Μας αρέσει να πάμε για brunch στη γειτονιά μας, σε μαγαζιά που συνδυάζουν ποιότητα και χαλαρή ατμόσφαιρα. Η ομάδα του NouPou προτείνει 9 αγαπημένα της local στέκια για brunch, που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τις γεύσεις, αλλά και για τα μοναδικά vibes τους.
Κάποιες φορές, το καλύτερο brunch δεν κρύβεται στα μεγάλα, δημοφιλή μαγαζιά της παραλιακής ή του κέντρου, αλλά στην περιοχή ή και τη γειτονιά μας. Η ομάδα του NouPou καταγράφει μερικά από τα αγαπημένα της μαγαζιά, που βρίσκονται εντός περιμέτρου και ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες γεύσεις, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη φιλόξενη ατμόσφαιρά τους.
Braxton, Άγιος Δημήτριος
Το Braxton έχει κάνει τον Άγιο Δημήτριο προορισμό για τους λάτρεις του καφέ -σερβίρει ποικιλίες από Αμερική, Ασία και Αφρική- και όχι μόνο. Πήρε το όνομά του από έναν γατούλη που τριγυρνούσε εκεί όσο ακόμα φτιαχνόταν το μαγαζί και μοιάζει πραγματικά σαν ένα σύγχρονο «καφενείο της γειτονιάς», με μίνιμαλ σκανδιναβική αισθητική και χαλαρή διάθεση. Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν το φαντασμαγορικό πρωϊνό δύο ατόμων -ή και παραπάνω θα πούμε εμείς- που σερβίρεται σε τριόροφο δίσκο, με αβγά, μπέικον, λουκάνικα, pancakes, muffins, κρουσάν… η χαρά του sharing. Εμείς όμως ξεχωρίζουμε και το Breakfast Flatbread με τρία τηγανητά αβγά, τυρί, μπέικον, σχοινόπρασο και BBQ sauce σε χειροποίητο ζυμάρι, και το Benedict Pulled Pork με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, δυο ποσέ αβγά και σάλτσα hollandaise πάνω σε brioche.
Dali the dog, Άγιος Δημήτριος
Γωνιακό pet friendly μαγαζάκι με σούπερ χαλαρή και φιλική διάθεση. Ό,τι ακριβώς αναζητάς ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου (γιατί όχι και κάποιας καθημερινής, αν σου το επιτρέπει ο χρόνος) για να απολαύσεις την αγαπημένη σου συνήθεια, το brunch. Σήμα κατατεθέν του Dali the dog η μεγάλη ζωγραφιά του αξιαγάπητου σκυλάκου που έδωσε το όνομά του στο μαγαζί και ο τοίχος με τις instant photos των τετράποδων φίλων του (κάθε σκυλάκι που έρχεται στο μαγαζί φωτογραφίζεται). Το μενού του έχει ουσιαστικά συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα «brunch trends» των τελευταίων χρόνων και τα σερβίρει με τον καλύτερο τρόπο. Πικάντικα αβγά saksuka, scrambled eggs με καπνιστό σολομό, βουτυράτο sando, smash burger και jiggly «Japanese Pancakes» θα εκπληρώσουν κάθε ινσταγκραμικό γευστικό σου όνειρο.
Fred, Νέα Σμύρνη
Τοποθετημένο εκτός πλατείας αλλά σε ένα κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης, το Fred κερδίζει σε χαλαρότητα και ατμόσφαιρα. Με έμφαση στη μοντέρνα και healthy κουζίνα, υπέροχη αισθητική με μικρές πινελιές χρώματος και φιλοσοφία «Dine, Drink & Chill», δίνει μια άλλη διάσταση στο brunch με ιδιαίτερα υλικά, δημιουργώντας πιο πρωτότυπες και εκλεπτυσμένες εκδοχές αγαπημένων κλασικών πιάτων. Egg sando με αυγοσαλάτα, μπέικον, σαλάτα coleslaw & spicy mayo ή κρέπα από χαρούπι με μπέικον, τυρί κρέμα, ομελέτα, avocado & jalapenos mayo αλλά και ιδιαίτερα bowls και σαλάτες με προσεγμένα θρεπτικά υλικά. Στις γλυκές επιλογές, τα pancakes με κάστανο, τυρί κρέμα, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα κάστανο & σιρόπι σφενδάμου είναι το κάτι διαφορετικό, όμως από το μενού δεν λέιπουν και αγαπημένα snacks όπως το cinnamon ή η πλεξούσα σοκολάτας.
