Τα καλύτερα summer camps των νοτίων προαστίων

Τα καλύτερα Summer Camps των νοτίων προαστίων

Γιατί εμείς ξέρουμε πού θα στείλεις το παιδί σου αυτό το καλοκαίρι. Εσύ; Αθλητικές δραστηριότητες, χορός, κολύμπι και πολλά άλλα. Τα summer camps των νοτίων προαστίων όχι μόνο θα διευκολύνουν τους γονείς μετά το κλείσιμο των σχολείων, αλλά, κυρίως, θα χαρίσουν στα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέους φίλους και ατελείωτο παιχνίδι!

Share this

Back to School Camp στο After School Παλαιού Φαλήρου

Το κέντρο μελέτης After School του Ομίλου Διακρότημα επιστρέφει με ένα νέο camp, που υπόσχεται να δώσει την πιο δημιουργική απάντηση στο ερώτημα των γονέων για το πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά το καλοκαίρι. Μετά το επιτυχημένο, πρώτο summer camp που διοργάνωσε το After School το περυσινό καλοκαίρι, σειρά έχει το νέο, επιστημονικό και διασκεδαστικό Back To School Camp, με την επιστημονική επιμέλεια του Planet Physics.
Για δύο εβδομάδες, από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου και από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης και να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες, μέσα σε ένα απολύτως ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον. Κάθε μέρα είναι μια νέα περιπέτεια στη σφαίρα της επιστήμης!
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Back To School Camp περιλαμβάνει:
* Πειράματα: Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα «θαύματα» της Φυσικής και της Χημείας, μέσα από συναρπαστικά πειράματα που εντυπωσιάζουν και ψυχαγωγούν.
* Προγραμματισμό για παιδιά: Θα μυηθούν στις αρχές του προγραμματισμού, λαμβάνοντας δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την πλοήγηση στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.
* Κατασκευές STEM: Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε πρακτικές δραστηριότητες, που ενισχύουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών.
* Παρατήρηση στο μικροσκόπιο: Ένας νέος, συναρπαστικός κόσμος ανοίγεται μπροστά τους, καθώς εξερευνούν μικροσκοπικά «πραγματάκια», αόρατα στο γυμνό μάτι.
* Επιστημονικά βίντεο και διαγωνισμοί γνώσης: Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον κόσμο μέσω ενός ελκυστικού περιεχομένου πολυμέσων, πυροδοτώντας το πάθος για μάθηση και ενισχύοντας την αίσθηση του φιλικού ανταγωνισμού.
* Σκάκι: Το σκάκι ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες και τη στρατηγική σκέψη στα παιδιά, ενισχύοντας έτσι την πνευματική τους ανάπτυξη. Επιπλέον, καλλιεργεί την υπομονή, τη λήψη αποφάσεων και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Τελικά, προετοιμάζει τα νεαρά μυαλά να πλοηγηθούν με επιτυχία σε περίπλοκες προκλήσεις, σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο.
* Παιχνίδι: Κατανοώντας τη σημασία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών, το Back To School Camp αφιερώνει περίπου μία ώρα καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο παιχνιδιού του After School, όπου τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, μέσα από ομαδικό, διευθυνόμενο παιχνίδι.
Η προσέλευση στο Back To School Camp πραγματοποιείται καθημερινά μεταξύ 08:00 – 09:00 το πρωί και η αποχώρηση μεταξύ 15:00 – 16:00. Μάλιστα, τα παιδιά θα παραλαμβάνουν άτομα του φροντιστηρίου από την οδό Αγίου Αλεξάνδρου, μπροστά από το φροντιστήριο, ώστε να μην χρειάζεται να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας για να τα αφήσετε. Προσφέρεται η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών μέχρι τις 17:00, με επιπλέον εβδομαδιαίο κόστος.
Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα σου λέγαμε να κάνεις έγκαιρα την εγγραφή στο Back To School Camp, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στα παιδιά αυτό το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να πυροδοτήσεις το πάθος του για την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μάθηση, με ευχάριστο και τρόπο και σε ένα επιστημονικό περιβάλλον.

