοφία που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη γαστρονομία υπό τη δημιουργική ματιά του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Ark σερβίρει ένα εκλεπτυσμένο εορταστικό μενού (€115/άτομο) που ανοίγει με τάρτα άγριων μανιταριών, συνεχίζει με βιολογική γαλοπούλα γεμιστή με ρόδια και κάστανα, σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι, και για κυρίως πιάτο έχει καρέ μαύρου χοίρου, μαρούλι μπρεζέ, ψητό αχλάδι και κατσικίσιο τυρί. Το δείπνο ολοκληρώνεται με παραδοσιακό κορμό Χριστουγέννων με σοκολάτα Gianduja, αχλάδια Ουίλιαμς και κρέμα από αγριοκάστανα.

Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού (€135/άτομο) ξεκινά με βελούδινη σούπα κάστανο–κολοκύθα, συνεχίζει με ραβιόλι καραβίδας, φέτα και τσουκνίδα, γιορτινή σαλάτα με αχλάδι, σπανάκι και ρόδια, και ως κυρίως πιάτο βιολογικό φιλέτο μοσχαριού με γέμιση μολόχα, μανιτάρια και τάρτα κυδώνι-γλυκοπατάτα, ενώ για επιδόρπιο σερβίρεται κρέμα από σαρλότ σοκολάτας, κρεμ μπρυλέ από τσάι Earl Grey, με μαρμελάδα κίτρου και κρέμα κάστανου. Μια ολοκληρωμένη gourmet πρόταση για να υποδεχθείς τη νέα χρονιά.

Δείτε τα μενού εδώ.

Barbarossa Athens, Βούλα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Barbarossa Athens αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν ρεβεγιόν με gourmet δείπνο υψηλών προδιαγραφών σε μια κομψή, θαλασσινή ατμόσφαιρα.

Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, έχουν ετοιμάσει ένα ειδικά σχεδιασμένο Christmas Eve menu (€115/άτομο) που υπόσχεται λεπτές γεύσεις και εκλεπτυσμένα πιάτα για μια αξέχαστη βραδιά. Ξεκινώντας με μια ζεστή σούπα με καρότο, γαρίδες, κάστανο και ξινή κρέμα, φιλέτο σφυρίδας για ορεκτικό και δροσερή πράσινη σαλάτα με καρύδια, προσούτο, κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ ροδιού. Ακολουθεί ραβιόλι αστακού, και για κυρίως προσφέρει δύο επιλογές: φραγκόκοτα με παστινάκι και σάλτσα κόκκινων φρούτων ή σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας, ψητές αγκινάρες και σάλτσα βουτύρου. Το δείπνο κλείνει με ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο ρολό με μους κάστανου και ρόδι, ακριβώς μέσα στο κλίμα των ημερών.

Το Barbarossa, γνωστό για την υψηλή γαστρονομία του με έμφαση στα θαλασσινά και τις μεσογειακές δημιουργίες, μεταμορφώνεται τις γιορτές σε έναν χώρο όπου η απλότητα των ελληνικών νησιωτικών υλικών συναντά την εκλεπτυσμένη παρουσίαση. Και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζουν ένα εξίσου όμορφο δείπνο, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το μενού εδώ.

Bungalow 7, Γλυφάδα

Το Bungalow 7, είναι από τα πιο κομψά και ατμοσφαιρικά spots στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για να γιορτάσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Με θέα το Σαρωνικό και design που φέρνει μια νοσταλγική γοητεία mid-century, o χώρος παίζει ιδανικά το ρόλο του ως σκηνικό για γιορτινές εξόδους. 

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Bungalow 7 σερβίρει ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού (€125/άτομο) που ξεκινά με σούπα κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα και συνεχίζει με προτάσεις όπως σαλάτα πάπιας με hoisin, μοσχαρίσιο ταρτάρ με τραγανό ρύζι, ραβιόλι με ρικότα και σάλτσα σαμπάνιας, και φραγκόκοτα με ραγού κάστανου και κολοκύθας. Το δείπνο ολοκληρώνεται με Pavlova και φρέσκα μούρα για μια γλυκιά νότα στο τέλος. 

