Πού θα φας πραγματικά καλή πίτσα στα 3Β

Ναπολιτάνικη ή πιο old school, στις παρακάτω διευθύνσεις στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη θα βρεις την πίτσα που αναζητάς.

Share this

Κάνοντας τη βόλτα σου στις περιοχές των 3Β θα βρεις διάφορες καλές επιλογές για φαγητό. Τι κι αν βρίσκεσαι δίπλα στη θάλασσα, αν η όρεξή σου τραβάει μια νόστιμη και ποιοτική πίτσα, εδώ σου προτείνουμε τα καλύτερα μέρη για να την απολαύσεις όπως ακριβώς το επιθυμείς: Είτε πιο αφράτη και πληθωρική, είτε αυθεντική ναπολιτάνικη, με λεπτή ζύμη και άρωμα Ιταλίας.

WeSud, Βούλα

Το WeSud αποτελεί σημείο σταθμό για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Βούλας, αφού είναι το ιδανικό spot για ό,τι κι αν τραβά η όρεξή σου. Από brunch και είδη ζαχαροπλαστικής μέχρι τη μεγάλη του ποικιλία σε ετικέτες κρασιών, αυτός ο all day χώρος είναι must. Ανάμεσα στις επιλογές, θα σου προτείναμε να μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τη ναπολιτάνικη πίτσα του, η οποία έρχεται με το χαρακτηριστικό λεπτό ζυμάρι και το αφράτο ψωμάκι στις άκρες. Εξαιρετική η Bufala με σάλτσα ντομάτας San Marzano, burrata και λάδι βασιλικού, με το τελευταίο συστατικό να δίνει extra γεύση και άρωμα στο αποτέλεσμα. Για εσένα που αγαπάς τα καυτερά, θα λέγαμε να δοκιμάσεις την Πικάντικη με σάλτσα ντομάτας San Marzano, παλαιωμένη παρμεζάνα, μοτσαρέλα και chorizo bellota.

Napul’e, Βάρη

Το Ναpul’e δια χειρός της Μάγκυ Ταμπαγκάκη και του συζύγου της, Φραντσέσκο Σίτσιο, πραγματικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, φτιάχνει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, η οποία μάλιστα ψήνεται σε ειδικό φούρνο που έχει έρθει από τη Νάπολη. Θα δεις αυτό το λατρεμένο, φουσκωτό, καψαλισμένο στεφάνι, που στο εσωτερικό του είναι «αεράτο» όσο χρειάζεται και κλασική, ιταλική λεπτή ζύμη που την κάνει ακαταμάχητη. Όσο για τις επιλογές, δεν θα δεις έναν μακροσκελή κατάλογο. Αντίθετα, υπάρχουν λίγες, αλλά αυθεντικές ιταλικές και πραγματικά ποιοτικές επιλογές που είναι μια και μια. Από την πιο απλή, τη Marinara, με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο, μέχρι την ιδιαίτερη Pistachio με pesto φιστίκι, mortadella di Bologna και μπουράτα μπουφάλα, καμία δεν θα σε απογοητεύσει.

Palma, Βουλιαγμένη

Εάν ο δρόμος σου σε φέρει στη Βουλιαγμένη, οφείλεις να έχεις στο νου σου την πιτσαρία Palma, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και ένα χαρακτηριστικό meeting point για όλους όσοι γυρνούν από το μπάνιο ή τη βόλτα τους στην Αθηναϊκή Ριβιέρα πέρα από τα όρια της πόλης. Εκεί, θα βρεις πίτσα σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, αλλά αυτό που θα ξεχωρίσεις από την πρώτη στιγμή είναι η λεπτή ζύμη που την κάνει να ξεχωρίζει. Δοκίμασε την κλασική μαργαρίτα για να απολαύσεις χωρίς πολλά πολλά το λεπτό ζυμάρι, ωστόσο αν θες κάτι πιο «γεμάτο» και χορταστικό μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην Breasola με μπρεζάολα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, mascarpone και φρέσκα μανιτάρια Portobello ή την Al’ Uovo με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μοτσαρέλα, 2 αυγά τηγανητά, ροδέλες ντομάτας, mascarpone, sweet chili και τριμμένη παρμεζάνα.

Castello, Βούλα

Την πίτσα του Castello θα την παραγγείλεις όταν ψάχνεις μια oldschool επιλογή. Με αφράτη ζύμη, αλλά και ξεροψημένη στις άκρες, η πίτσα αυτή θα σου θυμίσει αυτές που έτρωγες μικρός με τους γονείς σου στην κλασική πιτσαρία της γειτονιάς. Θα βρεις όλες τις «παραδοσιακές» επιλογές που απολάμβανες και τότε, όπως η μαργαρίτα, η ζαμπόν, η ζαμπόν – μανιτάρια και η τέσσερα τυριά, αλλά και άλλες επιλογές που όμως κινούνται σε all time classic μονοπάτια. Εμείς δοκιμάσαμε τη μαργαρίτα και στη συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Σημείωσε ότι η πίτσα είναι αρκετά «λαδερή», αλλά και ότι η ρίγανη που πέφτει πάνω από τα υλικά της δίνει έναν έξτρα νοσταλγικό τόνο.

*Ένα ακόμη μέρος στη Βουλιαγμένη όπου θα δοκιμάσεις απολαυστική πίτσα είναι το UVA, το οποίο παραμένει για κάποιο διάστημα κλειστό, ωστόσο αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Απριλίου.