Το Django κλείνει 20 χρόνια και συμμετέχει στο φεστιβάλ «200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς της Ερμούπολης»

Το Django γίνεται 20 και το γιορτάζει όπως του αξίζει: με παγωτό, δημιουργούς από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) και μια μέρα αφιερωμένη στη γεύση, τη συνεργασία και τις αναμνήσεις που γεννιούνται με ένα παγωτό στο χέρι.
- 26/05/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Φέτος, στις 31 Μαΐου, το Django συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Είκοσι χρόνια γεμάτα ιστορίες, εποχές, πρόσωπα και στιγμές. Είκοσι χρόνια παγωτό στην καρδιά της Ερμούπολης –και κυρίως, στην καρδιά των ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτής της ξεχωριστής επετείου, το Django συμμετέχει στο φεστιβάλ «200 Χρόνια Ζαχαροπλαστικής Κληρονομιάς της Ερμούπολης» και ετοιμάζει κάτι πολύ ιδιαίτερο.
Την Παρασκευή 31 Μαΐου, από τις 11.00 έως τις 15.00, το Django μετατρέπεται – έστω για λίγες ώρες – στο μικρότερο “μεγαλύτερο” εργαστήριο παγωτού της Ελλάδας. Δημιουργοί παγωτού από διαφορετικά σημεία της χώρας (και του εξωτερικού!) θα βρεθούν στη Σύρο για να παρασκευάσουν παγωτό, να μοιραστούν εμπειρίες και να μεταδώσουν τη χαρά της δημιουργίας.
Κατά τη διάρκεια του session (11.00–15.00), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής, να γνωρίσουν τους δημιουργούς και – φυσικά – να δοκιμάσουν. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για συζήτηση, φωτογραφίες και κοινή δημιουργία, εντός του παραπάνω ωραρίου.
Ποιοι θα είναι εκεί:
- Εύη Παπαδοπούλου – Le Greche
- Alessandro Cesari – Sable Gelato (Bologna, Italy)
- Γιάννης Νύκταρης – Fatto a Mano
- Λουΐζος Συμεωνίδης – Vanilla Gelato SKG
- Κωνσταντίνος Καρακατσάνης – Django
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το κατάστημα δεν θα σερβίρει, καθώς ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην εμπειρία και τη συνεργασία.
Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή γιορτή: Στις 21.00, το κατάστημα ανοίγει ξανά και κερνάει παγωτό.