Το Tylixto εξελίσσεται: Από το street food του κέντρου, σε casual dining δίπλα στη θάλασσα της Βουλιαγμένης
Το Tylixto, που από το 2009 υπερασπίζεται την απλότητα και την αυθεντική γεύση του τυλιχτού, άνοιξε στη Βουλιαγμένη έναν σύγχρονο, φωτεινό χώρο δίπλα στη θάλασσα, αποδεικνύοντας ότι ένα σουβλάκι μπορεί να σερβίρεται με ποιότητα, κομψότητα και ελληνικό κρασί, χωρίς ίχνος επισημότητας.
- 17/11/2025, 10:49
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Λεωνίδας Τούμπανος
Το σουβλάκι στην Ελλάδα δεν είναι απλώς φαγητό, είναι κουλτούρα, γεύση και καθημερινή απόλαυση. Αυτή ακριβώς την αξία τιμά το Tylixto από το 2009, με το φιλόδοξο όραμα της ιδιοκτήτριας Ερμίνας Βασιλειάδου: να δώσει στο τυλιχτό «τη θέση που του αξίζει» με σεβασμό και ελληνική πρώτη ύλη, αποδεικνύοντας ότι η απλότητα μπορεί να γίνει εξαιρετική. Αυτή η φιλοσοφία απέκτησε πρόσφατα ένα νέο, φωτεινό κεφάλαιο, με το άνοιγμα του Tylixto Greek Wrap στη Βουλιαγμένη. Εδώ, το αγαπημένο street food μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο, παραθαλάσσιο εστιατόριο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία casual dining χωρίς καμία επισημότητα.
Στο Tylixto Βουλιαγμένης, η γευστική εμπειρία περιλαμβάνει, πέρα από το κλασικό τυλιχτό, επιλεγμένες κοπές κρεάτων στη σχάρα και εμφιαλωμένα ελληνικά κρασιά. Το μυστικό της επιτυχίας παραμένει η ποιότητα: φρεσκοκομμένες στο χέρι πατάτες που αποτελούν υπογραφή, και η φιλοσοφία «Δεν είναι πελάτες – είναι καλεσμένοι μας». Πρόκειται για την τέλεια ισορροπία: ποιοτικό φαγητό, σε ένα άνετο περιβάλλον, με θέα στο κύμα.

Όταν το «τυλιχτό» αποκτά θέα θάλασσα
Η επιλογή της Βουλιαγμένης δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα με την Ερμίνα Βασιλειάδου, ο τόπος αυτός έχει όλα όσα αγαπά: θάλασσα, φως και ανθρώπους που απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Στο παραθαλάσσιο αυτό σκηνικό, το Tylixto εξελίχθηκε φυσικά. Ενώ το DNA του παραμένει η ελληνική γεύση και η φροντίδα στο ψήσιμο, η νέα εμπειρία είναι πιο εστιατορική. Ο χώρος είναι μοντέρνος, φωτεινός και άνετος, ιδανικός για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από το κλασικό σουβλάκι, επιλεγμένες κοπές κρεάτων στη σχάρα, συνοδεία εμφιαλωμένων ελληνικών κρασιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα. Η φιλοσοφία που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη είναι σαφής: «Η πιο απλή, καθημερινή απόλαυση, στην καλύτερη εκδοχή της». Πρόκειται για την τέλεια ισορροπία μεταξύ της casual προσέγγισης και της υψηλής ποιότητας που απαιτεί ένα σύγχρονο εστιατόριο, χωρίς καμία επισημότητα. Το Tylixto της Βουλιαγμένης δεν κάνει εκπτώσεις στη γεύση, αλλά αναβαθμίζει το περιβάλλον.

Το μυστικό της ποιότητας: Ελληνική πρώτη ύλη και φροντίδα
Στον πυρήνα της επιτυχίας του Tylixto βρίσκονται οι βασικές του αξίες, οι οποίες τηρούνται απαρέγκλιτα από την πρώτη μέρα λειτουργίας. Ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ειδικά σε έναν χώρο που συχνά δίνει έμφαση στην ταχύτητα αντί στην ουσία. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην επιλογή ελληνικών κρεάτων από αξιόπιστους παραγωγούς, στη συνεχή φρεσκάδα, καθώς όλα ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας, στην ανάδειξη της καθαρής ελληνικής γεύσης μέσω του σωστού ψησίματος, στη φιλοξενία, τον σεβασμό προς τον επισκέπτη, και τέλος, στη συνέπεια, τόσο στη γεύση όσο και στη συνολική εμπειρία. Εκτός από τα κρεατικά, το μενού περιλαμβάνει και healthy επιλογές, όπως δροσερές, φρέσκες σαλάτες, μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη και πλιγούρι, καθώς και ψητά και βραστά λαχανικά, καλύπτοντας έτσι κάθε διατροφική προτίμηση.

Όταν ρωτάμε την κα Βασιλειάδου ποιο πιάτο εκφράζει καλύτερα τη γαστρονομική τους ταυτότητα, η απάντηση είναι λιτή και ουσιαστική: «Το απλό, αλλά εξαιρετικό». Αυτό το πνεύμα αποτυπώνεται στα πιάτα-υπογραφές του Tylixto. Συγκεκριμένα, το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο στη σχάρα και το wrap τορτίγιας με φιλέτο κοτόπουλο ξεχωρίζουν για το ζουμερό τους ψήσιμο, το άρωμα και τις καθαρές γεύσεις χωρίς υπερβολές. Αυτά τα πιάτα αποτελούν την απόδειξη ότι δεν χρειάζεται περίπλοκη κουζίνα για να προσφέρεις μια premium εμπειρία. Χρειάζεται μόνο σεβασμός στην πρώτη ύλη και άψογο ψήσιμο.

Στη Βουλιαγμένη, το Tylixto απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν την ποιότητα και αναζητούν την ολοκληρωμένη εμπειρία. Πρόκειται για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που επιστρέφουν ξανά και ξανά, διότι αισθάνονται οικεία. Αυτή η αίσθηση φιλοξενίας, σε συνδυασμό με την casual dining εμπειρία δίπλα στο κύμα. Η άνεση, η θέα, η ποιότητα του φαγητού και το σωστό σέρβις, δημιουργούν ένα σύνολο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ακόμη και το κόστος είναι προσαρμοσμένο στην φιλοσοφία του «προσιτού ποιοτικού». Μπορεί κάποιος να φάει πολύ καλά από 10€, ενώ με επιλογές σε ορεκτικά και εμφιαλωμένο κρασί, το κόστος διαμορφώνεται σε λογικά επίπεδα, γύρω στα 20-25€ ανά άτομο.

Το μέλλον της αυθεντικής ελληνικής απόλαυσης
Το Tylixto, με ρίζες στο 2009, κοιτάζει το μέλλον με επιλεκτικότητα. Στόχος πια, είναι η επιλεκτική ανάπτυξη μόνο σε σημεία που ταιριάζουν με τη φιλοσοφία τους. Άλλωστε, ακόμα και η παρουσία στο Μοναστηράκι ακολουθεί την ίδια ουσία: ποιοτικό φαγητό με φροντίδα, μια αληθινή γεύση Ελλάδας. Ο λόγος για να επισκεφθείτε και να επιστρέψετε στο Tylixto της Βουλιαγμένης είναι ένας: Γιατί θα φάτε ποιοτικά, θα νιώσετε άνετα και η εμπειρία θα είναι κάθε φορά εξίσου καλή.