Φελλός: Το παλιό υφασματάδικο στην Αθήνα που μεταμορφώθηκε σε wine bar

Το wine bar στην καρδιά της Αθήνας, που έχει γίνει στέκι, συνδυάζει ελληνικά κρασιά, εκλεκτούς μεζέδες και μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζωντάνια και urban χαρακτήρα.
- 09/02/2025
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Μετά από μια βραδιά με κουαρτέτο και ένα σωρό κεριά, ο δρόμος μας έβγαλε στο Φελλός. Σε έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο ακριβώς πάνω από την Αιόλου, ένα παλιό υφασματάδικο μεταμορφώθηκε σε wine bar με έντονο urban χαρακτήρα και μια εξέδρα που θυμίζει εφηβικά αράγματα με την παρέα.
Το όνομα Φελλός αποκαλύπτει τον προσανατολισμό του, καθώς μέσω αυτού μπορούν να αποκαλυφθούν σημαντικές λεπτομέρειες για το κρασί.
Κόσμος, γύρω στα 20-30+ κάθεται στα τραπέζια, απολαμβάνοντας ένα μπουκάλι κρασί ή κάποιο spritz. Μια ζωντανή ατμόσφαιρα από τις συζητήσεις και τα γέλια κατακλύζει το στενό, ενώ όταν ανοίγει η πόρτα του μαγαζιού μουσική «σκεπάζει» τη γλυκιά φασαρία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη fellos.athens (@fellos.athens)
Αφού περιμέναμε λίγο, καθίσαμε σε ένα ακριανό τραπέζι, όπου περιμέναμε λίγο ακόμη να μαζέψουν και να φέρουν τους καταλόγους. Ομολογουμένως, εκείνη την ώρα-ημέρα, το σέρβις δεν ήταν στα καλύτερά του. Παρότι πρόσχαρο και ευδιάθετο, έμοιαζε να χαώνεται και χρειάστηκε να απευθυνθούμε πολλές φορές για να εξυπηρετηθούμε.
Αφήνοντας στην άκρη αυτήν την παραφωνία, αντιληφθήκαμε ότι ο Φελλός φαίνεται να έχει το φανατικό κοινό του, κερδίζοντας με τον προσιτό του χαρακτήρα και τις επιλογές του μενού του θαμώνες και περαστικούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη fellos.athens (@fellos.athens)
Ο ελληνικός αμπελώντας κυριαρχεί στον κατάλογο με περίπου 40 φιάλες κρασιού -ανάμεσά τους και δύο πορτοκαλί, ένα εκ των Σπατών και ένα εκ της Λήμνου, ενώ υπάρχει και ένα ξυνιστέρι από το κυπριακό Vouni Panayia. Οι επιλογές σε ποτήρι είναι περιορισμένες, αλλά θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει.
Εκτός από κρασιά, ο Φελλός διαθέτει 10 κοκτέιλ και spritz. Το «Τσιν Τσιν» δημιουργείται με κόκκινο κρασί με φράουλες, πράσινο μήλο, κανέλα και πορτοκάλι, ενώ άκρως δροσερό το Aegean Spritz με λευκό κρασί, μαστίχα και λεμοντσέλο, πευκόμελο και prosecco.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη fellos.athens (@fellos.athens)
Το κρασί δεν κατεβαίνει ξεροσφύρι, θέλοντας το κατιτίς του στο πλάι για το τσιμπολόγημα. Τα πιάτα μετρημένα, με τα θαλασσινά να χαρίζουν τη δική τους νότα. Ταραμοσαλάτα, γαύρος μαρινάτος, τατάκι τόνου και δροσερό σεβίτσε πελαγίσιο με μια αψάδα. Το μενού συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, καρπάτσιο μοσχάρι και σαλάτα νουντλς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη fellos.athens (@fellos.athens)
Από τον κατάλογο του φαγητού δεν λείπουν εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, τα οποία κάνουν ασυναγώνιστο ταίριασμα με τα κρασιά.