Summer premium dining στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
The Summer Times
Τα εκλεκτά τραπέζια της Αθηναϊκής Ριβιέρας, όπου το καλοκαίρι σερβίρεται με αβίαστη κομψότητα.
- 22/07/2025, 12:05
- Κείμενο: NouPou.gr
Abra Ovata
Η ανεπιτήδευτη κοσμοπολίτικη απόδραση στη λίμνη
Μπορεί το κοσμοπολίτικο να είναι ανεπιτήδευτο; Στο Abra Ovata, η απάντηση είναι «ναι». Φωλιασμένο στην αγκαλιά της λίμνης, αποτελεί έναν προορισμό που ενώνει τη γαστρονομία, το design και τη χαλάρωση, σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ο Executive Chef John Σκοτίδας δημιουργεί ένα fusion μενού με ρίζες στην ελληνική κουζίνα και με επιρροές από τη Νότια Αμερική και την Ασία, ενώ ο Βαγγέλης Δαγδελένης αναλαμβάνει την άψογη εκτέλεση.

Πιάτα που εντυπωσιάζουν, όπως η «Αθηναϊκή» σαλάτα με καβούρι, η παέγια με γαρίδες και μύδια και το Paris Brest με πάστα φιστικιού. Η εμπειρία συνεχίζεται στα signature cocktails με βότανα, στα snacks μετά τη βουτιά και στο Deck που ενώνει λίμνη και εστιατόριο. Με elegant αισθητική, λεπτές πινελιές Zeus+Dione και σκηνικό που μαγεύει στο σούρουπο, το Abra Ovata δεν είναι απλώς χώρος – είναι εμπειρία.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Αθήνα, Τηλ: 210 8962220
BlueFish Vouliagmeni
Μια γαστρονομική εμπειρία στη Μεσόγειο
Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το BlueFish Vouliagmeni επαναπροσδιορίζει τη θαλασσινή γαστρονομία, με μαγική θέα τα γαλάζια νερά του Σαρωνικού. Τα φρέσκα υλικά συναντούν την υψηλή τέχνη σε πιάτα που απογειώνουν τη γεύση, με σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Κεντρική θέση στο μενού κατέχουν τα φρέσκα ψάρια και ο εκλεκτός Bluefin Tuna Μεσογείου, που καταφθάνει καθημερινά ολόφρεσκος. Οι ωμές παρασκευές – από sashimi και ceviche μέχρι carpaccio – αποκαλύπτουν την αυθεντική γεύση και τη λεπτή υφή του.
Την κουζίνα διευθύνουν ο Executive Chef Παναγιώτης Σακελίου και ο Chef Γιώργος Οικονομίδης. Αυτό που κάνει το BlueFish μοναδικό είναι το concept “Head to Tail”, το οποίο εδώ και 7 χρόνια αναδεικνύει τη μαεστρία και τη βαθιά νοστιμιά του ψαριού, κάθε μέρος του οποίου αξιοποιείται πλήρως, αποκαλύπτοντας γεύσεις που σπάνια συναντάμε στο πιάτο.

Η λίστα κρασιών, επιμελημένη από τον Δημήτρη Γκορίλα, περιλαμβάνει πάνω από 300 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Το BlueFish Vouliagmeni ανήκει στον όμιλο VS Hospitality Group, γνωστό για τις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, Τηλ: 210 9671778
Bungalow 7
Γεύσεις, ατμόσφαιρα και στιλ, σε απόλυτη αρμονία
Όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξει κανείς να βρεθεί στο Bungalow 7, ένα είναι σίγουρο: η εμπειρία που θα ζήσει ξεπερνά κάθε προσδοκία. Με φόντο τη μαγευτική θέα του, το εστιατόριο έχει καταφέρει να συνδυάσει σε ιδανικές ισορροπίες ατμόσφαιρα, γεύσεις και ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Η κουζίνα του Bungalow 7 συνδυάζει τη μεσογειακή φινέτσα με διεθνείς επιρροές, παρουσιάζοντας πιάτα που ξεχωρίζουν τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τη φίνα προσέγγισή τους. Το μενού υπογράφει ο γνωστός σεφ Ντίνος Φωτεινάκης και, από τα φρέσκα θαλασσινά και τις δροσερές σαλάτες μέχρι τις επιλογές που μπορεί να απολαύσει κανείς δίπλα στην πισίνα ή μαζί με το cocktail του, κάθε μπουκιά είναι μια έκπληξη.

Στο Bungalow 7 οι ωραίες γεύσεις συνδυάζονται με δροσιστικά cocktails που έχουν επιμεληθεί ο Δημήτρης Καραπάνος και ο Βασίλης Σγουρομάλλης. Η εκλεκτή μουσική που προσφέρουν οι resident DJs κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό στο πιο κομψό σημείο της αθηναϊκής ακτογραμμής.