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης ετοιμάζει ένα πλούσιο menu (€145/άτομο), με σούπα topinambur με μανιτάρια και τρούφα, μοσχαρίσιο ταρτάρ με χαβιάρι, arancini με guanciale, μοσχάρι Wellington και για επιδόρπιο Mont Blanc με κρέμα κάστανου και gianduja. Μια γαστρονομική εμπειρία που παντρεύει παράδοση και haute cuisine.

Δείτε τα μενού εδώ.

Colonial, Γλυφάδα

Το Colonial στο Golf της Γλυφάδας υποδέχεται τον Δεκέμβριο με την πιο ζεστή και ατμοσφαιρική του εκδοχή. Αγκαλιασμένο από το καταπράσινο τοπίο του γηπέδου και διακριτικά στολισμένο, είναι ένας από τους πιο κομψούς προορισμούς για ρεβεγιόν στα Νότια. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα γιορτινά μενού που υπογράφει ο σεφ Ηλίας Μιχαλόπουλος, σχεδιασμένα ειδικά για τις ημέρες αυτές, με εκλεπτυσμένες γεύσεις και εορταστικό χαρακτήρα, όπως παρουσιάζονται και στα επίσημα μενού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Την Παραμονή Χριστουγέννων, το Colonial ντύνεται μελωδικά με τη φωνή της Νάγιας Δούκα και το σαξόφωνο του Γιάννη Καρανάσιου, οι οποίοι δημιουργούν το ιδανικό μουσικό περιβάλλον για μια πραγματικά γιορτινή βραδιά. Το μενού (€85/άτομο) περιλαμβάνει σούπα κολοκύθας, σαλάτα από δίχρωμα πατζάρια, κατσικίσιο τυρί και φιλέτα μανταρίνι, ραβιόλια γεμιστά με σπανάκια, και φιλέτο στήθος γαλοπούλας με αποξηραμένα φρούτα. Η τάρτα κάστανου με raspberry και σάλτσα από φρούτα του δάσους κλείνει γλυκά τη βραδιά. 

Αντίστοιχα, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι jazz ήχοι της Νάγιας Δούκα και του Μιχάλη Ζέη συνοδεύουν το εορταστικό δείπνο μέχρι την αντίστροφη μέτρηση για το 2026, προσθέτοντας ατμόσφαιρα και κομψότητα στη βραδιά. Στο εορταστικό μενού (€100/άτομο) θα βρείτε βελουτέ καρότου με αποξηραμένα βερίκοκα, σφαίρα από αβοκάντο γεμιστή με καβουροσαλάτα, ραβιόλια γεμιστά με μασκαρπόνε-τρούφα, φιλέτο μοσχαρίσιο με συνοδεία από πουρέ σελινόριζας με κάστανα γλασέ, και για κλείσιμο σφαίρα σοκολάτας γεμιστή με crème patisserie και φρούτα του δάσους.

Δείτε τα μενού εδώ.

Εν Πλω, Βουλιαγμένη

Το Εν Πλω στη Βουλιαγμένη υποδέχεται τις γιορτές με τη γνώριμη κομψότητα που το έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εστιατόρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Με φόντο τη θάλασσα και έναν χώρο που αποπνέει διακριτική πολυτέλεια, το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν αποκτά έναν ξεκάθαρα «νότιο» χαρακτήρα: εκλεπτυσμένο, χαλαρό και απόλυτα εορταστικό.

