Πού θα φας πραγματικά καλή πίτσα στον Άλιμο

Αυθεντική ιταλική ή πιο «ελληνική»; Όπως και αν προτιμάς την πίτσα, σου έχουμε τρεις διευθύνσεις στον Άλιμο όπου μπορείς να την δοκιμάσεις στα καλύτερά της.

Share this

Κάνοντας τη βόλτα μας στον Άλιμο, μας άνοιξε η όρεξη για πίτσα. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τις τρεις top επιλογές της περιοχής, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Εστιατόρια που ακολουθούν τις παραδόσεις της γειτονικής Ιταλίας, αλλά και μια γνήσια, θρυλική και πιο «ελληνική» πιτσαρία, που αξίζει να βάλεις στη λίστα των επιλογών σου.

Due Pentole

Αν είσαι λάτρης της Ιταλικής κουζίνας, δεν γίνεται να βρίσκεσαι στον Άλιμο και να μην επιλέξεις το Due Pentole, το οποίο μάλιστα, όσο ακόμη ο καιρός είναι καλός, προσφέρει έναν άνετο εξωτερικό χώρο με πράσινο, ό,τι πρέπει για χαλαρό ποτό και cocktails, μαζί με τις ιταλικές του γεύσεις. Για να περάσουμε όμως στο παρασύνθημα, το Due Pentole ετοιμάζει αυθεντική ιταλική πίτσα, με λεπτή ζύμη και ιταλικά υλικά σε γευστικότατους συνδυασμούς που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό. Εμείς μάλλον έχουμε αγαπήσει λίγο παραπάνω την pizza prosciutto, rucola e parmigiano με το μοναδικό prosciutto San Daniele 24 μηνών, φλούδες παρμεζάνας, ρόκα, ντομάτα και μοτσαρέλα. Την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

La Casa Pinsa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pinsa la Casa (@pinsalacasa)

Το La Casa Pinsa άνοιξε στον Άλιμο στην αρχή της φετινής χρονιάς και από τότε έχει μπει ψηλά στις επιλογές μας, όταν αναζητάμε καλή πίτσα στον Άλιμο. Για την ακρίβεια, το La Casa Pinsa μας μύησε στη αυθεντική, ιταλική pinsa, την παραλλαγή της πίτσας που είναι must στην γειτονική χώρα. Πρόκειται για πίτσα η οποία φτιάχνεται με ζυμάρι αργής ωρίμασης (72 ολόκληρων ωρών, παρακαλώ), για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιείται σιτάρι, σόγια και προζύμι. Αν δεν έχει τύχει να δοκιμάσεις pinsa μέχρι τώρα, να σου πω επίσης ότι διαφέρει σε σχέση με την κλασική πίτσα και ως προς το σχήμα, καθώς είναι οβάλ. Όπως υπόσχονται οι υπεύθυνοι του La Casa Pinsa, πάντως, έχει λιγότερους υδατάνθρακες, λιπαρά και αλάτι, επομένως είναι και πιο ελαφριά. Θα βρεις περίπου 16 διαφορετικές γεύσεις -αλμυρές αλλά και γλυκές-, ενώ μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου με υλικά της επιλογής σου. Περνώντας από εκεί, μην ξεχάσεις να ζητήσεις και ένα από τα λαχταριστά Panuozzo, τα ιδιαίτερα σάντουιτς που φτιάχνουν με ζύμη πίτσας και κλείνουν μέσα τους ιταλικά υλικά.

Castello

Εδώ δεν θα μιλήσουμε ούτε για λεπτές ζύμες, ούτε για λίγα υλικά, ούτε για ιταλικό εστιατόριο, αφού ούτε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα δεν είναι ιταλικά. Εδώ μιλάμε για μια γνήσια πιτσαρία, όπως αυτές που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Αυτές που ήταν συνυφασμένες με την έξοδο για φαγητό με την οικογένεια, μετά το σινεμά ή το λούνα παρκ. Η Castello είναι από τη δεκαετία του ’70  μια θρυλική πιτσαρία του Αλίμου. Εδώ οι πίτσες ψήνονται σε ταψί και είναι λατρεμένες από τους Αλιμιώτες και όχι μόνο. Χαρακτηριστικό της πίτσας της η αφράτη ζύμη και το χρυσαφένιο χρώμα στο στεφάνι της, που είναι ελαφρώς ξεροψημένο. Στο μενού θα βρεις τις κλασικές επιλογές: ζαμπόν, χωριάτικη, special, πεπερόνι και την λίγο πιο ιδιαίτερη Castello, που είναι σαν τη special, απλά προστίθεται πεπερόνι.