Dreamhouse summer camp

​Ο μεγάλος πονοκέφαλος των γονιών, πώς θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκει την λύση του στο Dreamhouse, που διοργανώνει το δικό του Dream Summer Camp. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων ανοίγει τις πόρτες του, υποδέχεται τους μικρούς κατασκηνωτές και υπόσχεται να περάσουν αξέχαστες διακοπές μέσα στην πόλη.
Το Dreamhouse είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, που αρχικά σε κερδίζει με την πανδαισία των χαρούμενων χρωμάτων που κυριαρχούν στον χώρο και στη συνέχεια, δημιουργεί το ευχάριστο δίλημμα από ποια δραστηριότητα να ξεκινήσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι το Dreamhouse προτείνει το Dream Summer Camp που θα ξετρελάνει τα παιδιά.
Πρόκειται μάλιστα για ένα camp που δεν σταματάει τον Ιούλιο, αλλά συνεχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.
Από τις 17 Ιουνίου λοιπόν και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 (με δυνατότητα επέκτασης ωραρίου ως τις 17:00 κατόπιν συνεννόησης), Δευτέρα με Παρασκευή, το Dreamhouse προσφέρει ένα διασκεδαστικό και παράλληλα δημιουργικό πρόγραμμα για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Dream Summer Camp είναι παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων, κατασκευές, δραστηριότητες STEM, παιχνίδια στην αυλή, κηπουρική, κυνήγι θησαυρού και πολλά splash parties. Παρέχεται επίσης υγιεινή και πλήρης διατροφή (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, σνακ).
Στην πρόσχαρη και αναμφίβολα οικεία ατμόσφαιρα του Dreamhouse θα νιώσεις τον επαγγελματισμό τη ζεστασιά και την αγάπη των ανθρώπων του, το ενδιαφέρον τους να δημιουργήσουν όμορφες στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες για τα παιδιά, ενώ οι γονείς χαλαρώνουν σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον, με άψογη και φιλική εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα.
Η συμμετοχή κάθε παιδιού μπορεί να είναι ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ή και για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο.

Για πληροφορίες και εγγραφή επισκεφθείτε το: thedreamhouse.gr/paidotopos/#camps ή στο Instagram

Summer camp στο Forty Love

Το Forty Love είναι ένα club που ξεχωρίζει τόσο λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεων του, όπου συνδυάζονται διαφορετικά είδη αθλητισμού, όσο και εξαιτίας της ιδιαίτερης φιλοσοφίας που το διέπει, που στόχο έχει να βγάζει μια οικογενειακή αίσθηση. Εκεί, το μεράκι της οικογένειας των ιδιοκτητών, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία άρτιων εγκαταστάσεων, σε μία ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, καθώς και γυμναστήριο και πισίνες.
Στο Forty Love λοιπόν, διοργανώνεται φέτος ένα ξεχωριστό summer camp διάρκειας 7 εβδομάδων, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό, υποσχόμενο ατελείωτες ώρες άθλησης, δημιουργίας και διασκέδασης.
To summer camp ξεκινάει με τη λήξη του σχολικού έτους και διαρκεί έως τις αρχές Αυγούστου, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 4 έως και 12 ετών. Τον πρώτο λόγο εννοείται ότι έχει ο αθλητισμός, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχολούνται με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβο, ρυθμική και κολύμβηση, υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης μουσικοκινητική αγωγή, χορός, μπαλέτο, αλλά και παιδαγωγικά παιχνίδια, ζωγραφική, εκπαιδευτικά προγράμματα – όπως αγγειοπλαστική, αλλά και εργαστήρι σοκολάτας.
Πέρα από τα παραπάνω, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή και με τη φύση, γνωρίζοντας τα λουλούδια και τα οπωροκηπευτικά σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας τον κήπο τους, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης με προβολή ταινιών και ανάγνωση παραμυθιών. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι πέρα από τους ανοιχτούς χώρους, το Forty Love διαθέτει και πολλούς στεγαζόμενους -που όλοι τους διακρίνονται και για την επιμελή καθαριότητά τους-, οι οποίοι προσφέρουν την απαραίτητη σκιά και άρα ασφάλεια για τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το summer camp του Forty Love έχει διάρκεια 7 εβδομάδων, από τις 17 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου και πραγματοποιείται από Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 16:00. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε μία ή περισσότερες περιόδους, εφόσον το δηλώσουν έγκαιρα στη γραμματεία.
Όσο για τη διατροφή των παιδιών, που είναι ένα θέμα που πάντα απασχολεί έντονα τους γονείς, στο Forty Love προσφέρονται πρόγευμα και μεσημεριανό, με την κ. Διαμάντω που επιμελείται το μενού να φροντίζει να ετοιμάζει κάθε μέρα διαφορετικά, σπιτικά γεύματα, όπως μπιφτέκια με πατάτες, παστίτσιο και πολλά άλλα που ξετρελαίνουν τα παιδιά.