Το ειδικά σχεδιασμένο μενού (€85/άτομο) για την Παραμονή των Χριστουγέννων κινείται σε γιορτινές επιλογές, με προσεγμένες πρώτες ύλες, ισορροπημένες γεύσεις και πιάτα που τιμούν την περίσταση χωρίς υπερβολές. Η αρχή γίνεται με ένα amuse bouche από μίνι μπριός με καπνιστό χέλι, ακολουθεί σούπα κολοκύθας με πάπρικα και καραμελωμένα μπέικον, για ορεκτικό επιλέγει γαρίδα με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και παντζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού. Για κυρίως θα απολαύσετε μοσχαρίσιο short rib au jus με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ το μενού κλείνει με τον πιο γιορτινό τρόπο, με ένα εκπληκτικό τιραμισού κάστανο.

Τη γιορτινή εμπειρία συμπληρώνει η ζωντανή μουσική, που κάθε Σάββατο στις 21:30 δίνει τον ρυθμό στο βράδυ. Ο Θάνος Τζάνης, ο Σώζος Λυμπερόπουλος, ο Θοδωρής Μεταξάς και η Δέσποινα Γεωργακοπούλου δημιουργούν ένα μουσικό σκηνικό ιδανικό για δείπνο με φίλους, ρομαντικά τραπέζια και γιορτινή διάθεση που κρατά μέχρι αργά.

Και για Παραμονή Πρωτοχρονιάς όμως, το Εν Πλω ετοιμάζει ένα εξαιρετικό μενού για τους καλεσμένους του, το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το μενού Παραμονής Χριστουγέννων εδώ.

Manko Athens, Γλυφάδα

Στο κοσμοπολίτικο Manko Athens, στο One&Only Aesthesis, η Πρωτοχρονιά αποκτά λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα και υψηλή γαστρονομική ταυτότητα. Με την υπογραφή της μοντέρνας περουβιανής κουζίνας και μια ατμόσφαιρα που ισορροπεί ανάμεσα στο fine dining και το high-energy party mood, το Manko υποδέχεται το 2026 με ένα εντυπωσιακό New Year’s Eve Menu. 

Το μενού (230€/άτομο) ξεκινά με French Oyster με κρέμα από choclo & ají amarillo και chalaquita, ανοίγοντας με φωτεινές, spicy-fresh νότες τη βραδιά. Ακολουθεί ταρτάρ από alalunga τόνο, με leche de tigre, πέστο βασιλικού και yuzu ponzu gel, ένα πιάτο που ισορροπεί τέλεια οξύτητες και φρεσκάδα. Η συνέχεια γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή με τον μπλε αστακό, συνοδευμένο από χαβιάρι oscietra, leche de tigre, κόλιανδρο και coral oil. 

Για κυρίως, προτείνει ψητό αρνί, το οποίο σερβίρεται με duxelles μαύρης τρούφας, αρωματικά βότανα, πουρέ μωβ πατάτας και baby carrots, δημιουργώντας ένα πλήρες, γεμάτο χειμωνιάτικη θαλπωρή πιάτο. Ακολουθεί ένα yuzu–huacatay σορμπέ με σταφύλια και τζελ σαμπάνιας, πριν περάσουμε στο γλυκό, που δεν είναι άλλο από ένα ευφάνταστο μελομακάρονο τιραμισού με rocoto compote και ψητά καρύδια. 

Δείτε το μενού εδώ.

Matsuhisa Athens, Βουλιαγμένη

Το Matsuhisa Athens, το αυθεντικό Ιαπωνικό εστιατόριο εντός του Four Seasons Astir Palace Hotel στη Βουλιαγμένη, σε μία ατμόσφαιρα που συνδυάζει ιδανικά πολυτέλεια και χαλαρή κομψότητα, υποδέχεται φέτος τις γιορτές με δύο signature ρεβεγιόν που παντρεύουν την εκλεπτυσμένη φιλοσοφία Nobu με festive fine-dining ατμόσφαιρα δίπλα στη θάλασσα. 

