Τα παγωτά που αξίζει να δοκιμάσεις στη Γλυφάδα

Τα καλύτερα παγωτά του καλοκαιριού

Από κλασικό, σορμπέ, vegan, μηχανής, χαμηλά θερμιδικό, μέχρι τυλιγμένο σε βάφλα, σε cookies, ακόμη και να φτιάχνεται μπροστά σου, σε αυτές τις διευθύνσεις στη Γλυφάδα θα βρεις σίγουρα το παγωτό που λαχταράς.

Share this

Ας πούμε την αλήθεια, η πεποίθηση ότι το παγωτό είναι ένα γλυκό που απολαμβάνουμε μόνο το καλοκαίρι είναι πια μύθος. Όχι, δεν τα μετράμε όπως όταν κάναμε παιδιά, κι αυτό γιατί είναι πραγματικά πολλά τα σημεία τα οποία μας το προσφέρουν στην καλύτερη εκδοχή του κάθε εποχή του χρόνου. Ειδικά στη Γλυφάδα, τα spots αυτά είναι πολλά και κάποια είναι κάτι παραπάνω από καλά, γι’ αυτό τα συγκεντρώσαμε σε αυτή τη λίστα.

Iceroll

Τα θαυματουργά αυτά ρολάκια παγωτού που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου έγιναν αμέσως viral, με το που έφτασαν στην πόλη. Το Iceroll είναι ξεκάθαρα ό,τι πιο ξεχωριστό μπορείς να βρεις σε παγωτό, κι αυτό γιατί όλη η διαδικασία παραγωγής του συμβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά σου. Με βασικό συστατικό το φρέσκο γάλα, που το βλέπεις να απλώνεται στην παγωμένη πλάκα, να αναμειγνύεται με τα υλικά της επιλογής σου (φρούτα που κόβονται επιτόπου, ξηροί καρποί, σιρόπι καραμέλας μπισκότα oreo ή digestive, τσουρέκι, ακόμα και αλκοολούχα ποτά είναι μερικές από τις δεκάδες επιλογές) τελικά μετατρέπεται με δεξιοτεχνία σε ρολάκια παγωτού. Ίσως του πιο πλούσιου, γευστικού, «αληθινού» παγωτού που έχεις δοκιμάσει. Η γεύση του είναι τόσο γεμάτη, που πραγματικά σε εντυπωσιάζει. Θα πρέπει εδώ φυσικά να πούμε και για την ποσότητα, η οποία είναι όχι απλώς ικανοποιητική, αλλά αρκετή για να τη μοιραστούν δυο άτομα.

Bufala Gelato

Το Bufala Gelato άνοιξε τις πόρτες του αρχικά στην πλατεία Εσπερίδων – το hotspot του παγωτού στην πόλη – το 2017 και αργότερα επεκτάθηκε στη Βουλιαγμένη και την πλατεία της Βούλας. Το σίγουρο είναι πως ακόμη, μετά από τόσα χρόνια, ειδικά τα Σαββατοκύριακα θα δεις πλήθος κόσμου, ακόμη και ουρές, για το πολυπόθητο παγωτό του. Μην ξεχνάμε άλλωστε, το αγαπημένο πια σε νότιους και μη, Buffle Cone του, αυτή τη μυρωδάτη βάφλα που τυλίγει λαχταριστό παγωτό και άλλα toppings – σκέτη κόλαση, που έγινε viral από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του. Το Bufala Gelato φτιάχνει φρέσκο παγωτό από βουβαλινό γάλα και θα δώσουμε ένα extra point στο χωνάκι του, που είναι ίσως το νοστιμότερο που έχεις δοκιμάσει. Εδώ θα βρεις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παγωτού. Bufala, αγελαδινό, Vegan και Soft, ενώ σε κάθε Bufala Gelato store θα ανακαλύψεις κι ένα διαφορετικό menu με γεύσεις. H original βάφλα είναι ελαφριά στη γεύση και έρχεται σε δύο εκδοχές: βανίλια ή Double Chocolate με κομμάτια βέλγικης σοκολάτας. Από εκεί και πέρα, διαλέγεις αν την προτιμάς σε σχήμα κώνου, με δυο μπάλες παγωτό και toppings της επιλογής σου, ή οποία μπορεί πανεύκολα να καταναλωθεί οn the go, με ένα κουταλάκι. Μα τι άλλο να ζητήσει κανείς πια;