Hiccup & Ballet Des Etoiles Summer Camp στο Κτήμα Λιάρου

Το καθιερωμένο, καλοκαιρινό «άγχος» των γονιών, για την απασχόληση των παιδιών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκει τη λύση της σε ένα καλά οργανωμένο summer camp, όπως αυτό που προσφέρει κάθε χρόνο το Hiccup. Η Χριστίνα Χριστοδήμου και η Ρένα Πανταλέων -η δημιουργική ομάδα του Hiccup- με την πολυετή εμπειρία τους στις παιδικές εκδηλώσεις, ξέρουν πώς να σχεδιάζουν ένα Summer Camp που θα τα έχει όλα: διασκέδαση, ψυχαγωγία, μάθηση και παιχνίδι. Ειδικότερα, το φετινό καλοκαίρι η ομάδα του Hiccup μαζί με την Ελεάννα Γλύκα και το «Ballet Des Etoiles – Το μπαλέτο των αστεριών» διοργανώνουν ένα διασκεδαστικό Summer Camp με καλοκαιρινές δραστηριότητες, χορό, αθλοπαιδιές, μπάνιο και ψυχαγωγία για όλους.
Το Summer Camp του Hiccup & Ballet Des Etoiles πραγματοποιείται στον όμορφο χώρο του κτήματος Λιάρου, από τις 17 Ιουνίου (σχεδόν αμέσως μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου) έως και τις 9 Αυγούστου. Μάλιστα φέτος, επιφυλάσσει μία έκπληξη στα παιδιά, αφού δίπλα στο ήδη πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προσφέρονται, προσθέτονται και μαθήματα κλασικού μπαλέτου από την Ελεάννα Γλύκα και την ομάδα της, σε καθημερινή βάση, με τη δραστηριότητα να συμπληρώνεται από την ενδυνάμωση που θα ετοιμάζει τα παιδιά για τις ασκήσεις του μπαλέτου.
Τα παιδιά από 4 έως 12 ετών θα απολαμβάνουν καθημερινά μπάνιο και παιχνίδια στην πισίνα με τους μικρότερους της παρέας να κάνουν μαθήματα κολύμβησης και να συμμετέχουν σε θεματικά βιωματικά εργαστήρια: Junior Yoga και Acrodance – που μέσα από τον ακροβατικό χορό προσφέρει εκτόνωση, διασκέδαση αλλά και μάθηση, ξετρελαίνοντας τα παιδιά -, Μικροί επιστήμονες, Κηπουρική, Θεατρικό παιχνίδι, Sensory & Messy Play και, φυσικά, θα κάνουν μαθήματα κλασικού μπαλέτου και άλλων ειδών χορού.
Από το πρόγραμμα δεν λείπουν τα Survivor games που αγαπούν τα παιδιά, οι αθλητικές και διαδραστικές δραστηριότητες και το άφθονο παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι κάθε παιδί θα βρει δραστηριότητες που του ταιριάζουν, ώστε να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του κάθε μέρα. Σημείωσε ότι στο φετινό summer camp μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο προγράμματα: Το πρώτο περιλαμβάνει το ενισχυμένο πρόγραμμα χορού και μπαλέτου και το δεύτερο θα είναι πιο ελεύθερο, δημιουργικό και ψυχαγωγικό, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες θα είναι κοινές.
Όσο για το φαγητό, το catering του Κτήματος Λιάρου, θα μαγειρεύει καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, που είναι άκρως ποιοτικό και βέβαια, υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς door to door από και προς το camp.

