Τα βιολογικά κρεοπωλεία των νοτίων προαστίων

Αφιέρωμα: Πάσχα 2024

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τα κρεοπωλεία των νοτίων προαστίων, όπου βρίσκουμε πιστοποιημένο βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και bio delis για το τραπέζι μας.

Share this

Τι σημαίνει ότι ένα κρέας είναι βιολογικό; Βιολογικής εκτροφής είναι τα ζώα που όσο το επιτρέπει η καλοκαιρία βόσκουν ελεύθερα σε βοσκότοπους, απαλλαγμένους από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα και τα οποία, αν χρειαστεί να τραφούν με ζωοτροφές, αυτές είναι πιστοποιημένες βιολογικές. Επίσης, στα ζώα δεν χορηγούνται φάρμακα και διασφαλίζονται οι καλές συνθήκες διαβίωσης τους. Το αποτέλεσμα είναι να δίνουν κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, που αξίζει σίγουρα μία θέση στο τραπέζι μας. Για να ξέρεις από πού μπορείς να το προμηθευτείς, συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τα βιολογικά κρεοπωλεία των νοτίων προαστίων.

Bio Steak Out

Η Κωνσταντίνα Κοντοπίδη, ιδιοκτήτρια του Bio Steak Out έχει σπουδάσει γεωπόνος τεχνολογίας βιολογικής γεωργίας και τροφίμων και αυτό από μόνο του είναι ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθείς το βιολογικό κρεοπωλείο. Άλλος ένας λόγος είναι το γεγονός πως συνεργάζεται με μικρές ελληνικές φάρμες από ολόκληρη τη χώρα οι οποίες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές. Η ίδια μάλιστα μια φορά τη βδομάδα αφήνει το πόστο της και επισκέπτεται τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται ώστε να εξασφαλίζει πως η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει είναι αυτή που πρέπει.
Στο Bio Steak Out θα βρεις από βιολογικό μοσχαράκι γάλακτος, βιολογική μοσχίδα και βιολογικά αμνοερίφια από την Κρήτη, μέχρι βιολογικό βουβάλι αλλά και το εξαιρετικά δυσεύρετο βιολογικό χοιρινό από το Ρέθυμνο. Τι άλλο θα βρεις; Αμερικάνικες κοπές μοσχαριού όπως tomahawk, tri tip, flank, picanha, spider και πολλές ακόμα. Μπορούν επίσης να σου κάνουν μεριδοποίηση στα γραμμάρια που επιθυμείς σε συσκευασία vacuum -πολύ βολικό για τις μαμάδες-, ενώ θα βρεις και δικά τους παρασκευάσματα όπως ρολό κοτόπουλο, μοσχαρίσια λουκάνικα και σουβλάκια. Σημείωσε ότι το κατάστημα διαθέτει και μία αξιόλογη γκάμα από deli προϊόντα όπως σάλτσες, ζυμαρικά, chutneys, κρασιά, κατσικίσια τυριά, αλλαντικά επίσης από μικρούς παραγωγούς, όλα βιολογικά εννοείται.

ΒιοΕύμαιος

Δανείστηκε το όνομά του από τον θρυλικό βοσκό του Οδυσσέα, ο οποίος να σου θυμίσουμε ότι ήταν πρότυπο ήθους, αξιοπρέπειας και εργατικότητας και το συνδύασε με το βιολογικό, εκείνο δηλαδή που ακολουθεί μια φυσική και εναρμονισμένη πορεία με τη φύση και τους ρυθμούς της, χωρίς να παραβιάζει κανόνες και ισορροπίες. Από το συνδυασμό των παραπάνω, την πίστη και την αφοσίωση στα βιολογικά προϊόντα και τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας, γεννήθηκε ο BιοΕύμαιος. Η ιστορία του ξεκίνησε το 2000, στο Ελληνόκαστρο Τρικάλων με μια σύγχρονη χοιροτροφική μονάδα σε μια ιδιόκτητη φάρμα, ενώ η ζήτηση οδήγησε γρήγορα στο άνοιγμα του πιστοποιημένου βιολογικού κρεοπωλείου στην Καλλιθέα.
Στο κατάστημα της Καλλιθέας μπορείτε να βρείτε βόειο, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί και κατσίκι, όλα βιολογικά φυσικά, ενώ ιδιαίτερη κατηγορία στον ΒιοΕύμαιο αποτελούν οι αυτόχθονες ελληνικές φυλές όπως βόειο βραχυκερατικό, μαύρος χοίρος και βουβάλι.

A.Farm

Ένα κτήμα 25.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Τρίπολης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες, τροφοδοτεί από το 2011 με εκλεκτά βιολογικά κρέατα το κρεοπωλείο το A.Farm της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας στην Άνω Γλυφάδα. Στην Αρκαδική Οικολογική Φάρμα, τα ζώα γεννιούνται, ζουν και αναπτύσσονται, ακολουθώντας τους ρυθμούς και τις συνήθειες που έχουν στο φυσικό τους περιβάλλον, βόσκουν ελεύθερα στα βοσκοτόπια της φάρμας και τρέφονται με πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες και βιολογικές φυτικές τροφές.
Στο κατάστημα της Άνω Γλυφάδας τώρα, μπορείς να βρεις μια τεράστια ποικιλία βιολογικών κρεάτων και προϊόντων όπως μοσχάρι, χοιρινό, γίδα, πρόβατο, αρνί και κατσίκι, αλλά και παραδοσιακό κοκορέτσι, κοντοσούβλι, πανσετάκια, χειροποίητα σουβλάκια και μπιφτέκια, λουκάνικα χωριάτικα και πολλά ακόμη για να γεμίσεις το τραπέζι σου. Παράλληλα με το ποιοτικό κρέας, από το κρεοπωλείο A.Farm θα πάρεις και τυριά, αλλαντικά, κρασιά και delis, όλα βιολογικά.