Bubble Tale, η ιστορία του τσίρκου μέσα σε πολλές μικρές φούσκες
H γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτισα με τον άντρα της πίσω από την πιο πολύχρωμη αλυσίδα της πόλης, μας μιλούν για το τσάι με φυτικά bubbles που σε κάνει θες δεν θες να χαμογελάς.
- 17/06/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Πριν από πολλά χρόνια, σε κάποιο χωριό της Ταϊβάν δημιουργήθηκε ένα τσάι που δεν έμοιαζε με κάνενα. Από εκείνη την στιγμή εως σήμερα, το Bubble Tea είναι το εθνικό τους ρόφημα, ενώ το «παιχνίδι της φούσκας» κάνει τον γύρο του κόσμου. Το περίεργο αυτό τσάι δεν μοιάζει σίγουρα με το κλασικό που μπορείς να απολαύσεις σε κάποιο από τα συνηθισμένα μαγαζιά που επισκέπτεσαι όταν θα θέλεις να χαλαρώσεις. Και η αλήθεια είναι πως μόνο όταν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις πλήρως την υλική υπόσταση που έχει σε έναν κόσμο που λείπει η μαγεία της καθημερινότητας.
Το Bubble Tea είναι ένα κλασικό κρύο τσάι, το οποίο περιέχει κάτι μικρές φούσκες οι οποίες κρύβουν μέσα τους μια διαφορετική γεύση φρούτων. Πολλοί πιστεύουν πως είναι πλαστικές, αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν το γεγονός της δημιουργίας τους. Οι μικρές αυτές φούσκες είναι 100% φυτικό προϊόν, ενώ το περίβλημά τους είναι απο φύκι.
Επειδή όμως, δεν υπάρχουν πιο κατάλληλοι άνθρωποι για να εξηγήσουν αυτήν την ιδέα καλύτερα από τους εμπνευστές και τους δημιουργούς του Bubble Tale, γνωρίσαμε την Μαρία Μεργούπη και τον σύζυγό της Μιχάλη Ζουρνατσίδης (στο κατάστημα της Γλυφάδας, Ανδρέα Παπανδρέου 8), και μας ανάλυσαν τα πάντα.
“Πριν από 10 χρόνια το Bubble Tea, ταξίδεψε από την Ταϊβάν στην Αμερική και στην συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εμείς το συναντήσαμε τυχαία στην Γερμανία.” μας εκμυστηρεύτηκε η Μαρία, λίγο αφού δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το Bubble Tea. “Δεν είχαμε καμία σχέση με την εστίαση απλώς θέλαμε να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα κάνοντας κάτι ¨διαφορετικό¨. Εγώ ξεκίνησα ως spatial designer, ενώ ο Μιχάλης ήταν εργολάβος εγκαταστάσεων. Έτσι σε ένα επαγγελματικό ταξίδι μαζί με τον άντρα μου στην Γερμανία, πέσαμε πάνω στο Bubble Tea”. Εκεί δε τους άρεσε καθόλου η γεύση του μα εκείνο που τους κέρδισε πραγματικά ήταν η σκέψη πίσω από αυτό. “Μου άρεσε όλη η ιδέα πίσω από αυτό, τα bubbles και η πρώτη η ύλη. Το ότι δηλαδή μπορούσαμε να φτιάξουμε πολλούς συνδυασμούς γεύσεων”, ενώ προσθέτει πως “Η συνταγή που φτιάχνουν στο εξωτερικό είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας.Το φέραμε κοντά στις δικές μας γευστικές παλέτες, κρατώντας τα καλά στοιχεία από τις δικές τους φόρμουλες. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε όλο τον κατάλογο βασισμένο σε αυτό. Για παράδειγμα, έξω δεν έχουν βάση γρανίτας ή γιαουρτιού ”.