Info
Κτήμα Λιάρου. Λαμπτρών, Κρωπία
Hiccup. Τηλ. 6942064603 & 6944455909 | Email: info@hiccupevents.gr
www.hiccupevents.gr
Facebook
Instagram
Ballet de etoiles Τηλ. 210 9652648 & 6944643179 | Email: balletdesetoiles@hotmail.com.

Just Care Summer Camp στο Arena Varis Club

Όταν πλησιάζει καλοκαίρι, κάθε παιδί αναζητά ένα περιβάλλον, που να μη θυμίζει σε τίποτα σχολική τάξη. Άλλωστε και οι μαθητές δικαιούνται ένα πραγματικό διάλειμμα, που να μοιάζει με διακοπές. Η Just Care και η δημιουργός της Καίτη Παπαδημητρακοπούλου, προσφέρουν και φέτος ένα summer camp που μοιάζει περισσότερο σε μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργικών διακοπών για παιδιά όλων των ηλικιών.
Το Summer Camp της Just Care, ξεκινά από τις 17 Ιουνίου και διαρκεί έως τις 9 Αυγούστου, για να μπορεί καθένας να επιλέξει την περίοδο – εβδομάδα που τον βολεύει. Όλες οι δραστηριότητες, διεξάγονται στις ασφαλείς εγκαταστάσεις του Arena Varis Club (Καποδιστρίου 2 & Μαραθωνομάχων, Βάρη) και μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από 2 έως 13 ετών. Μάλιστα, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το καθημερινό φαγητό, με τους μικρούς «κατασκηνωτές» να απολαμβάνουν το αγαπημένο φαγητό που προσφέρει το Arena Varis Club, καθώς παρέχονται πλήρες πρωινό και προσεγμένο μεσημεριανό γεύμα, μαγειρεμένο με αγνά υλικά.
Τα τμήματα, αλλά και οι δραστηριότητες, χωρίζονται με βάση τις ηλικίες των παιδιών και παραμένουν ολιγομελή, ώστε όλα να έχουν την προσοχή που χρειάζονται και οι γονείς να είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους:
* Στο Just Care Baby Summer Camp, τα παιδιά από 2 ετών, ακολουθούν μια σειρά φιλικών για την ηλικία τους δραστηριοτήτων, όπως παραμύθια, κουκλοθέατρο, αισθητηριακά παιχνίδια και πολλά άλλα, με στόχο πρωτίστως τη σωστή ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγησή τους.
* Το πρόγραμμα Art Summer Camp, αφορά ηλικίες από 4-12 ετών, και μέσα από αυτό αναδεικνύονται πολλές διαφορετικές δεξιότητες, καθώς τα παιδιά καλούνται να δοκιμάσουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ανακαλύπτοντας τέχνες και γνωρίζοντας νέα αθλήματα. Ανάμεσά τους, η ιστιοπλοΐα, το κολύμπι, τα μαθήματα πολεμικών τεχνών, αλλά και μουσικοχορευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, που ενισχύουν την ομαδικότητα και προβάλλουν τις αξίες της συλλογικής εργασίας.
Αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με πούλμαν, από όλες τις περιοχές της Αττικής, ενώ όλα τα παιδιά καλύπτονται με ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Όλο το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Just Care λειτουργεί έχοντας ως επίκεντρο το παιδί, προσφέροντας ευχάριστες ώρες απασχόλησης, που συνδυάζουν διασκέδαση, μάθηση, παιχνίδι, άθληση. Αυτό είναι που ξετρελαίνει τα παιδιά και ηρεμεί τους γονείς.