Η Παραμονή των Χριστουγέννων διαμορφώνεται γύρω από ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού (€270/άτομο) όπου πρωταγωνιστούν οι καθαρές, κομψές, ιαπωνικές γεύσεις, όπως dumplings με γαρίδες σε σάλτσα φουά γκρα, σολομό στρατσιατέλα, επιλογή sushi Matsuhisa, σαλάτα με μοσχάρι, πικάντικο λαβράκι με λεμόνι, Shabu-Shabu wagyu και επιδόρπιο Mont Blanc matcha. 

Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Matsuhisa παρουσιάζει ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό μενού (€290/άτομο) υψηλής γαστρονομίας, με χαβιάρι bomb, γαρίδες κοιλάδας, και εδώ έχουμε επιλογή sushi Matsuhisa, σαλάτα από βασιλικό καβούρι, αστακό με μίσο, Kagoshima wagyu με τρούφα και σούπα μανιταριών, και κλείνουμε με τον πιο γλυκό τρόπο, μιλφέι με καραμέλα μίσο. 

Δείτε τα μενού εδώ.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, Βύρωνας

Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στην περιοχή του Καρέα στον Βύρωνα, με την πανοραμική θέα που έγινε σήμα-κατατεθέν, ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά του. Αν και η κουζίνα του φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά, για τις ημέρες των Χριστουγέννων δίνει προτεραιότητα σε πιο εορταστικές, κρεατοφαγικές επιλογές, όπως η γαλοπούλα, το αγριογούρουνο και άλλα χριστουγεννιάτικα πιάτα που θα πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι. Για το Ρεβεγιόν Χριστουγέννων, το μαγαζί προσφέρει έναν διευρυμένο κατάλογο και ειδικά πιάτα ημέρας, με ελάχιστη κατανάλωση 60€ το άτομο.

Αντίστοιχα, το Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς έρχεται με ένα ξεχωριστό μενού έξι πιάτων (€85/άτομο) από τον σεφ του μαγαζιού, με το κυρίως πιάτο να προσφέρει δύο επιλογές, μεταξύ πικάνιας μόσχου με σάλτσα από μύρτιλα, πατάτες baby και μανιτάρια shitake ή φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα beurre blanc και ψίχα μυδιών, κρέμα σελινόριζας και κουνουπίδι romesco. 

Ζωντανή μουσική θα υπάρχει τόσο το βράδυ του ρεβεγιόν όσο και ανήμερα, μεσημέρι, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στους ήχους του έντεχνου, του λαϊκού και του ρεμπέτικου. Ένα πραγματικά γιορτινό σκηνικό με φόντο μια από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας.

Δείτε το μενού εδώ.

Ora by Ettore Botrini, Γλυφάδα

Το Ora by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές επιλογές για ρεβεγιόν στα νότια προάστια, συνδυάζοντας υψηλή γαστρονομία με την κομψότητα και τη ζεστασιά που αρμόζει στις εορτές. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων το εστιατόριο έχει ετοιμάσει ένα εκλεπτυσμένο gala dinner (€180/άτομο), με amuse-bouche Marsala sabayon, βελούδινη σούπα κάστανου, φρέσκο ταρτάρ από χτένια, τρυφερή γλώσσα με καπνιστό μπρόκολο, και ορτύκι με σταφίδες, ολοκληρώνοντας με κυβάκια panettone συνοδεία απαλής espuma βανίλιας και ένα Mont Blanc dessert που παντρεύει μους μασκαρπόνε με καρύδια και compote εσπεριδοειδών. 

Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Ora προσφέρει ένα πολυτελές μενού 7-πιάτων (€280/άτομο) που περιλαμβάνει στρείδια και σαμπάνια, κονφί κρόκου αυγού με τρούφα, μοσχαρίσιο ταρτάρ, τάρτα αστακού, μοσχαρίσιο Rossini και ένα γιορτινό επιδόρπιο «New Year’s Bell» με compote μήλου, κέικ φιστικιού και κρεμώδη σος καραμέλας. 

Δείτε το μενού Παραμονής Χριστουγέννων εδώ.

Δείτε το μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς εδώ.

