Εκδρομή με τα παιδιά: Θεματικά πάρκα στην Αττική ιδανικά για μια ημερήσια εξόρμηση

Summer Kids’ Guide

Γνωριμία και επαφή με πανέξυπνα γαϊδουράκια, πάρκο δεινοσαύρων, βόλτες σε φάρμες, ιδιαίτερες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά. Εδώ θα βρείτε τα θεματικά πάρκα εντός Αττικής που είναι η τέλεια αφορμή για μια οικογενειακή εκδρομή.

Share this

Τα Σαββατοκύριακα με καλό καιρό ενδείκνυνται για κοντινές εκδρομές. Κι αν αυτή η εκδρομή περιλαμβάνει μία επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο, τότε σίγουρα είναι κάτι που θα απολαύσουν τα παιδιά, ενώ κι εσείς θα το ευχαριστηθείτε, αφού θα περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Σε αυτά τα θεματικά πάρκα μια ανάσα από την Αθήνα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν πρωτότυπες δραστηριότητες και όλη η οικογένεια να μοιραστεί μία όμορφη εμπειρία.

Ακολουθούμε λοιπόν το City Kids Guide στις προτάσεις του για αυτά τα πέντε θεματικά πάρκα της Αττικής (+ένα λιιιιίγο πιο μακριά) που θα μας συναρπάσουν!

Γαϊδουροχώρα, Κορωπί

Η Γαϊδουροχώρα φέρνει σε επαφή μικρούς και μεγάλους με τα γαϊδουράκια, τα οποία ζουν σε ένα προστατευμένο φυσικό τοπίο έχοντας δημιουργήσει τη δική τους κοινωνία. Το πάρκο βρίσκεται σε μια μεγάλη έκταση έξω από το Κορωπί, με θέα τα βουνά, περίπου 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, βελτίωσης συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, στη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με αυτά. Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που έχουν φιλοξενηθεί στο Κέντρο.

Η Γαϊδουροχώρα -το επισκέψιμο πάρκο του Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι- υποδέχεται τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, ώστε να γνωρίσετε τα προστατευόμενα γαϊδουράκια της μέσα από οργανωμένα προγράμματα. Οι επισκέψεις είναι σχεδιασμένες για μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι δράσεις γίνονται στην ύπαιθρο. Δεν χρειάζεται κράτηση. Θα ενταχθείτε σε κάποια ομάδα που θα ξεκινάει κοντά στην ώρα άφιξής σας. Νωρίτερα και μετά το πρόγραμμά σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στο κτήμα, να γνωρίσετε όλα τα άλλα ζώα που φιλοξενούνται, να χρησιμοποιήσετε τα καθιστικά για να απολαύσετε τον καφέ σας ή για πικνίκ στην όμορφη φύση.

Γαϊδουροχώρα
Θέση Μπουρμπουτσάνα, Κορωπί (μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας)
Τηλ. 6944616160
Email: donkeysland@gmail.com

Κηποπαιδεία, Παλλήνη

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kipopedia (@kipopedia)

Η Κηποπαιδεία είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης στην Παλλήνη, όπου το παιχνίδι λαμβάνει μέρος στο φυσικό περιβάλλον, χαρίζοντας μία αναντικατάστατη εμπειρία. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός με ξύλινες κατασκευές, ευφάνταστες γωνίες παιχνιδιού και πολυάριθμες θεματικές δραστηριότητες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προσαρμόζονται ανάλογα πάντα την ηλικία του παιδιού.

Στον εξωτερικό χώρο τα παιδιά, εκτός από ελεύθερο παιχνίδι, που καλλιεργεί τη φαντασία και την έκφρασή τους, απολαμβάνουν βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού, αθλητικές δραστηριότητες φυσικής αγωγής.

Στον εσωτερικό χώρο δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στο θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη γιόγκα και το χορό, ενώ τα παιδιά μέχρι 3 ετών παίζουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα, πάντα με την παρουσία παιδαγωγών.

Τα παιδιά αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη από το παιχνίδι, όταν αυτό γίνεται με έναν δημιουργικό τρόπο, όπως αυτόν που προσφέρει ένας βιωματικός παιδότοπος. Μέσα από μία πληθώρα βιωματικών δραστηριοτήτων, παίρνουν πρωτοβουλίες, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και την αυτοπεποίθησή τους.

Στην Κηποπαιδεία υπάρχει εστιατόριο, ώστε οι γονείς να απολαύσουν τον καφέ ή ένα σνακ την ώρα που τα παιδιά παίζουν στους χώρους του δημιουργικού παιδότοπου.

Κηποπαιδεία
Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη
Τηλ. 2106033609
Email: info@kipopedia.gr

Πάρκο Δεινοσαύρων, Κερατέα

Μία έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα και αναπαραστάσεις δεινοσαύρων, των ζώων που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα, που απλώνεται σε μία έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης.

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού, περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Κάνοντας μια βόλτα στους άλλους χώρους του Πάρκου θα συναντήσετε αμπελώνες, σπάνιες μονάδες οινοποίησης, αλώνια, νερόμυλο, ξυλόφουρνο, και μπορείτε να λάβετε μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας
2ο χλµ. Νέας Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, (Ντάρδεζα) Κερατέα
Tηλ. 2299067953 / 2103637201
Email: info@politistikoparko.com

Φάρμα Άμπελος, Βοχαϊκό Κορίνθου

Τρεις γυναίκες, η Σούλα, η Χριστίνα και η Όλγα είχαν ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα: Ήθελαν να δημιουργήσουν έναν τόπο όπου τα αγαπημένα τους ζώα θα ζουν ευτυχισμένα και θα μοιράζουν άφθονη χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Η Φάρμα ξεκίνησε μόλις με δύο κότες και τρεις πάπιες, όμως μέσα σε λίγο καιρό, δημιουργήθηκε μια μεγάλη οικογένεια. Πλέον, εκεί θα γνωρίσεις πολλά ξεχωριστά ζώα όπως τον Speedy, το παιχνιδιάρικο λάμα, τους φωνακλάδες φασιανούς και τα μικροσκοπικά κατσικάκια. Θα συναντήσεις βέβαια και ζώα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και κάποια άλλα που αντιμετώπισαν δυσκολίες και με την κατάλληλη φροντίδα και αγάπη, πλέον ζουν χαρούμενα και ασφαλή εκεί.

