Τα παγωτά που αξίζει να δοκιμάσεις στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη

Τα καλύτερα παγωτά του καλοκαιριού

Ανακάλυψε τα spots του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, στα οποία θα βρεις χειροποίητο παγωτό σε υπέροχες γεύσεις, κλασικές αλλά και πιο σύχγρονες.

Share this

Χωρίς αμφιβολία, το παγωτό είναι η αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους. Και όχι άδικα, αφού, εκτός από τη δροσιά, μάς κερδίζει χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις στις οποίες το συναντάμε. Στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό, μάλιστα, θα το βρούμε σε μερικές από τις πιο νόστιμες εκδοχές του στα νότια και για αυτό συγκεντρώσαμε τα παρακάτω spots για να ξέρεις ακριβώς που πρέπει να πας όταν το αναζητάς.

Iter del gusto, Αργυρούπολη

Το Iter den gusto φτιάχνει φρέσκο χειροποίητο παγωτό με ιταλικές επιρροές, που παραπέμπουν στο αυθεντικό gelato το οποίο όλοι αγαπάμε. Το σχετικά νεοσύστατο spot της Αργυρούπολης, που μας πρωτοσυστήθηκε στην Κύθνο το 2014, γίνεται αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αναζητούν αυτή τη δροσερή απόλαυση, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φυσικά, προσφέρει πλήθος προτάσεων και γεύσεων για όλα τα γούστα.

Παγωτό φιστίκι, μιλφέιγ, Lila Pause, cheesecake και banoffee κατατάσσονται στις πιο κλασικές -αλλά πολύ νόστιμες επιλογές, ενώ μια extra πρόταση που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι το παγωτό Angelo Rosso με σοκολάτα, φράουλα και crumble φρούτα του δάσους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε γεύση θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας δοκιμή.

Gelateria Novantuno, Αργυρούπολη

Στην Gelateria Novantuno θα βρεις χειροποίητο παγωτό, για το οποίο χρησιμοποιείται φρέσκο γάλα και φρούτα, δίνοντας ένα αποτέλεσμα εξαιρετικής νοστιμιάς. Δεν αποτελεί άλλωστε άδικα έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς για παγωτό στην περιοχή.

Ο κατάλογος αποτελείται από κλασικές επιλογές, όπως βανίλια, cookies και στρατσιατέλα, αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως η crema Italiana με ολόκληρα αμύγδαλα και πικραμύγδαλο, η σοκολάτα με ρούμι και η λευκή σοκολάτα με passion fruit. Παράλληλα, θα βρεις και μια ενδιαφέρουσα σορμπέ επιλογή, την extra black που είναι ουσιαστικά σορμπέ μαύρης σοκολατας. Διάλεξε τη δική σου αγαπημένη, επίλεξε χωνάκι, κυπελάκι ή πακέτο για το σπίτι και είσαι έτοιμος.

Κατσιούλης, Ελληνικό

Katsioulis_NouPou-Pagota-2

Υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, αγάπη για την τέχνη τους αλλά και εμπειρία στο χειροποίητο παγωτό, συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας του Κατσιούλη. Ο φούρνος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας pit-stops όταν βρισκόμαστε στην αναζήτηση για παγωτό στην περιοχή, αφού μας δροσίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μας ενθουσιάζει κάθε φορά με τις γεύσεις του.

Ανάμεσα στις επιλογές που θα βρεις εκεί είναι το αυθεντικό χειροποίητο Καϊμάκι με σιρόπι amarena, το φιστίκι Σικελίας, ενώ για τους λάτρεις της σοκολάτας υπάρχουν προτάσεις όπως το χειροποίητο παρφέ σοκολάτας ή η σοκολάτα γάλακτος brownies. Φυσικά, στον Κατσιούλη θα βρεις και επιλογές σε σορμπέ, όπως τη γεύση βατόμουρο με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Ό,τι και να διαλέξεις, η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Sweet Spoon by Dimitris Drakos, Αργυρούπολη

Σε έναν άκρως ινσταγκραμικό χώρο και με γλυκά βγαλμένα μέσα από τους πιο κρυφούς μας πόθους, το Sweet Spoon στην Αργυρούπολη ξέρει πώς να μας σαγηνεύει. Τα γλυκά που θα δοκιμάσεις εκεί αποτελούν από μόνα τους έργα τέχνης, ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να τα κάνει να ξεχωρίσουν ακόμη περισσότερο είναι το παγωτό, το οποίο μπορείς να επιλέξεις να τα συνοδεύει.

Το παγωτό στο Sweet Spoon σερβίρεται μαζί με τα πληθωρικά του γλυκά με ένα αναποδογυρισμένο χωνάκι πάνω στο πιάτο και συνδυάζεται υπέροχα με διάφορα toppings, όπως η λαχταριστή σοκολάτα. Αν μας ρωτάς πάντως, αξίζει να δοκιμάσεις και το «φορτωμένο» κρουασάν γεμιστό με παγωτό, που και μόνο που το βλέπεις, σου τρέχουν τα σάλια.

Ραβάνης, Ελληνικό

Εσύ θα επέλεγες να αγοράσεις παγωτό από ένα… κρεοπωλείο; Εμείς πάντως από τον Ραβάνη θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη και αυτό γιατί το παγωτό του φτιάχνεται από πρόβειο γιαούρτι και είναι εξαιρετικής ποιότητας, με συνταγή που μετρά κάτι περισσότερο από 70 χρόνια.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1952, όταν η Σωτηρία Ραβάνη έφτιαχνε στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας το παγωτό του χωριού. Σήμερα, η τρίτη γενιά φροντίζει να συνεχίζει αυτή την παράδοση, προσφέροντας τις κλασικές και αγαπημένες γεύσεις παγωτού στο πιστό κοινό της. Βανίλια και σοκολάτα, στρατσιατέλα και κανταϊφι, αλλά και μια δροσιστική γεύση φράουλας είναι μέσα στις επιλογές που προσφέρουν και είναι λόγος για να οδηγείσαι εκεί κάθε φορά που αναζητάς παγωτό.