Sebastian, Γλυφάδα

Στα νότια προάστια, το Sebastian Athens στο Ace Hotel & Swim Club Athens είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια για να γιορτάσεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με στιλ. Ο μοντέρνος γαλλο-αμερικανικός χαρακτήρας του –με επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα και έμφαση στα φρέσκα, εποχικά υλικά– μεταμορφώνεται τον Δεκέμβριο σε μια festive dining εμπειρία που δένει την άνετη bistro ατμόσφαιρα με εορταστικό vibe. 

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Sebastian υποδέχεται τους καλεσμένους του με ειδικό set-menu. Mια γαστρονομική πρόταση όπου οι δημιουργικές γεύσεις και η ευρεία επιλογή κρασιών πλαισιώνουν την πιο ζεστή γιορτινή βραδιά. Ξεκινάμε με ένα ποτήρι σαμπάνιας, και ακολουθεί σούπα μπουγιαμπέσα με ψάρι ημέρας, γαρίδες και αχιβάδες, μοσχαρίσιο ταρτάρ, ενώ για κυρίως υπάρχουν δυο επιλογές, μεταξύ φιλέτου σφυρίδας και μοσχαρίσιο φιλέτο. Το δείπνο κλείνει ιδανικά με Mont Blanc κάστανου και mignardise. 

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Sebastian συνεχίζει με άλλο ένα ειδικό set-menu dinner που ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία. Σαμπάνια για αρχή, σούπα Vichyssoise με ταρτάρ καπνιστού σολομού, χτένια με ντρέσινγκ από κίτρο, δύο επιλογές για κυρίως μεταξύ λευκού μπακαλιάρου και φραγκόκοτας, με την βραδιά να ολοκληρώνεται γλυκά με κρεμέ μαύρης σοκολάτας και mignardise. 

Δείτε τα μενού εδώ.

The Margi, Βουλιαγμένη

Το The Margi Hotel στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι από τους πιο εκλεπτυσμένους προορισμούς για να γιορτάσεις τις φετινές γιορτές σε ένα ρεβεγιόν με fine-dining και μοναδική ατμόσφαιρα. Το boutique ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα και τη ζεστασιά με πλούσιες γαστρονομικές εμπειρίες, ιδανικές για όσους θέλουν να ζήσουν τις γιορτές με στιλ στα νότια προάστια. 

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, το Margi σερβίρει ένα Christmas Eve Gala Dinner (€135/άτομο) με πιάτα όπως tuna tataki με σουσάμι και ελαφριά σάλτσα tonnato, κροκέτα μοσχαριού σε σελινόριζα confit, σφυρίδα με χαβιάρι Oscietra και vol-au-vent με κόκορα και μανιτάρια εποχής. Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα Mont Blanc με λευκή σοκολάτα, cassis και τραγανή μαρέγκα. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το Christmas Day Buffet (€95/άτομο) ανοίγει από το μεσημέρι με έναν πλούσιο μπουφέ γεμάτο επιλογές που καλύπτουν όλη την οικογένεια. 

Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Margi προσφέρει δύο επιλογές: την πιο επίσημη New Year’s Eve Gala (€250/άτομο) με αστακό, χριστόψαρο με αγριομανιτάρια και πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, φιλέτο Rossini και σοκολατένια mousse με πραλίνα φουντουκιού και μαύρη τρούφα, και το New Year’s Eve Dinner Dance (€195/άτομο), με buffet συνοδευόμενο από DJ που ανεβάζει τη διάθεση πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου. Και μετά τα μεσάνυχτα, το New Year’s Party (€40/άτομο) κρατά τη γιορτή ζωντανή με μουσική και ρυθμό μέχρι αργά, ενώ την Πρωτοχρονιά το ξενοδοχείο σερβίρει και New Year’s Day Buffet (€95/άτομο) για να συνεχίσεις τη γιορτή με τους αγαπημένους σου. 

Δείτε τα μενού εδώ.