Τα παγωτά που αξίζει να δοκιμάσεις στη Νέα Σμύρνη

Ξεχωρίσαμε τα παγωτατζίδικα και τις gelaterias της Νέας Σμύρνης που μας φτιάχνουν το καλοκαίρι με τις ακαταμάχητες γεύσεις παγωτού τους.

Share this

Από κλασικές και αγαπημένες γεύσεις, μέχρι πιο σύγχρονες και ενδιαφέρουσες επιλογές, που μας οδηγούν κάθε καλοκαίρι στα αγαπημένα μας gelato spots για να απολαύσουμε το παγωτό μας, αυτές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στη Νέα Σμύρνη και στις παρουσιάζουμε για να ξέρεις πώς να κατευθυνθείς.

Πρόδρομος Pies & Pastries

Στον Πρόδρομο, το boutique ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται «κρυμμένο» σε ένα δρομάκι πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο και την Πλατεία της Νέας Σμύρνης, ανακαλύπτεις καθημερινά μοναδικές γεύσεις αυθεντικού Gelato artigianale: Ο Πρόδρομος Καμπαλούρης, ζαχαροπλάστης τετάρτης γενιάς και εγγονός του Μάκη Μιχαηλίδη -που στο ίδιο ακριβώς σημείο της Νέας Σμύρνης πουλούσε για περισσότερα από 50 χρόνια τις θρυλικές lemon pies του- ετοιμάζει όλα τα γλυκά (και τα παγωτά του) from scratch, με τρομερό μεράκι και πολλή αγάπη. Εμείς δοκιμάσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα τόσο το αρωματικό φυστίκι (ελαφρύ, δροσερό και πάρα πολύ πλούσιο γευστικά), αλλά και την υπέροχη flan de queso, μια γεύση εμπνευσμένη από το ομώνυμο ισπανικό γλυκό -κάτι ανάμεσα σε κρέμα καραμελέ και βάσκικο τζιζκέικ: Φτιάχνεται με ανθότυρο, creme cheese, καστανή ζάχαρη και καραμέλα και είναι απλώς ποίημα!

Dolce Casa

Το Dolce Casa, με τη μακρά παράδοση στα γλυκά, αφού γλυκαίνει σταθερά από το 1968 μέχρι σήμερα τους Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο, δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα. Χειροποίητα, με φρέσκο γάλα ημέρας τα παγωτά και ολόφρεσκα φρούτα τα σορμπέ του ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, αλλά και την πρωτοτυπία τους σε αρκετές περιπτώσεις. Aνάμεσα στις κλασικές γεύσεις παγωτού θα βρεις και κάποιες πιο ιδιαίτερες, τις οποίες πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις, όπως το απολαυστικό παγωτό προφιτερόλ, που για να γίνει πρώτα φτιάχνουν το κλασικό γλυκό με όλη του την διαδικασία -σου, κρέμα, σοκολάτα- και στη συνέχεια, αντί να το βάλουν σε μπολ στο ψυγείο το κάνουν παγωτό. Έτσι με κάθε κουταλιά γεύεσαι ακριβώς τη γεύση του γλυκού που έχεις αγαπήσει.

Zuccherino

Το χειροποίητο gelato του Zuccherino, που παρασκευάζεται καθημερινά με φρέσκο γάλα και αγνές πρώτες ύλες, αποτελεί σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού εδώ στα νότια. Στις βιτρίνες του θα βρεις ό,τι γεύση παγωτό μπορείς να φανταστείς. All time classic γεύσεις, όπως καϊμάκι, φιστίκι, σοκολάτα και φράουλα αλλά και ιδιαίτερς προτάσεις όπως death by chocolate, blueberry mascarpone cream ή cherrymania. Για αυτή την extra δροσιά μπορείς ακόμη να επιλέξεις ανάμεσα σε κάποιο sorbeto, όπως για παράδειγμα τη φράουλα, το λεμόνι ή τα φρούτα του δάσους. Και μην ξεχνάς ότι την κάθε γεύση μπορείς να τη δοκιμάσεις σε χωνάκι ή κυπελάκι, αλλά και συνδυασμένη με μια λαχταριστή βάφλα ή με κάποιο από τα γλυκά του καταλόγου.

Παλόγλου

Η στάση για γλυκό σε ένα από τα νότια ζαχαροπλαστεία Παλόγλου -εκτός από το κατάστημα της Νέας Σμύρνης, θα το βρεις σε Πειραιά και Παλαιό Φάληρο- κρύβει πάντα γευστικές εκπλήξεις. Το παγωτό των ζαχαροπλαστείων Παλόγλου είναι χειροποίητο και αυτό το καταλαβαίνεις από την πρώτη δοκιμή – εκεί που θα σε κερδίσει η υφή του, αλλά θα ερωτευτείς την γεύση του. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις το ξεχωριστό και έξτρα αρωματικό καϊμάκι τους με μαστίχα Χίου, σαλέπι Ηπείρου και κομμάτα εκμέκ, ενώ αν είσαι λάτρης της σοκολάτας, τότε σίγουρα αξίζει να πάρεις και μία μπάλα -ή και περισσότερες- από παγωτό Μωσαϊκό με σοκολάτα γάλακτος και κομμάτια μωσαϊκού. Απλά υπέροχο.

Cremeria Vienna

Για αυθεντικό ιταλικό gelato, η Cremeria Vienna αποτελεί must προορισμό (αλήθεια, ήξερες ότι τα λιπαρά του κλασικού παγωτού κυμαίνονται μεταξύ 14-25%, ενώ τα λιπαρά ενός χειροποίητου ιταλικού gelato κυμαίνονται μόλις στα 4 με 9%;). Αγνές πρώτες ύλες, φρέσκο γάλα και φρούτα εποχής, καθώς και εμπειρία επάνω στις αυθεντικές ιταλικές συνταγές συνθέτουν τη «συνταγή» της επιτυχίας. Στην Cremeria Vienna θα βρεις πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Εμείς σου προτείνουμε τη νουτέλα, που αποτελεί μια από τις best seller προτάσεις του μαγαζιού, αλλά και την Happy Hippo ή τη μέντα με τη σοκολάτα που επίσης συναρπάζουν. Εξαιρετικά και τα σορμπέ τους, με μια μικρή προτίμηση στο λεμόνι.

Φούρνος Τσιόκας

Ένα συνοικιακός φούρνος από αυτούς που θα επισκεφτείς μόνο αν είσαι της γειτονιάς, φτιάχνει ένα από τα πιο ωραία Σικάγο που έχουμε δοκιμάσει τελευταία. Θα το βρεις στο ψυγείο με τα οικογενειακά (είναι δικής τους παραγωγής αλλά τα συσκευάζουν σε ατομικά κυπελλάκια και οικογενειακές συσκευασίες) αλλά αν είσαι τυχερός θα το πετύχεις και στο ψυγείο με το χύμα παγωτό για να πάρεις μία μπάλα πάνω σε ένα τραγανό χωνάκι καθώς πας προς το Άλσος. Εναλλακτικά, δοκίμασε το εξίσου απολαυστικό (και ρετρό) παρφέ, που είναι πολύ πλούσιο και κρεμώδες ή το αρκετά ξυνούτσικο γιαούρτι με βύσσινο.