Εκείνο που κέρδισε την καρδιά της Μαρίας όμως δεν ήταν ούτε το τσάι, ούτε η γεύση του μα τα συναισθήματα που προκαλεί σε όποιον το έχει το δοκιμάσει. “Την πρώτη φορά που το δοκιμάζεις σου έρχεται κατευθείαν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό αυτόματα. Δεν έχει να κάνει με τι ηλικία είσαι, όμως όλη η διαδικασία με το καλαμάκι το περίεργο, από τον τρόπο που να ανοίγεις μέχρι και την πρώτη γουλιά είναι ένα παιχνίδι. Έτσι σχεδίασα το εσωτερικό του μαγαζιού και σκέφτηκα να το βασίσω πάνω στο τσίρκο και το λούνα παρκ”.
Το Bubble Tea όμως, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 3,5 χρόνια ήταν κάτι πολύ καινούργιο για τον κόσμο. Κανείς δεν ήξερε πως μπορείς να πιεις ένα τσάι γεμάτο εκπλήξεις και με τόσες διαφορετικές γεύσεις. “Οι γεύσεις που δίνουμε στους χυμούς μας είναι 80% χυμός φρούτου, δηλαδή αν πιείς φράουλα, έχει μέσα ακόμη και τα σπόρια από αυτήν. Ποιοτικά είναι άριστο”.
Στην αρχή δε το ήξεραν πολλοί, ενώ ο σχεδιασμός έχει τραβήξει τα βλέμματα των περαστικών με τεράστια επιτυχία. Παρ΄όλα αυτά δεν αρκούν τα μικρά αερόστατα και οι στόχοι στους τοίχους για να το αγαπήσει ο κόσμος. “Είναι πολύ σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό που δουλεύει εδώ μέσα. Επειδή το ρόφημα είναι κάτι καινούργιο και “δύσκολο” στην αγορά, είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία του. Άρα χρειαζόμαστε παιδιά ευδιάθετα, να προτείνουν, να εξηγούν, χωρίς να κουράζουν τον πελάτη. Γίνεται πολύ εκπαίδευση πάνω σε αυτό στο να μπορούν να επικοινωνήσουν σωστά το ρόφημά μας, αφού μπορεί να χαθεί κάπου στην μετάφραση”.
Ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης του τσαγιού, το Bubble Tale σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών αφού ο κατάλογος που έχουν χωρίζεται σε έξι βασικές κατηγορίες. “Τα Bubbles βασίζονται πάνω στο τσάι και συνδυάζονται με γρανίτα, γάλα, γιαούρτι. Το γάλα μπορεί να ακούγεται λίγο αποτρεπτικό αλλά δεν έχει καμία σχέση, είναι εξαιρετικό”. Το βασικό τους ρόφημα Bubble Tea, τα Choco Tales ροφήματα με βάση τη σοκολάτα, τα Yogi Tales με βάση το γιαούρτι, τα Ice Tales, τα κλασικά και αγαπημένα Cocktails και τα Milk Tales ροφήματα με βάση το γάλα.
“Όλα βασίζονται στο στήσιμο, στο παιχνίδι, στις γεύσεις” λέει η Μαρία λίγο αφού την ρώτησα αν οι άνθρωποι του καφέ μοιάζει να αγαπούν την ιδέα της για το τσάι. “Μπορεί να το πιει ακόμη και ένας λάτρης του καφέ. Εκεί θα προτιμήσουμε να του δώσουμε κάτι με βάση το μαύρο το τσάι που είναι πιο έντονο και έχει περισσότερη τεΐνη μέσα” παρ’ όλα αυτά, “Αν δοκιμάσεις bubble tea, δεν νομίζω πως την επόμενη φορά που θα έρθεις εδώ θα παραγγείλεις καφέ”.
Όσο λοιπόν καλοκαιριάζει, τόσο περισσότερο θέλεις να εισχωρήσεις στον μαγικό κόσμο του Bubble Tale. Με έναν δροσιστικό κατάλογο, την πιο φρέσκια ιδέα και την πιο όμορφη υλοποίησή της δεν υπάρχει τίποτα που να σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το ρόφημα που δεν είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις νωρίτερα. Και το καλύτερο σε όλο αυτό είναι πως τo bubble tale έχει μόνο 130 θερμίδες. Εσύ γιατί είσαι ακόμη εδώ;
(Φωτογραφίες: Μιχαήλ Βαρθακούρης)