Oh! la low

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι θέλεις απεγνωσμένα λαχταριστό παγωτό, αλλά σκέφτεσαι ότι κάνεις διατροφή; Σίγουρα σου έχει τύχει. Σε κάτι τέτοιες στιγμές που θέλεις να δείξεις πειθαρχία λοιπόν, δίπλα σου είναι το Oh! La Low στη Γλυφάδα. Τα νέα όμως είναι καλά και για τους vegans. Στην πλούσια βιτρίνα του θα βρεις γεύσεις no sugar, gluten free αλλά και vegan. Εμείς έχουμε δοκιμάσει και προτείνουμε το vegan παγωτό βανίλια και οπωσδήποτε το -επίσης vegan- καϊμάκι. Αν θέλεις κάτι ιδιαίτερο, ζήτησε με κλειστά μάτια το παγωτό espresso ή το παγωτό γιαούρτι με passion fruit. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα sorbet του Oh! La Low, με γεύσεις όπως φράουλα και λεμόνι, που έχουν μόλις 85 και 49 θερμίδες αντίστοιχα. Όλα τα παγωτά φτιάχνονται χωρίς χρώματα και χωρίς αρώματα, οπότε όποιο χρώμα βλέπεις, προέρχεται από το αντίστοιχο φρούτο. Τέλος, θα κάνεις λάθος αν φύγεις από το μαγαζί και δεν έχεις δοκιμάσει τη γεύση φιστίκι. Ακόμη και αν δεν είσαι πολύ «φίλος», θα αλλάξεις γνώμη.

The Cakers

Καλά όλα τα άλλα, όμως μέσα σε τόσα παγωτά, δεν πρέπει να απολαύσεις και ένα ωραίο παγωτό μηχανής, που θα σε γυρίσει πίσω στα παιδικά σου χρόνια; Οι Cakers, το θαυματουργό, λιλιπούτειο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην πλατεία Ξενοφώντος στη Γλυφάδα στο προσφέρουν στην καλύτερη εκδοχή του, αφού είναι το πιο ξεχωριστό παγωτό μηχανής που έχεις δοκιμάσει. Παγωτό vegan που φτιάχνεται με γάλα αμυγδάλου αλλά είναι και sugar free, για να το απολαμβάνεις χωρίς καμία τύψη, όπως ακριβώς όταν ήσουν παιδί. Οι επιλογές σου είναι λίγες, κλασικές και σίγουρα εκλεκτές: βανίλια, σοκολάτα και ανάμεικτη γεύση, για εσένα που δεν μπορείς να διαλέξεις. Το επόμενο δίλλημα είναι χωνάκι ή κυπελλάκι. Εμείς θα δείξουμε μια μικρή προτίμηση προς το χωνάκι, για να κάνουμε και το ανάλογο story στο Instagram, καθώς κάνουμε τη βόλτα μας στη Γλυφάδα. Το χωνάκι θα το βρεις επίσης και σε vegan ή gluten free εκδοχή.

Kayak

Σταθερή αξία στον χώρο του παγωτού, τα Kayak έχουν εδραιώσει τη θέση τους σε τέτοιου είδους λίστες και καθόλου άδικα. Εκτός από το ότι φτιάχνει φρέσκο, κρεμώδες και ποιοτικό παγωτό, σίγουρα ένα από τα ατού του είναι η τεράστια ποικιλία γεύσεων. Και δεν μιλάμε για μια απλή ποικιλία, αλλά για το γεγονός ότι ανάμεσα στις κλασικές και πάντα αγαπημένες κλασικές, θα δεις γεύσεις που δύσκολα θα βρεις αλλού. Κατά καιρούς στα Kayak έχουμε δοκιμάσει από παγωτό λουκούμι, μέχρι ταχίνι και μαντολάτο. Όλα εμπνευσμένα από ελληνικές γεύσεις που σου φέρνουν μια νοσταλγία.