Info
Just Care. 6942215752 | info@justcare.gr
Facebook | Instagram

Arena Varis Club. Καποδιστρίου 2 & Μαραθωνομάχων, Βάρη | 210 9653400
www.arenavarisclub.gr
Facebook | Instagram

Manetaki Summer Edition

Το επιτυχημένο summer school του Manetaki Language School συνεχίζεται και φέτος με τέσσερα διαφορετικά  προγράμματα που υπόσχονται μία μοναδική εμπειρία για παιδιά και εφήβους αυτό το καλοκαίρι.
«Φέτος έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε μία ποικιλία προγραμμάτων που πραγματικά νομίζω πως θα ενθουσιάσουν τους μαθητές που θα τα παρακολουθήσουν καθώς καλύπτουν μία ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων! Η βασική μας φροντίδα ήταν να δημιουργήσουμε προγράμματα που θα εξάπτουν την φαντασία και το ενδιαφέρον των παιδιών, κινητοποιώντας τα να συμμετέχουν δυναμικά σε όλες μας τις δράσεις, ενώ παράλληλα θα εξασκούν τα Αγγλικά τους και θα αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής.
»Παράλληλα, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης και προσανατολιζόμαστε σε στοχευμένες επιλογές που θα ενδυναμώσουν συγκεκριμένους τομείς και θα ωφελήσουν τα παιδιά μαθησιακά.
»Έτσι λοιπόν φέτος στη σχολή μας εκτός από το Classic Summer School θα λειτουργήσουν άλλα τρία προγράμματα: το Creativity and Storytelling project που εμπεριέχει αφήγηση παραμυθιών, πειράματα, εργαστήρια, κατασκευές και παιχνίδια για τα μικρότερα παιδιά, το Speech, Drama and Communication Course accredited by Trinity College London, ένα καινοτόμο drama course πιστοποιημένο από το Trinity College με πολύ θεατρικό παιχνίδι, δημιουργικότητα και τεχνικές αυτοέκφρασης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από Βρετανούς drama teachers, και το Skills4Life Teens Hub που εστιάζει στην έρευνα, συζήτηση, διαλογική αντιπαράθεση και δεξιότητες παρουσίασης και απευθύνεται σε εφήβους» λέει η Διευθύντρια Σπουδών του Manetaki Language School.
Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη της Αννίτας Μανετάκη, εδώ.

Summer Camp στο Star Sport Club

Πιστό στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, το Star Sport Club διοργανώνει και φέτος το επιτυχημένο summer camp του, που προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων το οποίο ξετρελαίνει τα παιδιά. Το ίδιο βέβαια, το απολαμβάνουν και οι γονείς και ας μην βρίσκονται στον χώρο του camp, αφού νιώθουν τη σιγουριά ότι τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά και διασκεδάζουν με την ψυχή τους, σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.
Άλλωστε, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι και γυμναστές που συνεργάζονται με το Star Sport Club, είναι εκεί και φέτος προκειμένου να καθοδηγούν τα παιδιά, ώστε να συμμετάσχουν με ασφάλεια σε κάθε δραστηριότητα.
Το φετινό summer camp του Star Sport Club, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών, πραγματοποιείται από τις 17 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου και από τις 26 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, δίνοντας ουσιαστικά λύση στις οικογένειες για όλους του καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά.
Όσο για το πρόγραμμα, περιλαμβάνει καθημερινά αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, handball, τοξοβολία, ενόργανη, πολεμικές τέχνες και beach volley μιας και το club βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Δεν λείπουν βέβαια ο χορός και οι προκλήσεις Survivor, που τόσο αρέσουν στα παιδιά.
Κάθε εβδομάδα πάλι, μια διαφορετική θεματική οδηγεί τα παιδιά σε μια νέα ανακάλυψη, μέσα από τα Weekly Events του summer camp. Ανάμεσα σε αυτές το Ninja Park Oaka, το XPLORE Adventure, το XPLORE Science, το XPLORE Oceans, το Museum of Illusions και το Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας.
Βέβαια, το παιχνίδι ανοίγει και την όρεξη και γι αυτό το Star Sport Club φροντίζει και για την καθημερινή διατροφή, που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, προσφέροντας δεκατιανό και μεσημεριανό.
Το Star Sport Club προσφέρει ένα αξέχαστο καλοκαίρι, γεμάτο παιχνίδια και μάθηση σε έναν προσεγμένο χώρο στα νότια προάστια.

