Οι αγαπημένες μας εκκλησίες στα νότια για το βράδυ της Ανάστασης

Αφιέρωμα: Πάσχα 2024

Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ή ιστορία, σε υπέροχες τοποθεσίες ή καλά κρυμμένες μέσα στην πόλη, οι παρακάτω εκκλησίες αποτελούν μια όμορφη επιλογή για το βράδυ της Ανάστασης.

Share this

Το βράδυ της Ανάστασης είναι μυσταγωγικό και αν τύχει αυτό το Πάσχα να μείνεις στην Αθήνα, τότε εμείς σου προτείνουμε τις πιο όμορφες και κατανυκτικές εκκλησίες των νοτίων προαστίων που αξίζει να επισκεφτείς το Μεγάλο Σάββατο.

Αφιέρωμα Πάσχα 2024: Ο απόλυτος οδηγός του NouPou για δώρα, γλυκά, πασχαλινό τραπέζι και γιορτινές δραστηριότητες

Άγιος Νεκτάριος, Πανόραμα Βούλας

Ο Άγιος Νεκτάριος, που κοσμείται από υπέροχες τοιχογραφίες, έχει καταφέρει να στέκει στο Πανόραμα της Βούλας ως κάτι παραπάνω από μια εκκλησία: Ως σημείο αναφοράς. Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και από τριγύρω γειτονιές επισκέπτονται κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο τη συγκεκριμένη εκκλησία με τις οικογένειές τους και απολαμβάνουν το κλίμα κατάνυξης που επικρατεί.

Ζωοδόχος Πηγή, Άνω Γλυφάδα

Η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας και διαθέτει μια ιδιαίτερη μυσταγωγική ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να αισθανθείς το πνεύμα της Ανάστασης. Η δημιουργία της ξεκίνησε το 1962 και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά εκκλησάκια των νοτίων προαστίων, με όμορφη θέα στο βουνό.

Κωνσταντίνου και Ελένης, Γλυφάδα

Είναι αδύνατο να βρεθείς στη Γλυφάδα και να μη δεις την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με σήμα κατατεθέν της τον μεγάλο όμορφο τρούλο της. Αποτελεί ένα σύμβολο για όλους τους Γλυφαδιώτες, ενώ οι Άγιοι είναι και Πολιούχοι της πόλης. Σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, το σημείο είναι ιδανικό για το βράδυ της Ανάστασης, με τον ουρανό να φωτίζεται εντυπωσιακά από τα βεγγαλικά.

Προφήτης Ηλίας, Καστέλλα Πειραιά

Στον λόφο της Καστέλλας, μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του Πειραιά, βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία. Εδώ η Ανάσταση είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ το θέαμα με τα δεκάδες βεγγαλικά που κάνουν τον ουρανό να κοκκινίζει εντυπωσιάζει.

Άγιος Νικόλαος, Καβούρι

Δίπλα από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, μια ανάσα μακριά από τη θάλασσα. Η τοποθεσία της αποτελεί μεγάλο συν για να την επιλέξεις για το βράδυ του Μ. Σαββάτου και ένα ιδιαίτερα ωραίο τοπίο δημιουργείται όταν τα βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό και καθρεφτίζονται στη θάλασσα.

Κοίμηση της Θεοτόκου, Σαρωνίδα

Λίγο πιο έξω από την πόλη, στην περιοχή της Σαρωνίδας και ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, βρίσκεται ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Διαθέτει εξαιρετική θέα στον ορίζοντα αλλά και έναν μεγάλο προαύλιο χώρο, ώστε να αποφύγεις τον συνωστιμό. Πιάσε θέση εκεί και απόλαυσε την Ανάσταση.

Ναός Αγίας Μαρίνας, Λαγονήσι

Δεν γίνεται να μην έχεις παρατηρήσει την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, πηγαίνοντας για το μπάνιο σου το καλοκαίρι προς Λαγονήσι. Η εκκλησία λόγω ομορφιάς και θέσης, αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία για να γιορτάσεις την Ανάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.