Τα σουβλάκια της Γλυφάδας που αξίζει να δοκιμάσεις

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τα ψητοπωλεία της Γλυφάδας που οφείλεις να γνωρίζεις αν βρίσκεσαι στην αναζήτηση για ποιοτικό σουβλάκι στην περιοχή.

Share this

Η Γλυφάδα ξέρει καλά πώς να ικανοποιεί τους νότιους σουβλακόφιλους με στέκια – εγγύηση σε ποιότητα και γεύση εδώ και χρόνια. Είτε σου αρέσουν οι πιο παραδοσιακές γεύσεις, είτε θες το κάτι διαφορετικό, ξεχωρίσαμε τις επτά καλύτερες επιλογές για σουβλάκι στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος

Για ένα πραγματικά «προεδρικό» σουβλάκι, ο Πρόεδρος είναι must. Το κεμπαπτζίδικο, που κάθε νότιος έχει στην καρδιά του, φημίζεται για την ποιότητα των κρεατικών του, αφού διαθέτει το δικό του εργαστήρι, στο οποίο παρασκευάζονται τα πάντα. Οι αγνές και καθαρές γεύσεις, το ατόφιο και χωρίς επεξεργασίες κρέας, καθώς και το γεγονός ότι όλα εκεί είναι χειροποίητα, θα σε οδηγήσουν αβίαστα σε ένα από τα τραπέζια του. Στον Πρόεδρο θα πας πρωτίστως για το περίφημο τυλιχτό με κεμπάπ, στην πιο παραδοσιακή εκδοχή του, δηλαδή χωρίς πατάτες, αλλά θα πας και για το νόστιμο καλαμάκι του (χοιρινό ή κοτόπουλο) που είναι εξίσου γευστικό.

Λειβαδιά

Για το σουβλατζίδικο Λειβαδιά στην Άνω Γλυφάδα τα έχουμε πει και ξαναπεί, όμως ποτέ δεν είναι αρκετό. Κρατάει ψηλά τη σημαία του «old school σουβλατζίδικου» και εδώ και 34 χρόνια προσφέρει σε Νότιους και όχι μόνο, ζουμερά καλαμάκια και πεντανόστιμα τυλιχτά, έχοντας ως βασικό του μότο ότι η ποιότητα στο κρέας είναι πάνω από όλα. Στη Λειβαδιά θα φας σουβλάκι όπως παλιά, με πίτα λαδωμένη, χωρίς πατάτες (εκτός αν το ζητήσεις), με κρεμμυδάκι και πάπρικα. Τα πάντα, από τον γύρο του μέχρι τα καλαμάκια είναι χειροποίητα και δοκιμασμένα, πεντανόστιμα. Προτείνουμε όταν πάρεις τη σοφή απόφαση να το επισκεφθείς να παραγγείλεις την κλασική επιλογή, σουβλάκι με γύρο χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και θα θυμηθείς τι θα πει παλιό, καλό σουβλάκι

Το Πυρνάρι

Συνοικιακό, αυθεντικό, λατρεμένο. Master στο παραδοσιακό σουβλάκι, το Πυρνάρι στην Άνω Γλυφάδα είναι ένα ψητοπωλείο από τα παλιά που φτιάχνει σουβλάκι το οποίο σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί. Ένας λόγος που το λατρεύουμε είναι ότι κρατά την παράδοση του ελληνικού street food όπως πρέπει να είναι και όπως το νοσταλγούμε και ένας άλλος λόγος είναι ότι ο χοιρινός γύρος είναι χειροποίητος, καλοψημένος και γευστικός και συνοδεύεται με σπιτικό τζατζίκι. Στα plus σημείωσε και το μπιφτέκι, ζουμερό και νόστιμο όπως σε λίγα ψητοπωλεία θα το δοκιμάσεις. Μπορεί να χρειάζεται να φας δύο (ή και τρία, βρε αδερφέ) τυλιχτά για να χορτάσεις, όμως η γεύση τους απλά δεν υπάρχει.