Το vibe είναι αυτό που θα σε κάνει να θέλεις να μείνεις λίγο παραπάνω. Χαλαρό, κοσμοπολίτικο και αυθεντικά καλοκαιρινό — το Bungalow 7 δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά μια εμπειρία που σε αποζημιώνει από την πρώτη στιγμή.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, Τηλ: 211 1907001, www.bungalow7.gr
Helios
Η ζωντάνια της Νότιας Αμερικής επιστρέφει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Με επικεφαλής τον σεφ Manuel del Campo από τη Γουατεμάλα, το Helios άνοιξε ξανά για τη θερινή σεζόν, προσφέροντας πιάτα με έντονες γεύσεις που μοιράζονται και εμπνέονται από τις Άνδεις μέχρι τον Αμαζόνιο.

Τα καλοκαιρινά μας απογεύματα θα περιλαμβάνουν δροσερά ceviche, καπνιστά ψητά κρέατα, tiraditos και γευστικά tacos, όλα τέλεια συνδυασμένα με δροσιστικές μαργαρίτες.

Από τις 13:00 έως τις 20:30, η πισίνα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ζωντανεύει με το εστιατόριό της για απολαυστικές γεύσεις, δροσιά και σημεία με σκιά για χαλάρωση και ξεκούραση.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τηλ: 210 8901188
Island Club & Restaurant
Υψηλή γαστρονομία και iconic καλοκαιρινές νύχτες δίπλα στη θάλασσα
Το Island Club & Restaurant επέστρεψε δυναμικά για ακόμα μία σεζόν, έτοιμο να προσφέρει μοναδικές στιγμές γαστρονομίας, διασκέδασης και απόλυτης καλοκαιρινής πολυτέλειας στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Από νωρίς το απόγευμα με φόντο τα χρώματα της δύσης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το Island αποτελεί σημείο αναφοράς, έναν κοσμοπολίτικο προορισμό που συνδυάζει υψηλή αισθητική, εκλεπτυσμένη κουζίνα και signature nightlife εμπειρίες.

Στο εστιατόριο του Island, ο βραβευμένος Executive Chef Νίκος Σκλήρας και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο μενού με μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις που σέβονται την εποχικότητα και αναδεικνύουν τα πιο εκλεκτά υλικά. Παράλληλα, οι έμπειροι mixologists του Island συνεχίζουν να θέτουν τα υψηλά standards στα cocktails με δημιουργίες που εντυπωσιάζουν, συνδυάζοντας τεχνική και φαντασία.

Καθώς ο ήλιος δύει, η ατμόσφαιρα μεταμορφώνεται. Το Island Club φιλοξενεί κορυφαίους DJs και διεθνή ονόματα σε ένα σκηνικό που συνδυάζει το φυσικό τοπίο με τον απόλυτο ήχο του καλοκαιριού. Κάθε βραδιά στο Island είναι μια εμπειρία – ένας ύμνος στην ελευθερία, τη χαρά και τη ζωή δίπλα στη θάλασσα. Με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας, το Island Club & Restaurant παραμένει ο απόλυτος διεθνής προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δημιουργώντας μνήμες που διαρκούν.
27ο χλμ Αθηνών–Σουνίου, Βάρκιζα, Τηλ: 210 8925000
ORA by Ettore Botrini
Σύγχρονη μεσογειακή γαστρονομία από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini, στο One&Only Aesthesis
Το όνομα του εστιατορίου ORA προέρχεται από την ελληνική λέξη «ώρα», ενώ στα ιταλικά σημαίνει «τώρα», αναδεικνύοντας την ελληνοϊταλική κληρονομιά του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, Ettore Botrini.

Το μενού του είναι, επίσης, πολυπολιτισμικό, εμπνευσμένο από τις πολύτιμες οικογενειακές συνταγές και την παιδική ηλικία του σεφ στην Κέρκυρα, την Ιταλία και όχι μόνο. Περιλαμβάνει πιάτα όπου πρωταγωνιστούν η πλούσια γεύση και τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά και είναι σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται οι συνδαιτυμόνες.

Με τις ευφάνταστες γαστρονομικές προτάσεις του, ο σεφ Botrini επαναπροσδιορίζει τις μεσογειακές γεύσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική, βασισμένη στην εποχικότητα και την απλότητα της πρώτης ύλης. Το αποτέλεσμα είναι μια νοσταλγική αισθητηριακή εμπειρία που προκαλεί οικειότητα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει αναπάντεχες γευστικές εκρήξεις και συνδυασμούς που καθιστούν το κάθε πιάτο μοναδικό. Παράλληλα, τα ιδιαίτερα εύγευστα cocktails, καθώς και η ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου, συμπληρώνουν ιδανικά το μενού.