Verita Summer Camp

Όταν τελειώνει το σχολείο, αρχίζει η αγωνία των γονιών που συνοψίζεται σε ένα ερώτημα: «τι θα κάνουν τα παιδιά κάθε πρωί;». Η απάντηση που περιλαμβάνει παραγωγικό χρόνο δίπλα στους κατάλληλους εκπαιδευτές και μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, είναι αυτή που δίνει το Verita International School, το οποίο διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά, το καλοκαιρινό του Camp.
Φέτος, η περίοδος του Verita Summer Camp, ξεκινά στις 25 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, από τις 9:00 έως τις 15:30, προσφέροντας 4 εβδομάδες, γεμάτες από γνώση και διασκέδαση για παιδιά από 2,5 έως 15 ετών.
Οι campers προσχολικής ηλικίας θα απολαύσουν παιχνίδια στο νερό, δραστηριότητες χειροτεχνίας, μαγειρικής και κηπουρικής, ενώ τα αθλήματα και ο χορός συμπληρώνουν το πρόγραμμα για τις μικρές ηλικίες.
Τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα τμήματα που είναι προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες και εκτός από τα διαφορετικά αθλήματα – από ποδόσφαιρο και βόλει μέχρι τένις και τοξοβολία – θα πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα για κολύμπι.
Όσο για τους μαθητές από 11 έως 15 ετών, το Verita Summer Camp θα τους φιλοξενεί στο South Club της Βούλας προσφέροντας καθημερινά αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια survivor, μαθήματα σκάκι και καθημερινό κολύμπι στην παραλία.
Επειδή το καλοκαίρι σημαίνει πάνω απ’ όλα ελευθερία και ξεγνοιασιά, το Verita Summer Camp έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο διαδραστικό πρόγραμμα, που προάγει την εκπαίδευση μέσω της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας.
Ένα καινοτόμο summer camp ιδανικά προσαρμοσμένο για κάθε ηλιακή ομάδα με τα τμήματα να παραμένουν ολιγομελή ώστε οι γονείς να αισθάνονται απόλυτη εμπιστοσύνη για την ασφάλεια των παιδιών τους. Καθημερινά τα παιδιά απολαμβάνουν δύο θρεπτικά γεύματα και υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς το σπίτι, για να μην σε απασχολεί τίποτα. To Verita Summer Camp είναι και φέτος ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να περάσουν καλά τα παιδιά αλλά και οι γονείς.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Γεννάδειος Σχολή - Kids Summer Camp

