Τα καλύτερα Escape Rooms της Αθήνας

Πρωτότυπες ιστορίες, ατμόσφαιρα και πλοκή που σε βάζουν βαθιά στο κλίμα, εντυπωσιακά σκηνικά και εφέ, δυνατό acting, ταιριαστή μουσική και φυσικά, ευφάνταστοι γρίφοι: Αυτά είναι τα καλύτερα Escape Rooms της Αθήνας -μεταξύ τους, και επιλογές στα νότια!

Share this

Αν είσαι λάτρης του μυστηρίου, της περιπέτειας και έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να πρωταγωνιστεί σε φανταστικά σενάρια, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ντετέκτιβ ή ακόμη και του ήρωα, τότε στα Escape Rooms θα ζεις το απόλυτο dream. Και μιλάμε για μια τάση που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν στην Αθήνα, η οποία πλέον φτάνει να απαριθμεί περισσότερα από 350 δωμάτια απόδρασης. Άρα, και οι επιλογές είναι πολλές για όλους.

Project houses, δωμάτια με action χαρακτήρα, ανατριχιαστικά σενάρια τρόμου ή κλασικά αγαπημένα μυστήρια βασισμένα σε σειρές και ταινίες, συνθέτουν έναν πλούσιο χάρτη ψυχαγωγίας και δημιουργούν μια πρωτότυπη εμπειρία που αξίζει να ζήσεις με την παρέα σου. Για αυτό, θα σου προτείνω τα Escape Rooms που έχω παίξει στην πόλη και έχω ξεχωρίσει ως τις top επιλογές μου.

Η Έπαυλη - Paradox Project

Ιστορία: Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σε καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις την πικρή αλήθεια;

Γιατί να το παίξεις: Το Paradox Project αποτελείται ουσιαστικά από τρία δωμάτια (Η Έπαυλη, Το Βιβλιοπωλείο και το Ωδείο), τα οποία εκτείνονται σε χώρους μεγαλύτερους των 120 τ.μ. και έχουν διάρκεια περίπου τρεις ώρες έκαστο. Μιλάμε για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, που κάθε escaper οφείλει να ζήσει. Όσο για το πρώτο δωμάτιο, την Έπαυλη, αξίζει να αναφέρω ότι διαθέτει ποικίλους γρίφους, υπέροχα κρυφά περάσματα, ωραία πλοκή, σκηνικά και ατμόσφαιρα, που σε βάζουν στο κλίμα και φέρνουν ένα αποτέλεσμα που θα σε ενθουσιάσει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Info
Paradox Project | Χαροκόπου 93, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Wake Up

Ιστορία: Η μεγάλη μέρα για το ταξίδι σας προς την Ευρώπη που είχατε σχεδιάσει τόσο καιρό έφτασε. Το ραντεβού με την παρέα σας είναι έξω από τον σταθμό Λαρίσης, τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να σας χαλάσει τα σχέδια. Όταν φτάνετε εκεί ανακαλύπτετε ότι το τρένο σας έχει ήδη αναχωρήσει δύο ώρες νωρίτερα, πράγμα περίεργο μιας και το εισιτήριο σας είναι σωστό. Πρέπει να βρείτε ένα κατάλυμα να περάσετε το βράδυ, όλα όμως τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα. Ευτυχώς για εσάς ο μόνος που μπορεί να σας βοηθήσει είναι ο περίεργος σταθμάρχης και ο παλιός ξενώνας της μητέρας του, που σας προσφέρει για να περάσετε την νύχτα.

Γιατί να το παίξεις: Πρόκειται για ένα full τρομακτικό δωμάτιο, με ένα τρομερό team που σε βάζει στο σωστό mood από την ώρα που κάνεις το τηλέφωνο για να κάνεις την κράτηση. Πρωτότυποι μηχανισμοί, ευφάνταστοι γρίφοι, απίστευτη ατμόσφαιρα με σκηνικά και εφέ που ξεχωρίζουν, και φυσικά ένα ακραίο acting που έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία, δημιουργούν ένα άψογο αποτέλεσμα. Σημείωσε πως υπάρχει και κυνηγητό, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά modes, ανάλογα αν θες να ζήσεις περισσότερο τον τρόμο ή να λύσεις γρίφους.