Ο χώρος του ORA, εξαιρετικά κομψός και εκλεπτυσμένος, δίπλα στην υπέροχη κεντρική πισίνα του One&Only Aesthesis, αποπνέει μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και ανεπιτήδευτης πολυτέλειας. Η σύγχρονη αισθητική του, με τις ιδιαίτερες ρετρό αναφορές, σε συνδυασμό με τη μαγευτική θέα στο Αιγαίο, δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αναβαθμίζει το γεύμα ή το δείπνο σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, Τηλ: 216 6861310
Sebastian
Ένα bistrot γεμάτο ζωντάνια στο Ace Hotel & Swim Club Athens
Το Sebastian είναι ένα… ζωηρό bistrot στο Ace Hotel & Swim Club Athens. Με επικεφαλής τον καταξιωμένο σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα, το Sebastian ενσαρκώνει το ηλιόλουστο πνεύμα της ζωής πλάι στη θάλασσα και την έμφαση που δίνει στα φρέσκα, φυσικά υλικά, αντλώντας επιρροές από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία. Ανοιχτό καθημερινά για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, το εστιατόριο προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν τη ζωηρή του ενέργεια τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του, με θέα την πισίνα του ξενοδοχείου.

Αντλώντας το όνομά του από τον Άγιο Σεβαστιανό – ένα σύμβολο ανθεκτικότητας και φροντίδας – το συγκεκριμένο bistrot είναι ένα μέρος όπου το κρασί, η συζήτηση και η ανθρώπινη σύνδεση ρέουν ελεύθερα. Το μενού, σχεδιασμένο με εποχιακά υλικά που προέρχονται από όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, ισορροπεί ανάμεσα στην εκλεπτυσμένη άνεση και τη δημιουργικότητα. Είτε απολαμβάνετε ένα solo burger και ένα ποτήρι κρασί, είτε γιορτάζετε με φίλους, το Sebastian θα σας προσφέρει τόσο ευελιξία όσο και γεύση. Στα signature πιάτα περιλαμβάνονται το Fritto Misto και το Lobster Orzo.

Το design, από τη διάσημη γαλλική εταιρεία Ciguë, περιλαμβάνει μπλε πλακάκια από τερακότα, προσαρμοσμένο φωτισμό και καθίσματα δίπλα στην πισίνα που αναδεικνύουν την αβίαστη μεσογειακή κομψότητα.
Η γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνεται από μία σειρά από cocktails από την Quixotic Projects – τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου. Ετοιμαστείτε για μεσογειακά twists σε κλασικά cocktails, όπως το Chrysanthemum Martini και το παγωμένο Baywatch. Με το εκλεπτυσμένο μενού, το μοναδικό cocktail menu και μια συναρπαστική ατμόσφαιρα, το Sebastian είναι έτοιμο να αναδειχθεί σε καλοκαιρινό hotspot αλλά και σε αγαπημένο σας προορισμό για όλο τον χρόνο.

Επισκεφθείτε το sebastianathens.com και ακολουθήστε μας στο @sebastianathens για updates, μενού και κρατήσεις.
Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, Τηλ: 210 0220188
Taverna 37
Μια γεύση αυθεντικότητας πλάι στο κύμα
Από ποτά του μέλλοντος μέχρι πιάτα του παρελθόντος, η Taverna 37 αναδεικνύει τις απολαυστικές παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας, υπό την καθοδήγηση του σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά, του «φύλακα της γεύσης». Ο χώρος αποτελείται από τρία διαφορετικά επίπεδα, σε ένα ονειρικό σκηνικό που συνδυάζει τη θάλασσα με τα πεύκα και σε «μεταφέρει» σε νησί.

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο ζεστασιά και αυθεντική ελληνική φιλοξενία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από μεσογειακά πρωινά που γεμίζουν ενέργεια μέχρι λαχταριστούς μεζέδες, ζουμερό αρνί στη σχάρα, κοτόπουλο σουβλάκι και τραγανό τηγανητό καλαμάρι – κάθε πιάτο και μια ιστορία προέλευσης και παράδοσης.

Επιπλέον, οι επισκέπτες που εμπνέονται από τις δημιουργίες του σεφ και της ομάδας του, μπορούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσα από μαθήματα μαγειρικής, που αποκαλύπτουν οικογενειακές συνταγές και μυστικά της κουζίνας.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τηλ: 210 8901037
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “White Paper: The Big Business of the South”, την ειδική έκδοση της NouPou Media για το σήμερα και το αύριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.