Το όνομα Γεννάδειος συνδέεται με μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία. Με τον ίδιο τρόπο, το ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων σχεδιάζει ένα Summer Camp που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά – όχι μόνο τους μαθητές του – και είναι από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις για καλοκαιρινή απασχόληση.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Camp της Γεννάδειου Σχολής συγκεντρώνει πλήθος συμμετοχών, φιλοξενώντας περισσότερα από 300 παιδιά ανά εβδομάδα. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δημιουργούν την αίσθηση ασφάλειας αλλά και σιγουριάς ότι τα μικρά σου είναι σε καλά χέρια, αφού υπεύθυνοι όλων των δραστηριοτήτων είναι οι δάσκαλοι και οι γυμναστές του σχολείου.
Εκείνο που σίγουρα κάνει αυτό το Summer Camp να ξεχωρίζει είναι το μπάνιο στη θάλασσα, που αποτελεί καθιερωμένη δραστηριότητα δυο φορές την εβδομάδα. Ένα κομμάτι της παραλίας της Βουλιαγμένης «ιδιωτικοποιείται» και εκεί γίνονται κανονικά μαθήματα κολύμβησης για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με την τοποθέτηση κατάλληλου δίχτυ στο νερό, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια κατά την εκμάθηση. Όσο για τις πιο μικρές ηλικίες του Νηπιαγωγείου, εκπαιδεύονται μέσα από το παιχνίδι σε ιδιωτική πισίνα της Αργυρούπολης (Αστερίες), για να εξοικειωθούν με την κολύμβηση, σύμφωνα πάντα με την ηλικία τους.
Ξεχωριστό κομμάτι αποτελούν και οι εκδρομές που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τη φύση – άλλωστε το πράσινο κυριαρχεί και στις εγκαταστάσεις της Σχολής -, προάγοντας την επαφή των παιδιών με το περιβάλλον. Από το πρόγραμμα βέβαια, δεν λείπουν οι καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, που κάνουν την κάθε ημέρα ξεχωριστή και διασκεδαστική.
Σημείωσε ότι κάθε ομάδα αποτελείται από 14 παιδιά – όχι περισσότερα – και είναι όλα στην ίδια ηλικία για να υπάρχει αρμονία σε κάθε δραστηριότητα ή παιχνίδι, πάντα υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου ομαδάρχη. Ο γιατρός του σχολείου είναι παρών καθ’ όλη τη διάρκεια του Camp, που διαρκεί συνολικά επτά εβδομάδες – περιόδους, από 17/6 έως 26/7 και από 26/8 έως 30/8.
Όσο για τη μεταφορά, γίνεται αποκλειστικά με τα σχολικά λεωφορεία, ώστε οι γονείς να νιώθουν απαλλαγμένοι από κάθε άγχος και να απολαμβάνουν το χαμόγελο των παιδιών όταν επιστρέφουν σπίτι.
Μπορείς να ενημερωθείς στο: genadios.edu.gr και να δηλώσεις συμμετοχή στο link: https://form.jotform.com/232411662623348

Κατασκηνωτικά προγράμματα από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Με βασική τους αρχή ότι η μάθηση πρέπει να είναι κυρίως βιωματική και αναζητώντας πώς θα προσφέρουν στα παιδιά μια δημιουργική απασχόληση για τους μήνες που το σχολείο είναι κλειστό, τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα υλοποιούν κάθε καλοκαίρι τα άκρως επιτυχημένα Κατασκηνωτικά Προγράμματα, που απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.
Με μότο τους «Αθλούμαστε, Ψυχαγωγούμαστε, Μαθαίνουμε, Ανακαλύπτοντας και Δημιουργώντας», τα Κατασκηνωτικά Προγράμματα επιστρέφουν και φέτος το καλοκαίρι, από τις 17 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου.
Στόχος τους να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε κάθε παιδί να παίξει, να χορέψει, να τραγουδήσει, να δημιουργήσει, να ανακαλύψει τον κόσμο της φύσης, να αθληθεί, να αλληλοεπιδράσει με παιδιά αλλά και με ενήλικες και να λυτρωθεί από τον ψυχαναγκασμό της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από τα προγράμματα που προσφέρουν μεγάλο εύρος επιλογών.
Οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα άλλωστε, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και μελετούν την κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου τα προγράμματα αυτά να είναι ευέλικτα και ευχάριστα, αλλά και να αναδεικνύουν τα χαρίσματα κάθε παιδιού.
Τα καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα χωρίζονται σε τρεις περιόδους:

  • Περίοδος Α’: 17 Ιουνίου – 21 Ιουνίου
  • Περίοδος Β’: 24 Ιουνίου – 28 Ιουνίου
  • Περίοδος Γ’: 1 Ιουλίου – 5 Ιουλίου