Info
Station 33 Escape Rooms | Χωματιανού 33, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Rebellion

Ιστορία: Το γράμμα δεν άφηνε περιθώρια… «Βασιλιά Έρικ, σε 7 φεγγάρια μια μικρή ομάδα γενναίων πολεμιστών πρέπει να βρίσκεται στη Ντοράρ… Μην αντισταθούν… Ο δρόμος για τη διατήρηση της ισορροπίας του παλιού κόσμου ξεκινάει από τα μπουντρούμια». Θα καταφέρετε να βοηθήσετε την Ανταρσία να ανατρέψει τον Γκρίμπαρ και τα παρανοϊκά σχέδια του;

Γιατί να το παίξεις: Το Rebellion είναι από εκείνα τα δωμάτια που θα θυμάσαι για καιρό αφού το παίξεις. Και αυτό που θα θυμάσαι πιο έντονα είναι τα τρομερά σκηνικά του, όλα μέσα στο concept, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, που σε βάζουν βαθιά μέσα στην ιστορία. Οι γρίφοι είναι πολύ ωραίοι και θα έλεγα αρκετά πρωτότυποι, η ατμόσφαιρα ολόσωστη και ο ηθοποιός είναι μια προσθήκη σημαντική που, εκτός από πολύ καλό acting, προσφέρει και γέλιο, ολοκληρώνοντας την εμπειρία!

Info
CLOCK Escape Rooms | Δωριέων 7 & Λαγκαδά, Αγία Παρασκευή
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Woman in Black

Ιστορία: Οι κάτοικοι στο χωριό του Grithin Gifford είναι αφιλόξενοι απέναντι σε κάθε ξένο. Ειδικότερα σε κάποιον δικηγόρο απεσταλμένο από τον Λονδίνο με σκοπό να βρει τη διαθήκη της τελευταίας ένοικου του παλαιού αρχοντικού πέρα από το δρόμο με τα έλη. Για όσο αυτό το μέρος στέκεται εκεί και σαπίζει μόνο του δεν την έχει δει κανείς. Εκείνη την γυναίκα ντυμένη στα μαύρα. Εκείνη τη μορφή που σκορπάει τον θάνατο. Δεν την έχει δει κανείς. Μέχρι σήμερα.

Γιατί να το παίξεις: Η γυναίκα με τα μαύρα δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και όσο προχωράει το παιχνίδι τόσο περισσότερο καταλλήγεις να τρομάζεις με τη μορφή της. Μαζί με το κομμάτι του τρόμου, ξεχωρίζω την ιστορία αλλά και τους γρίφους, που δημιουργούν ένα δωμάτιο υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο μάλιστα θα νιώσεις λες και παίζεις πραγματικά σε μια ταινία τρόμου. Τα σκηνικά και τα εφέ φυσικά δίνουν το δικό τους συν στην όλη εμπειρία.

Info
Coven Escape Rooms | Σαπφούς 143, Καλλιθέα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Creepy Store

Ιστορία: Το ερμητικά κλειστό μαγαζάκι των αδερφών Devils, που άλλοτε έσφυζε από ζωή, πλέκει εδώ και χρόνια -πάντα παραμονή του Halloween- ένα πέπλο μυστηρίου πάνω από τη ζωή της τοπικής κοινωνίας. Αστικός μύθος ή αλήθεια ότι αυτό το μαγαζί είναι στοιχειωμένο; Ότι ανοίγει περιέργως τις πόρτες του μόνο μία φορά τον χρόνο, πάντα την συγκεκριμένη μέρα και μόνο για μερικές ώρες; Με την ομάδα σας αποφασίζετε να ανακαλύψετε εάν πρόκειται για έναν ακόμα ανυπόστατο θρύλο, προϊόν της αρρωστημένης φαντασίας κάποιων ή εάν όντως υπάρχει έστω και μία μικρή δόση αλήθειας σε αυτή την ανατριχιαστική ιστορία. Μοναδικός τρόπος για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου, να βρεθείτε τη σωστή στιγμή στο κατάλληλο μέρος.

Γιατί να το παίξεις: Γριφοδωμάτιο με creepy ατμόσφαιρα και σκηνικά που σε κάνουν να ζεις πραγματικά την ιστορία του δωματίου στο μέγιστο. Οι χώροι εκπληκτικοί -έχει γίνει μια πραγματικά καλή δουλειά από το team, οι γρίφοι συνδυαστικοί και challenging, που ζητούν παρατηριτικότητα και γρήγορη σκέψη, ενώ η πλοκή σε κρατά μονίμως συγκεντρωμένο και έτοιμο να λύσεις το μυστήριο. Προτείνεται ιδίως για τους λάτρης των γρίφων, με τη spooky ατμόσφαιρα να προσθέτει extra πόντους.