Οι Πίτες της Γεωργίας

Κλασικό αγαπημένο στέκι για σουβλάκι στην Γλυφάδα. Εκεί θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά, που θα ικανοποιήσουν κάθε σωστό καλοφαγά, ενώ οι χορταστικές μερίδες έρχονται να ολοκληρώσουν τη συνταγή της επιτυχίας, μαζί με την εγγυημένη ποιότητα στο κρέας και στα υλικά. Για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις ανάμεσα στα λαχταριστά πιάτα του μαγαζιού, θα σου λέγαμε να δοκιμάσεις σουβλάκι με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, το εξαιρετικό του μπιφτέκι (το οποίο επίσης μπορείς να βάλεις μέσα στο τυλιχτό σου), αλλά και το κεμπάπ ή το λουκάνικο που έχουν ήδη πολλούς φανατικούς οπαδούς. Μεταξύ τους, και εμείς.

Τρελός γάιδαρος

Στην καρδιά της Γλυφάδας, στην πλατεία Εσπερίδων, βρίσκεις τον Τρελό Γάιδαρο στον οποίο θα φας καλό και ποιοτικό σουβλάκι. Ο πλούσιος κατάλογος του μαγαζιού διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα, αλλά άσε μας να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Εκεί, πέρα από τις πιο κλασικές επιλογές σε γύρο ή καλαμάκι που πραγματικά απολαμβάνουμε, θα βρεις μπριζολάκι χοιρινό σε πίτα που θα σε ενθουσιάσει, καθώς και πολύ ωραίο μπιφτέκι γαλοπούλας ή κεμπάπ κοτόπουλο σε πίτα, που επίσης δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Το Άριστον

Ποιος δεν έχει παρατηρήσει το ψητοπωλείο με το «κοκοράκι» επί της οδού Σοφίας Βέμπο στην Άνω Γλυφάδα; Ο λόγος για το Άριστον, που εδώ και χρόνια αποδεικνύει καθημερινά τι σημαίνει σουβλάκι παλαιάς κοπής. Η σπεσιαλιτέ του βέβαια είναι το κοτόπουλο σούβλας (να τα λέμε κι αυτά), ωστόσο στα τυλιχτά του πρωταγωνιστεί το καθαρό και νόστιμο κρέας, (γύρος από ατόφιο κρέας, χωρίς λίπη και ζουμερά καλαμάκια χωρίς περιττά μαριναρίσματα) που συνοδεύεται πάντα με κρεμμύδι, είτε πρόκειται για χοιρινό, είτε για κοτόπουλο (sorry, το μαρούλι δεν έχει θέση εδώ), ντομάτα και τζατζίκι ή σως. Η πίτα είναι λαδωμένη, τόσο – όσο και νόστιμη από μόνη της.

Το Γευστικόν

Μετρώντας σχεδόν τριάντα χρόνια λειτουργίας, το Γευστικόν στην Άνω Γλυφάδα αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των κατοίκων της περιοχής για καλό σουβλάκι. Δύο πράγματα μας έρχονται κατευθείαν στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το Γευστικόν: Νοστιμιά και ποικιλία. Must επιλογή το τυλιχτό με γύρο χοιρινό, αλλά και με κοτόπουλο, ενώ εκεί δοκιμάζεις και νόστιμο καλαμάκι από μπούτι κοτόπουλου. Σκέψου όμως και τα μπριζολάκια, που είναι μπουκιά και συχώριο. Προτού κάνεις οποιαδήποτε παραγγελία, τσέκαρε τη λίστα με τα τυλιχτά με τορτίγια και τους πρωτότυπους συνδυασμούς του. Εμείς πάντως επιλέγουμε αυτή που έχει κοτομπουκιές, σως γιαουρτιού, cream cheese, λάχανο, καρότο, λόλα, σάλτσα bbq, ketchup και πατάτες.