Για τα παιδιά νηπιαγωγείου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες με ποδήλατα, κολύμβηση, παιχνίδια σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, sensory play, καλλιτεχνικές δημιουργίες, αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, ζαχαροπλαστική και μαγειρική, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια στον κήπο και δραστηριότητες στα αγγλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα με τα ποδήλατα είναι το παιδί να φέρει το δικό του ποδήλατο και τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος κλπ). Όσον αφορά στη διατροφή τους, προσφέρεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.
Για τα παιδιά δημοτικού και γυμνασίου το πρόγραμμα χωρίζεται σε ολοήμερο (Δημοτικό – Γυμνάσιο) και ημερήσιο πρωινό από τις 8:30 έως τις 15:30 (για μαθητές Α’, Β’ και Γ’ τάξης δημοτικού) και περιλαμβάνει αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολύμβηση, ξιφασκία, πόλο και ρυθμική / ενόργανη, αλλά και αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, αναρρίχηση, ποδήλατο -με την προϋπόθεση να έχουν φέρει το δικό τους καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό-, πινγκ πονγκ, adventure games, μοντέρνο χορό, hip-hop, παραδοσιακούς χορούς και τρίαθλο). Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δραστηριότητες βιωματικής μάθησης, όπως αστρονομία και μυθολογία, παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας, μαγειρική, θέατρο σκιών, πειράματα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, διαβίωση σε σκηνές (κατά την Γ’ περίοδο), θεατρικό παιχνίδι και STEAM, ενώ δεν λείπουν τα κατασκηνωτικά παιχνίδια, οι εκπαιδευτικές εκδρομές και το μπάνιο στη θάλασσα.
Για τη διατροφή τους τέλος, τα παιδιά που συμμετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα παρέχεται πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό γεύμα και για τα παιδιά που επιλέγουν το πρωινό ημερήσιο πρόγραμμα προσφέρεται δεκατιανό και μεσημεριανό.

Summer camp από τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη διακρίνονται για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, αλλά και για τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προσφέρουν στους μαθητές τους, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί τα μαθήματα να σταματούν, ωστόσο οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές για τα καθιερωμένα πλέον summer camps των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, τα οποία περιλαμβάνουν τρία διαφορετικά προγράμματα τα οποία καλύπτουν κάθε ηλικία – από το νηπιαγωγείο μέχρι το δημοτικό -, αλλά και κάθε ενδιαφέρον των παιδιών.
Μάλιστα, τα Kessaris Summer Camps απευθύνονται και σε παιδιά που δεν είναι μαθητές του σχολείου, δίνοντας σε κάθε γονέα τη δυνατότητα να βρει εκείνη την ιδανική πρόταση καλοκαιρινής απασχόλησης και μάθησης που αναζητούσε για το παιδί του. Τι περιλαμβάνει λοιπόν το κάθε πρόγραμμα summer camp;
Το Junior Summer Camp αφορά παιδιά νηπιαγωγείου και πραγματοποιείται για τρεις εβδομάδες (17-21 Ιουνίου, 25-29 Ιουνίου και 1-5 Ιουλίου). Στο πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αγαπημένα αθλήματα των παιδιών, όπως το τένις και η κολύμβηση, ομαδικά κινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια, εξερευνήσεις στη φύση, κατασκευές, πειραματισμοί με διαφορετικά υλικά, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και ρομποτική, που υπόσχονται ένα καλοκαίρι ξεχωριστό και πολύ διασκεδαστικό.
Το Adventure Camp απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και πραγματοποιείται επίσης για τρεις εβδομάδες (17-21 Ιουνίου, 25-29 Ιουνίου και 1-5 Ιουλίου). Στόχος του είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, αλλά και να διασκεδάσουν μέσα από αθλητικές δραστηριότητες παρέα με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν κατασκευές και να εξερευνήσουν τον κόσμο της ρομποτικής.
Από το πρόγραμμα δεν λείπει και φέτος το ιδιαίτερα δημοφιλές Basketball Camp για μαθητές δημοτικού, που διαρκεί δύο εβδομάδες (17-21 Ιουνίου και 25-29 Ιουνίου). Το Basketball Camp περιλαμβάνει προπονήσεις υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και συζητήσεις γύρω από το άθλημα, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν πλήρως, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπει και σε αυτή την περίπτωση η κολύμβηση, μιας και τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη διαθέτουν το δικό τους κλειστό κολυμβητήριο.
Σημειώνεται ότι στα παιδιά προσφέρεται φαγητό από τον μάγειρα του σχολείου και η μεταφορά των παιδιών γίνεται με σχολικά λεωφορεία, εφόσον η διεύθυνση καλύπτεται.