Με λίγα λόγια, επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και παιχνιδιού σε έναν χώρο μέσα στη φύση, έκτασης 15 στρεμμάτων, ενώ, παράλληλα, θα μπορούν να γνωρίσουν τα ζώα της φάρμας, να μάθουν την ιστορία τους, τον τρόπο ζωής, τις ανάγκες και τη φροντίδα τους.

Φάρμα Άμπελος
Βοχαϊκό Κορίνθου
Τηλ. 6944752826 – 6988094040

Adventure Park, Μαλακάσα

Το Adventure Park είναι ένας χώρος αναψυχής, που προσφέρει δραστηριότητες με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη δράση.

Οι δοκιμασίες που μπορείτε να δοκιμάσετε εκεί είναι προσιτές σε όλους, μικρούς και μεγάλους, τολμηρούς και… λιγότερο τολμηρούς, αφού οι διαδρομές έχουν κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη.

Δεν χρειάζεται να είστε γυμνασμένοι, ειδήμονες της αναρρίχησης ή λάτρεις των extreme sports. Αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνει το προσωπικό κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση και τον κανονισμό ασφαλείας και λειτουργίας.

Τι μπορείτε να κάνετε στο Adventure Park; Τοξοβολία, bungee τραμπολίνο και εναέριες διαδρομές, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε ύψος από 1,5μ. έως και 15μ.

Ανάλογα την ηλικία του παιδιού τα επίπεδα δυσκολίας διακρίνονται στα παρακάτω: Σκιουράκια (παιδιά 3-7 ετών), Αλεπούδες (παιδιά 7-11 ετών), Λύκοι (παιδιά έως 14 ετών), Αετοί (παιδιά από 14 ετών και ύψος τουλάχιστον 1,60εκ.).

Adventure Park
Επαρχιακή οδός Μαλακάσας – Ωρωπού, Μαλακάσα
Τηλ: 2295098335
Email: info@adventure-park.gr

Farma Moo, Διόνυσος

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Farmamoo? (@farma_moo)

Θέλετε να δείτε από κοντά πώς είναι μία φάρμα να φτιάξετε το δικό σας περιβολάκι φυτεύοντας φρούτα και λαχανικά και να γνωρίσετε από κοντά διάφορα ζώα; Τότε η Farma Moo σας περιμένει!

Στα σύνορα Διονύσου – Νέας Μάκρης, σε μια από τις πιο εύφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών, θα συναντήσετε τη Farma Moo. Τόσο κοντά στην πόλη, αλλά με τόσο διαφορετικές εικόνες, στο αγρόκτημα θα απολαύσετε τα περιβόλια, θα έρθετε σε επαφή με την αγροτική ζωή, τα ζωάκια και στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση.

Φυσικά, από αυτό το όμορφο τοπίο, μέσα στη φύση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζωάκια. Κότες, γαλοπούλες, πάπιες, χήνες, κατσικάκια, προβατάκια, γαϊδουράκια, άλογα, πόνυ, είναι τα ζωάκια που θα γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά.

Στη φάρμα υπάρχει άπλετος χώρος για παιχνίδι, καθώς επίσης, ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακά κεφτεδάκια, χειροποίητες κοτομπουκιές, χωριάτικες πίτες, ομελέτα φούρνου με πατάτες, κ.α., απολαμβάνοντας ένα πικνίκ στη φύση με τη οικογένειά σας.

Farma Moo
Δημόσιο Δάσος Ραπεντόζας, Διόνυσος
Τηλ. 6987072816
Email: farmamoo@gmail.com

Διαβάστε επίσης στο City Kids Guide:

Plus: The Ranch, Σοφικό Κορινθίας

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Ranch (@instaranch)

Μπορεί να μη βρίσκεται εντός Αττικής, αλλά είναι σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από την Αθήνα, οπότε ενδείκνυται επίσης για μια διασκεδαστική αυθημερόν εκδρομή – ή ακόμα καλύτερα για ένα συναρπαστικό σαββατοκύριακο!

Στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας, σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, βρίσκεται το “The Ranch”, το οποίο προσφέρει με ασφάλεια στιγμές δράσης, άθλησης, ψυχαγωγίας και παιχνιδιού, σε ένα χώρο όπου δένει αρμονικά το φυσικό περιβάλλον με τις σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις άθλησης και διαμονής.

Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι πάντα διακριτικά παρόν για να μυήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους στα μυστικά του “The Ranch”. Κάθε ηλικία προσεγγίζεται βάσει των δικών της αναγκών.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, περιλαμβάνονται: περιήγηση με τρενάκι, βόλτα με άλογο, αναρρίχηση (από 6 ετών), rodeo (από 12 ετών), τοξοβολία και χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το The Ranch είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα και στις επίσημες αργίες για μονοήμερη εκδρομή.

The Ranch Σοφικό Κορινθίας
Tηλ. 2741093800
Κεντρικά Γραφεία Ακτή Μιαούλη 7-9, Πειραιάς
Tηλ. 2104100121