Escape Rooms: Αυτά είναι τα καλύτερα δωμάτια στα νότια προάστια

Ατμοσφαιρικά σκηνικά και εφέ, μουσική, live acting, γρίφοι, jumpscares. Τα παρακάτω escape rooms είναι τα καλύτερα που θα βρεις στα νότια και τα έχουν όλα.

Share this

Αν σου αρέσει και εσένα να το παίζεις Sherlock Holmes, τότε τα escape rooms πρέπει να είναι το αγαπημένο σου… σπορ. Το χόμπι σου ρε παιδί μου, πώς να το πω. Πολυδιάστατοι γρίφοι που σου σπάνε το κεφάλι, σκηνικά και εφέ που σε κάνουν να πιστεύεις ότι γίνεσαι μέρος μιας κινηματογραφικής ταινίας, ηθοποιοί που προσδίδουν μια extra δόση αληθοφάνειας, ιστορίες που σου κεντρίζουν από το πρώτο λεπτό το ενδιαφέρον, μουσική που ολοκληρώνει την εμπειρία, μέχρι και jumpscares (γιατί να ξέρεις στην Αθήνα θα βρεις πολλά τρομακτικά ή έστω ατμοσφαιρικά δωμάτια) θα σε κάνουν να κλείσεις το επόμενο δωμάτιο ΤΩΡΑ -όχι, δεν φωνάζω.

Τα escape rooms αποτελούν πλέον το απόλυτο must για μια έξοδο με την παρέα και πραγματικά μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα το μετανιώσεις αν πας. Και μιας και μιλάμε για το απόλυτο must, άσε με να σου μιλήσω για τα δέκα δωμάτια εδώ στα νότια προάστια που έχω παίξει, έχω ξεχωρίσει και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς και εσύ. Από κλασικά γριφοδωμάτια, μέχρι δωμάτια τρόμου και πιο ατμοσφαιρικά, αυτά είναι τα top τριγύρω μας.

Eric’s Will, Άγιος Δημήτριος

Ιστορία: Bibury England 1948. Μια ιστορία αγάπης και γαλήνης εξελισσόταν σε ένα περιβάλλον όπου οι πολύχρωμες νότες της μουσικής ηχούσαν μέσα από την οικία του Eric Jonathan μέχρι που κάτι αναπόφευκτο θα άλλαζε για πάντα την τροπή των πραγμάτων. Κάτι σκοτεινό συνέβη και ηταν φανερό, διότι δυνατά ουρλιαχτά ακούγονταν από άκρη σε άκρη και είχαν φέρει πλέον την αναστάτωση σε όλο το χωριό μέχρι που μια μέρα η σιωπή έπνιξε αυτήν την οικία και από τότε δεν γνωρίζει κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πόρτα. Φήμες λένε ότι μετά από τόσα χρόνια θα είναι ασφαλές να την περάσεις, αλλά μπορεί και όχι.

Γιατί να το παίξεις: Πρόκειται για ένα δωμάτιο τρόμου για θαρραλέες ομάδες, που περιλαμβάνει ηθοποιό και πολλά jump scares. Είναι πολύ ατμοσφαιρικό, θα σε βάλει άμεσα στο κλίμα της ιστορίας, ενώ οι γρίφοι θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Info
Vansa Escape Room | Ευρώτα 26, Άγιος Δημήτριος
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Dark Side of Elements, Άγιος Δημήτριος

Ιστορία: Κάθε 5.000 χρόνια, όταν τρεις πλανήτες είναι σε έκλειψη, ανοίγει η μαύρη τρύπα σαν πόρτα και το κακό έρχεται, σπέρνοντας τρόμο και χάος. Τα τέσσερα στοιχεία της ζωής,  Νερό, Γη, Αέρας και Φωτιά συγκεντρώνονται γύρω από ένα πέμπτο στοιχείο, το Φως. Πηγή της ζωής. Κάθε στοιχείο και μία τεράστια δύναμη. Όλα μαζί σε αρμονία παράγουν το Φως της δημιουργίας. Η ώρα όμως της έκλειψης είναι πλεον κοντά και τα τέσσερα στοιχεία έχουν χάσει ήδη την ισορροπία τους και το φως έχει χαθεί. Όσο πλησιάζει η έκλειψη, μύθοι και θρύλοι έρχοναι στην έπιφάνεια και μιλούν για ένα κρυφό ιερό βώμό των στοιχείων, και πως αυτός που θα τον ανακαλήψει θα περάσει από πολλές δυσκολίες και μακρύ δρόμο για να βρει το φως. Για να τα καταφέρει ένα πράγμα θα χρειαστεί: Τον Σελινίτη. Τον κρύσταλλο που λένε πων βρίσκεται στον δάσος των ψυχών. Μόνο η ακτίδα φωτός του σελινίτη είναι ικανή να ενεργοποιήσει το ουρανιο τόξο. Αλλιώς, το φως θα μετατραπεί σε σκότος και η ζωή σε θάνατο για πάντα. Μόνο λίγα λεπτά έμειναν μέχρι την έκλειψη. Ομως «Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, παρά μόνο η ζωή».

