«Πάμε για Μεξικάνικο» στο Abrazo: Αυθεντικές γεύσεις και παγωμένη μαργαρίτα στην Αργυρούπολη

Το «πάμε για Μεξικάνικο» είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση καλοκαιρινής εξόδου. Όταν «πας για μεξικάνικο», μοιάζει να πηγαίνεις ένα μικρό ταξίδι, κάπως ξεχνιέσαι ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Το ταξίδι μας αυτή τη φορά ξεκινά από την Αργυρούπολη και συγκεκριμένα από το Abrazo (που στα ισπανικά σημαίνει «αγκαλιά» και διαβάζεται «αμπράσο»).
- 27/06/2025
- Κείμενο: Αλεξία Ζερβούδη
- Φωτογραφίες: Λεωνίδας Τούμπανος
Ένας αρχαίος μεξικάνικος μύθος λέει, πως: «Αν η διακόσμηση δεν είναι ζωντανή, ούτε τα tacos θα έχουν ψυχή». Spoiler alert: Τα tacos στο Abrazo είναι πεντανόστιμα. Μόλις περάσεις στον χώρο του, νιώθεις πως ήδη βρίσκεσαι στην καρδιά του San Miguel de Allende, με τις φανταχτερές τοιχογραφίες, τα μαξιλαράκια μεξικάνικου στυλ, τα χρωματιστά πιάτα στο τραπέζι.
Έχουν δώσει μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και ο χώρος είναι ιδιαιτέρως ευχάριστος. Με την ελαφρότητα που αρμόζει στο καλοκαίρι, η ατμόσφαιρα του Abrazo σε αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σε γοητεύσει και γευστικά.
Εν αρχή ην τα nachos
Για να ξεκινήσεις σωστά, θα ξεκινήσεις με τραγανά nach… Όχι, λάθος. Πρώτα θα παραγγείλεις μια μαργαρίτα. Η τεκίλα θέλει το καυτερό της για να απολαύσεις το σβήσιμο μετά, γι’ αυτό προτείνω τα nachos με chili con carne. Μαζί με τα nachos, μην ξεχάσεις και τη guacamole, γιατί μετά θα λες στον διαιτολόγο σου με υπερηφάνεια ότι έφαγες και αβοκάντο, που σου κάνει τόσο καλό. Τώρα που κάναμε μια καλή αρχή, ας περάσουμε στο επόμενο πιάτο.
Μετά ήρθαν τα fajitas
Το μεξικάνικο ή το αγαπάς, ή το λατρεύεις. Διότι έχει τόσες επιλογές, που είναι αδύνατο να μην βρεις τουλάχιστον ένα πιάτο που να σε κερδίσει. Θέλεις κοτόπουλο; Πάρε Chicken Chimichanga και δεν θα χάσεις (αν έδινα βραβεία στο Abrazo, το «Χρυσό κυρίως πιάτο» θα το έδινα σε αυτό – μα σε χορταίνει και μόνο που θα παραγγείλεις, παριστάνοντας ότι έχεις και προφορά «τσί-μί-chan-γκα, με παχύ το ch!). Σε γενικές γραμμές, το μεξικάνικο είναι ωραίο και χωρίς να πάρεις κυρίως. Μπορείς ας πούμε να δοκιμάσεις με την παρέα σου πολλά διαφορετικά πιάτα, «για τη μέση» και να μυηθείς στην κουλτούρα των fajitas.
Αν προτιμάς το μοσχάρι, εδώ θα βρεις τα νοστιμότερα beef tacos, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, γουακαμόλε και pico de gallo. Εγώ προτιμώ το chili con carne (όπως κατάλαβες και από την πρόταση των nachos), αλλά γούστα είναι αυτά. Να πούμε επίσης ότι έχει επιλογές για vegan και vegetarian, επομένως είναι top προορισμός για μεγάλες, ποικιλόμορφες παρέες. Αυτό που επίσης θα εκτιμήσεις στο Abrazo, είναι πως τα tacos του είναι επαρκώς γεμισμένα.
Κι επειδή το καλοκαίρι θα πάρεις πιο εύκολα την απόφαση να βγεις μια καθημερινή, κάθε Τρίτη έχει Tacos Tuesday, με 11 διαφορετικές επιλογές και 1,20 το ένα, για να τα δοκιμάσεις όλα.
Margarita από φρέσκα φρούτα εποχής
Στο εστιατόριο πας συνήθως για να φας, όχι για να πιεις, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι στο Abrazo είναι αυτή η σωστή προτεραιοποίηση. Αν και λάτρης της κλασικής μαργαρίτας, μια ζεστή ημέρα στην Αθήνα κάνει επιτακτική την ανάγκη για frozen margarita. Αν είσαι αρκετά cool ώστε να παρακάμψεις την κλασική επιλογή, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις μια παγωμένη μαργαρίτα, και όχι μόνο αυτή με το λεμόνι. Γιατί, όπως σου είπα πριν, ο διαιτολόγος σου θέλει να τρως και φρούτα εποχής.
Mango, καρπούζι, πεπόνι, ανανάς είναι η απόλυτη γεύση της φετινής frozen margarita σου. «Μα θέλω να τις δοκιμάσω όλες!», θα μου πεις. «Ε, να βγεις την Τετάρτη τότε!», θα σου πω, διότι στο Abrazo, κάθε Τετάρτη έχει Margarita Night, με 5 ευρώ τη μία.
Όπως θα έλεγαν και οι Μεξικανοί, “Barriga llena, corazón contento”, δηλαδή, «γεμάτη κοιλιά, χαρούμενη καρδιά».