Το wine restaurant WeSud βραβεύτηκε για την κορυφαία κάβα του, από τον διεθνή οδηγό Wine Spectator
Το WeSud στη Βούλα κατέκτησε πρόσφατα μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον κόσμο του κρασιού, αποσπώντας 2 ποτήρια από τον διεθνή οδηγό Wine Spectator, μια τιμή που ελάχιστα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν.
- 12/09/2025, 11:00
- Κείμενο: NouPou.gr
Το WeSud στη Βούλα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ξεχωρίσει ως ένας από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς γαστρονομίας και οινικής κουλτούρας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε στη διεθνή σκηνή με μια σπουδαία διάκριση: ο φημισμένος οδηγός Wine Spectator τού απένειμε τη βράβευση των 2 ποτηριών, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική του κάβα. Πρόκειται για μια τιμή σπάνια για την Ελλάδα, αφού ελάχιστα εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κατακτήσει αυτή τη διάκριση.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι τυχαία. Η κάβα του WeSud αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό για οινόφιλους, με εκατοντάδες ετικέτες που καλύπτουν τον Παλιό και τον Νέο Κόσμο. Από μεγάλα ονόματα της Τοσκάνης, όπως το Brunello di Montalcino Il Marroneto, μέχρι σπάνιες φιάλες Bordeaux όπως Chateau Latour, Cheval Blanc και Margaux, η συλλογή είναι επιμελημένη με γνώση και πάθος. Δεν πρόκειται απλώς για μια λίστα κρασιών. Είναι μια επιμελημένη εμπειρία ανακάλυψης που καλεί τον επισκέπτη να ταξιδέψει μέσα από terroirs και χρονιές.

Όμως το WeSud δεν σταματά στο κρασί. Η κουζίνα του έρχεται να συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την εμπειρία, προτείνοντας πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο comfort και τη γαστρονομική λεπτομέρεια. Από την αρωματική pasta Aglio e Olio με Colatura di Alici, μέχρι τα σωστά ψημένα steaks από Black Angus, το μενού είναι σχεδιασμένο για να συνοδεύει —και όχι να επισκιάζει— το κρασί.

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που δεν αντιμετωπίζει το κρασί απλώς ως προϊόν, αλλά ως πολιτισμό. Η φιλοσοφία τους αντανακλάται στη ζεστή φιλοξενία, στην προσοχή στη λεπτομέρεια και στη διάθεση να μοιραστούν γνώσεις με τους επισκέπτες.
Η διάκριση του Wine Spectator έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι τακτικοί θαμώνες του WeSud γνωρίζουν ήδη: ότι εδώ δεν μιλάμε για ένα ακόμη εστιατόριο ή café, αλλά για έναν ολοκληρωμένο προορισμό οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας στα Νότια Προάστια.