Γιατί να το παίξεις: Οι έξυπνοι και σύνθετοι γρίφοι, σε συνδυασμό με τους πρωτότυπους μηχανισμούς του δωματίου σου κρατάνε έντονο το ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τα σκηνικά, τη μουσική και την όλη ατμόσφαιρα να προσθέτουν πόντους στη συνολική εμπειρία.

Info
Exit Plan | Αϊδινίου 5, Άγιος Δημήτριος
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Litchver Woodland, Άγιος Δημήτριος

Ιστορία: Σαν θαρραλέοι κατασκηνωτές, εσείς και η παρέα σας παίρνετε τη μεγάλη απόφαση να κατασκηνώσετε στο δάσος του Litchver με όσα μυστήρια ακούγονται γύρω από αυτό. Επικοινωνείτε με έναν ντόπιο κάτοικο κοντινού χωριού, ο οποίος είναι ο μοναδικός που γνωρίζει καλά τα μυστικά της περιοχής και εφόσον συμφωνείτε στο αντίτιμο των υπηρεσιών του ξεκινάτε για το ταξίδι σας, βαθιά στα Καρπάθια όρη της Ρουμανίας. Τον επισκέπτεστε στο σπίτι του για να σας ενημερώσει για την εκδρομή σας και τους τοπικούς θρύλους του δάσους. Στο δάσος όμως, κανείς δεν είναι ποτέ μόνος.

Γιατί να το παίξεις: Το δωμάτιο είναι φουλ ατμοσφαιρικό, με σκηνικά, εφέ και φωτισμούς που σε κάνουν να πιστεύεις ότι πράγματι βρίσκεσαι στο δάσος. Υπάρχει σωστή ροή, με τους γρίφους, αν και εύκολοι, να σε καθοδηγούν μόνοι τους προς τη λύση του μυστηρίου, ενώ το στοιχείο του τρόμου είναι έντονο και σε κρατά μονίμως σε επιφυλακή.

Info
Ban Bang Theory Escape Rooms | Ευρυτανιας 51 & Βελεστινού, Άγιος Δημήτριος
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

El Exorcista, Ηλιούπολη

Ιστορία: Ο εξορκιστής άνοιξε την πόρτα με τον αριθμό 13 και συνάντησε ένα φαινομενικά αθώο κοριτσι κυριευμένο από έναν ισχυρό δαίμονα. Οι δυνάμεις του όμως δεν είναι αρκετές για να λυτρώσουν την μικρή. Είσαι αρκετά τολμηρός ώστε να βοηθήσεις στο δύσκολο έργο του χωρίς να χάσεις και τη δικη σου ψυχή;

Γιατί να το παίξεις: Όποιος έχει παίξει το συγκεκριμένο δωμάτιο ένα πράγμα έχει να πει: Είτε είσαι φαν του horror είτε όχι, αξίζει να ζήσεις αυτή την εμπειρία καθώς τα έχει πραγματικά όλα: συγκλονιστικούς ηθοποιούς (πραγματικά εδώ το acting πάει σε άλλο level), δυνατή ιστορία, γρίφους μέσα στο concept, πρωτότυπα jumpscares, ηχητικά που σου κόβουν την ανάσα και φανταστικούς χώρους.

