Οι πιο ωραίες παιδικές χαρές της Βούλας

Αφιέρωμα: Βούλα

Με θέα στη θάλασσα, ή μέσα στο πράσινο, συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τις αγαπημένες μας παιδικές χαρές στη Βούλα.

Share this

Η Βούλα αποτελεί ομολογουμένως πόλο έλξης για οικογενειακές εξόδους με μικρά παιδιά. Μια βόλτα το Σαββατοκύριακο, ακόμη και μια καθημερινή, αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς. Το έντονο πράσινο στοιχείο που θυμίζει εξοχή, η πλακόστρωτη πλατεία με τα οικογενειακά στέκια για καφέ και φαγητό και σίγουρα οι παιδικές χαρές της, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται μια ανάσα από τη θάλασσα, αποτελούν την τέλεια αφορμή για μια οικογενειακή βόλτα.

Έχουμε ήδη γράψει για τις καλύτερες παιδικές χαρές στα νότια, όμως σε αυτή τη λίστα συγκεντρώσαμε τις πιο όμορφες παιδικές χαρές (ή τέλος πάντων τις δικές μας αγαπημένες) μόνο στην περιοχή της Βούλας. Άλλες κατάφυτες κι άλλες με θέα στη θάλασσα, μα σίγουρα όλες διασκεδαστικές για τα παιδιά.

Παιδική χαρά Αγίου Ιωάννη

Είναι ίσως η πιο γνωστή και αγαπημένη παιδική χαρά για Βουλιώτες και μη, σήμα κατεθέν της πλατείας. Για πολλούς αποτελεί ιδανικό κλείσιμο για μια όμορφη βόλτα στην πλατεία της περιοχής, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Περιφραγμένη, με έντονο το στοιχείο της φύσης γύρω της λόγω των πεύκων, παρότι μεγάλη και «πλούσια» είναι ήρεμη, διασκεδαστική για τα παιδιά, αλλά και χαλαρωτική για τους γονείς που κάθονται στα παγκάκια και απολαμβάνουν τον καφέ τους μέσα στο πράσινο. Συνδυάζεται τέλεια με την οικογενειακή έξοδο για φαγητό σε ένα από τα στέκια μιας από τις πιο family friendly πλατείες των νοτίων, που δεν είναι άλλη από αυτή της Βούλας.
Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα

Παιδική χαρά στο Νότος στη Βούλα

Με σύμμαχό της την αύρα της θάλασσας – αφού είναι ακριβώς δίπλα – η παιδική χαρά στο θρυλικό καφέ Notos στη Βούλα τα συνδυάζει όλα. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι με σχοινιά αναρρίχησης, που τα παιδιά λατρεύουν. Το μεγαλύτερο ατού της είναι ίσως η όμορφη θέα από το σημείο, αλλά και το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα βρίσκεται το καφέ, ώστε να συνδυάσετε τον καφέ σας με την διασκέδαση των παιδιών στην παιδική χαρά. Υπάρχουν βέβαια και πολλά σημεία με παγκάκια για να καθίσετε και να απολαύσετε τη θέα. Ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες, το παιχνίδι είναι ατελείωτο και το σημείο αποτελεί έναν από τους top προορισμούς για διασκέδαση και χαλάρωση με τα παιδιά.
Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 51, Βούλα

Παιδική χαρά στην πλατεία Άγγελου Αποστολάτου (πρώην Άλσους), στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα

Βούλα δεν είναι μόνο η κάτω, αλλά και η άνω – και βεβαίως το Πανόραμα, που συνδυάζει βουνό, αλλά και θέα στη θάλασσα, ενώ επιτρέπει να έρθει κανείς πραγματικά κοντά στη φύση. Μπορεί να θρυλείται πως στο Πανόραμα δεν βρίσκεις ποτέ τον δρόμο σου χωρίς gps, ωστόσο η πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τον Άγιο Νεκτάριο (πλατεία Άλσους για τους παλιούς, πλατεία Άγγελου Αποστολάτου πλέον) είναι εύκολα προσβάσιμη και αποτελεί σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείς μαζί με τα παιδιά. Η παιδική χαρά βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την εκκλησία και είναι κυριολεκτικά μέσα στα πεύκα, ενώ ακριβώς δίπλα θα βρείτε και ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ. Όσο για τους μεγάλους; Καθίστε σε ένα από παγκάκια και απολαύστε την ηρεμία του καταπράσινου άλσους.
Υμηττού και Ζακύνθου, Βούλα 

Παιδική χαρά στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου

Λίγο πιο κάτω από την πολύβουη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της οδού Σωκράτους στη Βούλα, βρίσκεται η εμπορική γειτονιά της πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου – την οποία μάλιστα έχουμε εξυμνήσει σε ολόκληρο αφιέρωμα. Σήμα κατατεθέν της το όμορφο πάρκο, το ιδιαίτερο γήπεδο στο οποίο μάθαμε να παίζουμε Πετάνκ αλλά και η ανακαινισμένη παιδική χαρά, που μαζί με τα συνοικιακά εμπορικά καταστήματα, έρχεται να ολοκληρώσει αυτόν τον μικρόκοσμο που αξίζει να ανακαλύψεις. Η παιδική χαρά έχει σύγχρονα παιχνίδια, είναι ασφαλής και μέσα στο πράσινο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με τη βόλτα σε ολόκληρη την πλατεία και τα ψώνια από τους τοπικούς επιχειρηματίες.
Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (στο τετράγωνο των οδών Σωκράτους, Πανός, Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου, Βυζαντίου), Βούλα

Παιδική Χαρά Ηρώων Πολυτεχνείου (στο skate park της Βούλας - γνωστό και ως «Ράμπες»)

Λίγο πιο κάτω από το γήπεδο του Πρωτέα Βούλας και στο σημείο όπου γίνεται η – γνωστή σε όλα τα νότια πια – βιολογική λαϊκή της περιοχής, κάπου μέσα στα πεύκα, υπάρχει μια μικρή, αλλά πολύ δημοφιλής για τους Βουλιώτες παιδική χαρά. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο και είναι γνωστή στους ντόπιους ως «Ράμπες», αφού ακριβώς δίπλα υπάρχει πίστα skate. Ο χώρος είναι πάρα πολύ μεγάλος, περιφραγμένος, ενώ υπάρχουν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.
Διός και Νηρέως, Βούλα (υπάρχει πρόσβαση και από την οδό Ήρας)