Ourse

Ένας από τους πιο ταλαντούχους pastry chef της γενιάς του, ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με κουζίνες εμβληματικών εστιατορίων (όπως η Σπονδή) και ξενοδοχείων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και βραβεύσεις όπως αυτή του Pâtissier de l’année 2020 από τον Gault & Millau Hellas. Ο διακεκριμένος pastry chef βρίσκεται επίσης πίσω από το boutique ζαχαροπλαστείο Ourse στην Άνω Γλυφάδα. Το ζαχαροπλαστείο έχει δημιουργήσει τις δικές του version κλασικών γαλλικών γλυκών, αλλά σίγουρα, εκτός από τα φινετσάτα γλυκά, σίγουρα ένα από τα δυνατά του σημεία είναι και το παγωτό του. Με έμπνευση από παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και πιο ιδιαίτερες, από ταξίδια και μέρη του κόσμου, ο κατάλογος ακολουθεί πάντα την εποχικότητα. Από κλασική βανίλια με αυθεντική, φυσική, βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Gianduja, μέχρι τα πιο εξεζητημένα, όπως το φιστίκι Αιγίνης με ανθό αλατιού, ή η λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με passion fruit και crumble κακάο, είναι όλες μια και μια.

L'Arte del Gelato

Άλλη μια επιλογή στο hotspot του παγωτού στη Γλυφάδα, την πλατεία Εσπερίδων, και, αν μας ρωτάς, μια από τις κορυφαίες. Εκεί μπορούμε να ομολογήσουμε πως έχουμε δοκιμάσει μια από τις πιο νόστιμες και φυσικές γεύσεις φιστίκι Αιγίνης και το πιο τέλειο σορμπέ με γεύση πεπόνι, η οποία έχει φτιαχτεί με πραγματικό πολτοποιημένο φρούτο, χωρίς χρώματα και άλλα πρόσθετα, όπως άλλωστε όλες οι σορμπέ γεύσεις του. Δεν σου εγγυόμαστε ότι θα το βρίσκεις πάντα, αφού οι γεύσεις εναλλάσσονται σχεδόν καθημερινά, όμως πάντα θα βρεις κάτι που θα σε κάνει να γυρίσεις ξανά εκεί. Να είσαι προετοιμασμένος για δύσκολη επιλογή, αφού το προσωπικό του καταστήματος θα σε προτρέψει αμέσως να πάρεις ένα κουταλάκι και να δοκιμάσεις μια, δυο, ακόμη και τρεις και τέσσερις γεύσεις, προκειμένου να διαλέξεις. Και κάπου εκεί, αρχίζουν τα δύσκολα. Συγκλονιστικά ολόφρεσκο, βελούδινο και γευστικό, φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες παγωτό που μπορείς να απολαύσεις μέσα σε βάφλα ή waffle wrap, παραδοσιακό κώνο και κυπελλάκι.

Slim Bites

Το παγωτό σου πρέπει να το απολαμβάνεις ολοκληρωτικά, χωρίς δεύτερες σκέψεις και τύψεις για το γεγονός ότι έφαγες ένα γλυκό, ακόμη και αν κάνεις διατροφή. Το Slim Bites είναι εδώ για όλους όσους προσέχουν αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση του γλυκού αλλά και του παγωτού. Και το εννοούμε όταν λέμε ότι κανένα από τα προϊόντα του δεν υστερεί ούτε στο ελάχιστο σε γεύση, παρότι είναι εξαιρετικά χαμηλά θερμιδικά. Επιλέγουν υλικά από ντόπιους παραγωγούς, και αποκλείουν τις σκόνες της ζαχαροπλαστικής, φτιάχνοντας χειροποίητο, φρέσκο παγωτό σε γεύσεις που κινούνται ως επί το πλείστον σε κλασικά μονοπάτια, όπως βανίλια, σοκολάτα, στρατιατέλα και φιστίκι. Για κάτι πιο ιδιαίτερο, αξίζει να δοκιμάσεις τη γεύση αμύγδαλο με κάστανο, ενώ πραγματικά, θα προτείναμε τις δροσερές και πεντανόστιμες σορμπέ γεύσεις του.