Info
No Exit | Δεδούση 13, Ηλιούπολη
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Cursed Ship, Δάφνη

Ιστορία: Ένα πλοίο αραγμένο εδώ και πολλά χρόνια στο λιμάνι του Puerto Nuevo, κρύβει μέσα του έναν πολύτιμο θησαυρό. Έχει στοιχειωθεί όμως από το ίδιο του το πλήρωμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιθετικό απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να εισβάλει στο πλοίο. Ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται ο θησαυρός αλλά και πως θα καταφέρετε να τον αποκτήσετε είναι ο Daniels. Θα τα καταφέρετε;

Γιατί να το παίξεις: Ένα πρώην γριφοδωμάτιο μετατράπηκε στο απόλυτο horror δωμάτιο, που σίγουρα κάθε λάτρης του είδους οφείλει να παίξει. Ατμοσφαιρικός χώρος, υπέροχα περάσματα, ιδιαίτεροι γρίφοι και μηχανισμοί, φοβερό acting, σκηνικά, ιστορία, τα πάντα δένουν τέλεια και φέρνουν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Info
Fear of the Dark | Γυμναστηρίου 17, Δάφνη
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Cabin in the Woods, Γλυφάδα

Ιστορία: Οδηγώντας ανέμελα μέσα από το πυκνό και σκοτεινό δάσος του Όρεγκον, τίποτα δε φαίνεται να διαταράσσει τη μονοτονία του ταξιδιού ή να κινεί υποψίες. Και τότε το αυτοκίνητο σταματά απότομα και ακινητοποιείται. Είναι βλάβη; Δίχως άλλη επιλογή, όλη η παρέα αναγκάζεται να βγεί από το όχημα. Με το σκοτάδι να σας περιβάλλει και τον άνεμο να ουρλιάζει καθώς χτυπάει με μανία τα κλαδιά των ξερών δέντρων, παίρνετε την απόφαση να αναζητήσετε καταφύγιο. Η διαδρομή μέσα στο δάσος μοιάζει ατελείωτη, ενώ μόνη σας συντροφιά είναι τα πουλιά που κάνουν κύκλους στον ουρανό, ο δυνατός άνεμος και οι σκιές από ψηλές και δυσμορφικές σιλουέτες που μοιάζουν να ακολουθούν κάθε σας βήμα. Το σκοτάδι αρχίζει να γίνεται όλο και πιο πυκνό, ώσπου η αναζήτηση σάς φέρνει μπροστά σε μια καλύβα. Μια ξύλινη καλύβα κρυμμένη μέσα στο δάσος που φαίνεται να είναι η σωτηρία σας… ή μήπως όχι;

Γιατί να το παίξεις: Στη λίστα αυτή οφείλει να υπάρχει και ένα γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς και το Cabin in the Woods είναι μια καλή επιλογή εδώ στα νότια. Διαθέτει αρκετά δύσκολους γρίφους που απαιτούν αρκετή σκέψη, ορισμένα jumpscares και spooky μουσική, δημιουργώντας μια τρομακτική ατμόσφαιρα που είναι ό,τι πρέπει.

Info
Athens Clue | Ξάνθου 3, Γλυφάδα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Η έπαυλη, Καλλιθέα

Ιστορία: Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σε καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις την πικρή αλήθεια;

Γιατί να το παίξεις: Το Paradox Project που αποτελείται ουσιαστικά από τρία δωμάτια (Η Έπαυλη, Το Βιβλιοπωλείο και το Ωδείο) είναι θα λέγαμε μια κατηγορία από μόνο του. Εδώ δεν υπάρχει ένα δωμάτιο, αλλά ολόκληρα σπίτια και χώροι 120 τμ και βάλε. Η Έπαυλη είναι το πρώτο, διαρκεί περίπου τρεις ώρες και είναι το απόλυτο must για όποιον θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του escaper.