Info
Escapepolis |  Λεωφ. Βεΐκου 105, Γαλάτσι
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Omerta

Ιστορία: 1959: Ο Λόρδος Bryndt με τη σύζυγό του Monica Fletcher και τον επτάχρονο γιο τους Jack καταφθάνουν από την επαρχία Brownhill στο Great Harwood και αποφασίζουν να χτίσουν ένα πανδοχείο, το διάσημο “Golden Key”. 1972: Οι γονείς του ενήλικου πλέον Jack αγνοούνται. Ο ίδιος επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο όπου σπούδαζε. Κανένα ίχνος τους δεν έχει βρεθεί μέχρι τωρα .Το μόνο που βρέθηκε ειναι η φράση: «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια» γραμμένη με αίμα σε έναν καθρέπτη. Ο Jack απογοητευμένος με τις αρμόδιες αρχές του Great Harwood αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και διψασμένος για την αλήθεια, προσλαμβάνει εσάς για να αναζητήσετε τους πολυαγαπημένους του γονείς. Η υπόθεση δύσκολη και τα στοιχεία άφαντα. Θα τα καταφέρετε;

Γιατί να το παίξεις: Ένα ακόμη γριφοδωμάτιο που πρέπει να παίξεις είναι αναμφίβολα το Omerta. Οι γρίφοι χρειάζονται παρατηριτικότητα και συνεργασία, η μουσική που σε συντροφεύει καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προσθέτει το δικό της κατιτίς, η ατμόσφαιρα υπέροχη, το σασπένς καραδοκεί όλη την ώρα, αλλά αυτό που σε ενθουσιάζει από την πρώτη στιγμή είναι τα σκηνικά. Τι να πρωτοπείς για τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα εκεί; Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, με αντικείμενα που σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή και σε ταξιδεύουν πολύ μακριά από τον Νέο Κόσμο, όπου και βρίσκεται το δωμάτιο.

Info
Last Wish | Μάχης Αναλάτου 87, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

El Exorcista

Ιστορία: Ο εξορκιστής άνοιξε την πόρτα με τον αριθμό 13 και συνάντησε ένα φαινομενικά αθώο κοριτσι κυριευμένο από έναν ισχυρό δαίμονα. Οι δυνάμεις του όμως δεν είναι αρκετές για να λυτρώσουν την μικρή. Είσαι αρκετά τολμηρός ώστε να βοηθήσεις στο δύσκολο έργο του χωρίς να χάσεις και τη δικη σου ψυχή;

Γιατί να το παίξεις: Με κινηματογραφικά σκηνικά και ένα acting που κόβει την ανάσα, το El Exorcista είναι must για κάθε escaper, είτε προτιμά τον τρόμο είτε όχι, αφού θα ζήσει μια εξωπραγματική εμπειρία, που δύσκολα θα συναντήσει αλλού. Ηθοποιοί καταπληκτικοί, που βρίσκονται όλη την ώρα κοντά σου, ακόμη κι αν δεν τους βλέπεις, γρίφοι συγκεκριμένοι και πολύ σωστοί για το δωμάτιο, ατμόσφαιρα, πλοκή, σκηνικά, εφέ, ηχητικά, όλα φανταστικά!

Info
No Exit | Δεδούση 13, Ηλιούπολη
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Imortal

Ιστορία: Ξυπνάς και είσαι παγιδευμένος σε ένα μπουντρούμι. Το κεφάλι σου πονάει ακόμα από το χτύπημα. Βρίσκεσαι στο κάστρο του Αθάνατου. Εκεί κρύβεται λένε και ένας αμύθητος θησαυρός, αν βγεις ζωντανός ίσως τον κάνεις δικό σου! Ένας ερευνητής, που λέει ότι γνωρίζει πράγματα, σε προσεγγίζει. Θα σε βοηθήσει; Τι θέλει όμως για αντάλλαγμα; Τον εμπιστεύεσαι;

Γιατί να το παίξεις: Στο Imortal θα νιώσεις λες και βρίσκεσαι πράγματι σε ένα μεσαιωνικό κάστρο, αφού στα σκηνικά και την όλη διακόσμηση έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά, που προσφέρει τον μέγιστο δυνατό ρεαλισμό. Οι γρίφοι μπόλικοι για να μη χορταίνεις να λύνεις, η ατμόσφαιρα ιδανική (μπορεί να του ταίριαζε και λίγο περισσότερο spooky ύφος), ωραία περάσματα και ιδιαίτεροι χώροι, όλα πολύ καλοδουλεμένα και με προσοχή στη λεπτομέρεια.