Hidden, Άλιμος
Ήρθε από την Ικαρία πριν από μερικά χρόνια για να φέρει στα νότια το concept της απόλυτης χαλαρότητας σε έναν ζεστό χώρο που θυμίζει λίγο το σαλόνι ενός σπιτιού. Το «Hidden» είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένα κρυμμένο διαμαντάκι με μεγάλη φιλόξενη αυλή και γεύσεις που είναι ταυτόχρονα ανεπιτήδευτες αλλά και ιδιαίτερες. Μιας και λειτουργεί ως all day στέκι, οι επιλογές του brunch είναι πολλές και σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα. Οι γεύσεις μεσογειακές και σπιτίσιες -with a twist- και οι μερίδες πολύ χορταστικές. Ξεχωρίζουν το μεγάλο Hidden Club με χωριάτικο κοτόπουλο, το Chicken waffle με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο και τηγανητό αυγό αλλά και οι φρέσκες σαλάτες του που χορταίνουν χωρίς ενοχές, αγαπημένη η fattoush με quinoa, χαλούμι και τραγανά πιτάκια. Στα γλυκά, μια μεγάλη ποικιλία από pancakes και η κολασμένη pinsa banoffee με nutella, μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και μπισκότο θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Subito, Γλυφάδα
Το Subito δεν είναι απλώς ένα ακόμα brunch spot στη Γλυφάδα -είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια συνδυάζοντας αγαπημένα brunch πιάτα με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Το light menu του περιλαμβάνει θερμιδομετρημένες προτάσεις, επιμελημένες από διατροφολόγο, και εστιάζει σε superfoods και πιάτα που συνδυάζουν γεύση και θρεπτική αξία, όπως toast με καπνιστό σολομό και βελούδινο αβοκάντο, ομελέτα όγκου ή γράμμωσης με τρια ασπράδια αυγού -ιδανικό pre ή post workout- και power bowls. Όσους βέβαια δεν μετράνε θερμίδες, τους περιμένει μια σειρά από λαχταριστά panini, club sandwiches και pancakes -σε πολλές αλμυρές ή γλυκές παραλλαγές με τυριά και αλλαντικά που κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας, και κορωνίδα το all time classic σάντουιτς με μπρεζάολα, ρόκα, παρμεζάνα, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και λεμόνι, αλλά και το απόλυτα comfort φρυγανισμένο ψωμάκι με ντομάτα, τυρί, μπέικον και δύο αβγά μάτια.
Upon, Παλαιό Φάληρο
Μια φορά κι έναν καιρό ο Γρηγόρης Κίκης (φαληριώτης, βραβευμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του Hervé) μαζί με τους φίλους του από το σχολείο αποφάσισε να ανοίξει ένα μαγαζί που έκανε το Παλαιό Φάληρο talk of the town για τις προσεγμένες γεύσεις και την ιδιαίτερη street αισθητική. Tο brunch menu απλό και προσεγμένο ώστε κάθε πιάτο να λέει τη δική του νόστιμη ιστορία. Croque madame, croque monsieur, sando με κοτόπουλο, healthy bowl και αποκορύφωμα το αφράτο «pain perdu», brioche με πραλίνα σοκολάτα, φρούτα και νιφάδες βάφλας. Όμως το πιάτο που δεν χάνεται με τίποτα είναι το burger του. Με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, κρεμμύδι και iceberg, και όχι, δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο, συνοδεύεται από λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες και είναι από μόνο του λόγος για να αναζητήσεις το Upon.
Vintage Tostou, Γλυφάδα
To Vintage Tostou στη Γλυφάδα συνδυάζει το brunch με ένα μοναδικό concept. Λίγο πιο μακριά από το θόρυβο του κέντρου, περιμένει ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος όπου καθένας νιώθει περισσότερο σαν καλεσμένος παρά σαν πελάτης. Εδώ, κάθε αντικείμενο – από vintage έπιπλα έως pop art διακοσμητικά – είναι προς πώληση, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη πινελιά στην εμπειρία. Στα highlights του μενού, το Croque Madame, τον θρυλικό Πύργο της Tostou με αλεύρι ντίνκελ, καπνιστά τυριά και μασκαρπόνε, ή τις ομελέτες με σολομό και αβοκάντο. Για γλυκιά απόλαυση, τα αυθεντικά pancakes Aunt Jemima είναι must.
Διακοπές, Άλιμος
Υπάρχει ένα μαγαζί στον Άλιμο όπου πάντα είναι σαν διακοπές. Σε μια γωνία της Λεωφόρου Ιωνίας και με εσάνς από ελληνική ταινία του ‘60 (στο πιο σύγχρονο), οι Διακοπές πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνουν «στέκι». Σερβίρουν από νωρίς το πρωί καφέ από τη Βραζιλία και την Αιθιοπία κι από τους Έλληνες roasters της Area 51, παρέα με βουτυράτο κρουασάν με αλμυρή και γλυκιά γέμιση, club sandwich, pancakes, πιάτα με αβγό και φρέσκες σαλάτες. Όμως ξεφεύγοντας από τα κλασικά brunch, το all day μενού του παίρνει μια σούπερ comfort και street τροπή. Γιατί ποιος είπε ότι τα ζουμερά burgers και το hot dog δεν έχουν θέση στο τραπέζι του brunch;
Περιβόλι, Βάρη
Το Περιβόλι στη Βάρη υπόσχεται μοναδική εμπειρία brunch μέσα στη φύση. Σε ένα καταπράσινο κτήμα με λιμνούλες, μυρωδικά και μποστάνια, όλα όσα σερβίρονται φτιάχνονται από φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται δίπλα στα τραπέζια. Το μενού αγκαλιάζει την αγνότητα και την εποχικότητα: δοκίμασε τον παραδοσιακό καγιανά με σάλτσα ντομάτας, ομελέτα με μυρωδικά και γραβιέρα ή τα λαχταριστά pancakes μπανάνας από βρώμη. Το «τραπέζι της γης» περιλαμβάνει ακόμα αβγά μάτια με φρεσκομαζεμένα χόρτα ή γιαούρτι με σπιτική granola και μέλι. Με νοοτροπία περμακουλτούρας και την αίσθηση μιας αυθεντικής φάρμας, το Περιβόλι είναι ιδανικό για μια απολαυστική απόδραση που ενώνει το φαγητό με την αγάπη για τη φύση. Ένα brunch που είναι περισσότερο εμπειρία παρά γεύμα.