Solo gelato

Αυτό το μικρό και χαριτωμένο μαγαζί στην οδό Γιαννιτσοπούλου στη Γλυφάδα, το Solo Gelato, κάνει πραγματικά γευστικά και δροσερά θαύματα. Φρέσκο ιταλικό παγωτό, το οποίο φτιάχνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να περιέχει ελάχιστα λιπαρά και παρασκευάζεται από τους ίδιους με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, και συγκεκριμένα φρέσκο γάλα και φρούτα, χωρίς έτοιμα μείγματα. Ίσως κι αυτός να είναι ένας λόγος που ο κόσμος συρρέει έξω από το μαγαζί για το πολυπόθητο χωνάκι ή κυπελλάκι. Δεν θα το αρνηθούμε, λατρεύουμε τη γεύση φουντούκι Πιεμόντε, με άρωμα Ιταλίας που μας ταξιδεύει, αλλά και το φιστίκι Σικελίας. Αξίζει πραγματικά επίσης μια δοκιμή στην δική τους κρέμα Solo Gelato με κρέμα με αμύγδαλο και αμαρέτο.

Σόβολος

 

Το πρώτο κατάστημα ιδρύθηκε στον Πειραιά, στην περιοχή της Φρεατίδας, το 1979 από το Δημήτρη Σόβολο. Σήμερα, μετά από τουλάχιστον 40 χρόνια στον χώρο των γλυκισμάτων τον βρίσκουμε στην περιοχή της Γλυφάδας. Όλα τα προϊόντα γλυκά και αλμυρά αξίζουν μια δοκιμή, όπως το παγωτό του που είναι χειροποίητο φτιάχνεται από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα από ελληνικές οικογενειακές φάρμες, απαλές κρέμες γάλακτος, φρεσκοκαβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και φρουτώδεις γευστικές επιλογές. Εδώ και πολλά χρόνια, σταθερή αξία στον Σόβολο είναι η γεύση στρατσιατέλα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, η cookies, αλλά και η lila pause.

DaVinci

Ποιος δεν έχει δοκιμάσει παγωτό από το DaVinci, το κατάστημα – αυθεντία στο αγαπημένο μας καλοκαιρινό γλυκό, που μεταξύ άλλων, βρίσκουμε και στη Γλυφάδα. Με αέρα από τη Μύκονο, αφού εκεί άνοιξε το πρώτο κατάστημα και βασισμένο σε μεσογειακές συνταγές, παλιές και διαχρονικές τεχνικές που όμως συνδυάζονται με σύγχρονες πινελιές, το παγωτό του DaVinci φτιάχνεται εκεί καθημερινά και αποτελεί απαραίτητο stop στη βόλτα σου στη Γλυφάδα. Ακόμη και το χωνάκι είναι μεγάλη υπόθεση εκεί, αφού θα το βρεις σε πολλές εκδοχές: απλό, με επικάλυψη σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, χρωματιστό, ή με τρούφα. Εκεί θα συναντήσεις γεύσεις που αλλάζουν συχνά και ικανοποιούν όλα τα γούστα, από κλασικές κι αγαπημένες (βανίλια, μπισκότο, σοκολάτα, bueno, strawberry cheesecake), και για εσένα που προσέχεις γεύσεις με 0% ζάχαρη (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα), μέχρι  εποχιακές γεύσεις, ανάλογα με τα φρούτα που είναι διαθέσιμα, όπως φρούτα του δάσους, μάνγκο, passion fruit, πράσινο μήλο, μέχρι γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως ιταλική κρέμα και αργεντίνικη καραμέλα (dulce de leche).

Malva

Σαν λάτρεις του παγωτού και εμείς, δεν λέμε ποτέ όχι σε ένα χωνάκι ή κυπελάκι με το χαρακτηριστικό στροβιλιστό «βουναλάκι» από παγωτό μηχανής, γι’ αυτό και όταν μάθαμε ότι το Malva από φέτος το καλοκαίρι θα έχει τη δική του μηχανή παγωτού δεν χάσαμε την ευκαιρία να το επισκεφθούμε.

Οι επιλογές σου τρεις -βανίλια, σοκολάτα και ανάμεικτο, για τις ημέρες που θέλεις και τα δύο- και πίστεψέ με, αρκούν για να σου χαρίσουν δροσιά και απόλαυση. Η συνταγή είναι ιταλική και το παγωτό φτιάχνεται καθημερινά με φρέσκο γάλα, ενώ μπορείς να το πάρεις τόσο σε χωνάκι όσο και σε κυπελάκι, για να το απολαύσεις όσο κάνεις την βόλτα σου στην Άνω Γλυφάδα. Βέβαια, μπορείς να πάρεις και παγωτό για το σπίτι ή για κάποια επίσκεψη, καθώς διαθέτουν ειδικές συσκευασίες του μισού ή του ενός κιλού.