Info
ESCAPED | Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Prison

Ιστορία: Η απόφαση του δικαστήριου για τη συμμορία σας ήταν οριστική και αμετάκλητη: ισόβια κάθειρξη. Υπάρχει όμως μια τελευταία ελπίδα. Ένας διεφθαρμένος φύλακας του σωφρονιστικού ιδρύματος υψίστης ασφαλείας στο οποίο θα μεταφερθείτε, έχει βοηθήσει στο παρελθόν εγκληματίες να δραπετεύσουν, λαμβάνοντας βέβαια το ανάλογο αντίτιμο. Το σχέδιό του περιλαμβάνει κωδικοποιημένα όλα τα βήματα της απόδρασης, ώστε να μην το αντιληφθούν οι υπόλοιποι φύλακες. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, γνωρίζετε ότι θα έχετε μόνο λίγη ώρα στη διάθεσή σας, όπου δε θα υπάρχουν άλλοι φρουροί παρόντες να σας εμποδισουν για να αποδρασετε. Μπορείτε να τα κατάφερετε;

Γιατί να το παίξεις: Στο συγκεκριμένο δωμάτιο θα απολαύσεις πρώτα απ’ όλα τους μεγάλους χώρους και έπειτα μερικά tasks που θα χρειαστεί να κάνεις με την ομάδα σου για να αποδράσεις. Ένα hint θα σου δώσω μόνο: φόρεσε αθλητικά ρούχα. Λες και βρίσκεσαι πραγματικά σε μια φυλακή και πρέπει να αποδράσεις πάση θυσία, θα χρειαστεί να λύσεις μερικούς πολύ ενδιαφέροντες γρίφους, να συνεργαστείς καλά με τους συμπαίκτες σου και τέλος να «ξεφύγετε» με τον πιο πρωτότυπο τρόπο.

Info
Adventure Arena | Αγαμέμνονος 72, Αθήνα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Chapel & Catacombs

Ιστορία: Καλείστε να ανακαλύψετε τι συνέβη στον καταξιωμένο καθηγητή αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης ο οποίος εξαφανίστηκε στο Lockhill, καθώς αναζητούσε ένα σπάνιο, αρχαιολογικό εύρημα. Οι αφιλόξενοι κάτοικοι του μικρού και ξεχασμένου χωριού μάλλον δε θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για εσάς (ωστόσο η αλληλεπίδραση μαζί τους είναι αναπόφευκτη), οπότε θα πρέπει να βασιστείτε στις ικανότητες της ομάδας σας για να φτάσετε στη λύση του μυστηρίου.

Γιατί να το παίξεις: Στο χωριό του Lockhill υπάρχουν 4 τοποθεσίες προς εξερεύνηση. «H Έπαυλη Lockwood», «Το Μαγαζί Voodoo», «Το Σανατόριο» και «Το Παρεκκλήσι & Κατακόμβες». Το τελευταίο πρόσφατα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στα διεθνούς κύρους βραβεία TERPECA ανάμεσα σε 929 δωμάτια απόδρασης από όλο τον κόσμο, οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι ένα must-try. Σκηνικά, εφέ, ηθοποιοί, gameplay και story, όλα λειτουργούν μοναδικά και δημιουργούν μια ιδανική ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς.

Info
Lockhill | Αβέρωφ 30, Νέα Ιωνία
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The order of light

Ιστορία: Είστε τα νέα μέλη μιας μυστικής ομάδας έρευνας κι εντοπισμού ιστορικών θησαυρών κι αντικειμένων αξίας. Φαίνεται πως οι προκάτοχοί σας εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει. Έχοντας ως μοναδικά ίχνη την τελευταία διεύθυνση στην οποία επιχειρούσαν κι έναν φάκελο που έφτασε στα χέρια σας μυστηριωδώς, είναι δική σας ευθύνη πλέον να ανακαλύψετε τι συνέβη σε αυτούς αλλά και να συνεχίσετε την έρευνά τους.