Info
Paradox Project | Χαροκόπου 93, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Prison, Καλλιθέα

Ιστορία: Η απόφαση του δικαστήριου για τη συμμορία σας ήταν οριστική και αμετάκλητη: ισόβια κάθειρξη. Υπάρχει όμως μια τελευταία ελπίδα. Ένας διεφθαρμένος φύλακας του σωφρονιστικού ιδρύματος υψίστης ασφαλείας στο οποίο θα μεταφερθείτε, έχει βοηθήσει στο παρελθόν εγκληματίες να δραπετεύσουν, λαμβάνοντας βέβαια το ανάλογο αντίτιμο. Το σχέδιό του περιλαμβάνει κωδικοποιημένα όλα τα βήματα της απόδρασης, ώστε να μην το αντιληφθούν οι υπόλοιποι φύλακες. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, γνωρίζετε ότι θα έχετε μόνο λίγη ώρα στη διάθεσή σας, όπου δε θα υπάρχουν άλλοι φρουροί παρόντες να σας εμποδισουν για να αποδρασετε. Μπορείτε να τα κατάφερετε;

Γιατί να το παίξεις: Στο συγκεκριμένο δωμάτιο νιώθεις από την αρχή ότι βρίσκεσαι στη φυλακή και προσπαθείς να βρεις τον τρόπο να αποδράσεις. Ο χώρος καλοφτιαγμένος, με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι γρίφοι θέλουν σκέψη και συνεργασία, ενώ στην πορεία θα χρειαστεί να κάνεις και μερικά tasks με την ομάδα σου που θα απογειώσουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία. Το αποκορύφωμα; Το επικό φινάλε του (Πήγαινε και θα καταλάβεις).

Info
Adventure Arena | Αγαμέμνονος 72, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Woman in Black, Καλλιθέα

Ιστορία: Οι κάτοικοι στο χωριό του Grithin Gifford είναι αφιλόξενοι απέναντι σε κάθε ξένο. Ειδικότερα σε κάποιον δικηγόρο απεσταλμένο από τον Λονδίνο με σκοπό να βρει τη διαθήκη της τελευταίας ένοικου του παλαιού αρχοντικού πέρα από το δρόμο με τα έλη. Για όσο αυτό το μέρος στέκεται εκεί και σαπίζει μόνο του δεν την έχει δει κανείς. Εκείνη την γυναίκα ντυμένη στα μαύρα. Εκείνη τη μορφή που σκορπάει τον θάνατο. Δεν την έχει δει κανείς. Μέχρι σήμερα.

Γιατί να το παίξεις: Στο Escapeall (μια πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις και να κλείσεις το επόμενό σου escape room) έχει 5/5 και αυτό από μόνο του κάτι πρέπει να μας λέει. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα δωμάτια της Αθήνας, χωρίς καμία υπερβολή. Η γυναίκα με τα μαύρα δίνει ρεσιτάλ με τη φοβερή κινησιολογία της, ο τρόμος καραδοκεί όλη την ώρα στην ατμόσφαιρα, ενώ νομίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ότι βρίσκεσαι πράγματι σε ένα χωριό. Γρίφοι, σκηνικά, μουσική όλα υπέροχα.

Info
Coven Escape Rooms | Σαπφούς 143, Καλλιθέα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Omerta, Νέος Κόσμος

Ιστορία: 1959: Ο Λόρδος Bryndt με τη σύζυγό του Monica Fletcher και τον επτάχρονο γιο τους Jack καταφθάνουν από την επαρχία Brownhill στο Great Harwood και αποφασίζουν να χτίσουν ένα πανδοχείο, το διάσημο “Golden Key”. 1972: Οι γονείς του ενήλικου πλέον Jack αγνοούνται. Ο ίδιος επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο όπου σπούδαζε. Κανένα ίχνος τους δεν έχει βρεθεί μέχρι τωρα .Το μόνο που βρέθηκε ειναι η φράση: «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια» γραμμένη με αίμα σε έναν καθρέπτη. Ο Jack απογοητευμένος με τις αρμόδιες αρχές του Great Harwood αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και διψασμένος για την αλήθεια, προσλαμβάνει εσάς για να αναζητήσετε τους πολυαγαπημένους του γονείς. Η υπόθεση δύσκολη και τα στοιχεία άφαντα. Θα τα καταφέρετε;

Γιατί να το παίξεις: Ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο, με απόλυτο highlight τους χώρους, οι οποίοι μοιάζουν λες και βρίσκεσαι σε κινηματογραφικό στούντιο. Οι γρίφοι είναι συνδυαστικοί με ευφάνταστους μηχανισμούς, η ιστορία σε κάνει να θες να λύσεις το μυστήριο με μανία, ενώ η διάρκεια και η έκτασή του θα σε κάνουν να φύγεις από εκεί extra χορτασμένος.

Info
Last Wish | Μάχης Αναλάτου 87, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