Γιατί να το παίξεις: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απαιτητικό γριφοδωμάτιο, με ευφάνταστους γρίφους που ταιριάζουν στο concept και με κάθε έναν που λύνεις νιώθεις ότι έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην απόδραση. Οι χώροι και τα σκηνικά είναι γεμάτοι με απίστευτες λεπτομέρειες, σε σημείο που πιάνεις τον εαυτό σου να κάθεται και να χαζεύει κάθε τι που βρίσκεται τριγύρω. Η ιστορία σε απορροφά από πολύ νωρίς, με αποκορύφωμα προς το τέλος που σκας για να βρεις τη λύση και να τα καταφέρεις.

Info
Braincells | Κολοκοτρώνη 50, Πειραιάς
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Secret of the Asylum

Ιστορία: Είστε μία ομάδα πεζοπόρων που είχατε προγραμματίσει μία εκδρομή στο βουνό. Η ώρα πέρασε και ξεκίνησε μία καταρρακτώδης βροχή που σας έχει πλήρως αποπροσανατολίσει. Μόλις διακρίνατε ένα εγκαταλελλειμένο κτήριο, αποφασίσατε να διανυκτερεύσετε εκεί. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι πρόκειται για ένα παλιό ορφανοτροφείο. Πριν από εκατό χρόνια, μία νύκτα με καταρρακτώδη βροχή, σαν την αποψινή, οι φωνές των παιδιών σώπασαν. Ο μύθος λέει ότι ο Διεθυντής πούλησε τις ψυχές τους για να εξασφαλίσει εκατό χρόνια ζωής. Σύντομα ανακαλύπτετε ότι κάποιες σκοτεινές δυνάμεις σας έφεραν εδώ. Η παράταση ζωής του Διευθυντή τελειώνει απόψε τα μεσάνυκτα και ψάχνει για νέες ψυχές. Μόνο έτσι θα γίνει αθάνατος. Έχετε 90 λεπτά μέχρι τα μεσάνυκτα. Θα καταφέρετε να σώσετε τις ψυχές σας;

Γιατί να το παίξεις: Αν αναζητάς ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο με ευφάνταστους γρίφους, τότε το Secret of the Asylum είναι το ιδανικό. Η ιστορία σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, οι χώροι και τα σκηνικά παραπέμπουν σε ένα παλιό, εγκαταλελειμένο ορφανοτροφείο προσφέροντας τον απαραίτητο ρεαλισμό στην εμπειρία, οι γρίφοι, μέτριας δυσκολίας, απαιτούν σκέψη και είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του δωματίου, ενώ η μουσική και ορισμένα (light) jump scares δίνουν έναν πιο τρομακτικό τόνο και απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Info
Sherlocked Homes | Αριστοτέλους 65, Χαλάνδρι
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Otherside

Ιστορία: Η ιστορία επαναλαμβάνεται… όμως αυτή τη φορά παγιδευμένοι στην άλλη πλευρά είστε εσείς και η επιστροφή είναι δύσκολη υπόθεση. Τα πειράματα στο Hawkins δεν σταμάτησαν ποτέ. Μόνο ένα κορίτσι με υπερφυσικές δυνάμεις θα μπορέσει να βοηθήσει, όχι μόνο να γυρίσετε πίσω, αλλά και να κλείσει η πύλη του Otherside μια για πάντα.

Γιατί να το παίξεις: Αν είσαι φαν του Stranger Things ή γενικότερα του υπερφυσικού στοιχείου, τότε αυτό το δωμάτιο είναι για σένα. Η ιστορία είναι εντελώς μέσα στο concept και αν έχεις δει τη σειρά όλα βγάζουν περισσότερο νόημα, αλλά ακόμη και αν δεν την έχεις δει, θα απολαύσεις το δωμάτιο το ίδιο. Εδώ θα βρεις δημιουργικούς γρίφους μέτριας δυσκολίας, σκηνικά και χώρους πολύ καλοφτιαγμένους, ενώ υπάρχει και μια πολύ ωραία ροή. Στο τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγεις χορτασμένος από όλα.

Info
ESCAPED | Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