Escape Rooms για παιδιά στα νότια προάστια

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα Escape Rooms για παιδιά στα νότια προάστια, τα οποία αποτελούν και μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Share this

Τα Escape Rooms, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν ένα από τα πιο hot trends όσον αφορά τα ομαδικά, διαδραστικά παιχνίδια. Και όχι μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά. Άλλωστε, απαιτούν συνεργασία, σκέψη, εφευρετικότητα και, φυσικά, φαντασία, οπότε εκτός από διασκεδαστικά, τα Escape Rooms σε βοηθούν να αναδείξεις και τα δημιουργικά σου ταλέντα. Plus: Είναι μια πολύ καλή αφορμή για έξοδο με την οικογένεια! Τι καλύτερο, άλλωστε, από το να «χωθείς» σε μία περιπέτεια και να γίνεις μέρος μιας ιστορίας με σκοπό να λύσεις το εκάστοτε μυστήριο;

Παρακάτω, θα βρεις τα δωμάτια στα νότια προάστια που απευθύνονται σε παιδιά (ή είναι kids friendly) και θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Παγιδευμένοι στα χρώματα, Παλαιό Φάληρο

Ιστορία: Χθες το βράδυ ονειρεύτηκα ότι ήμουν με την παρέα μου σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, ασαφές. Έμοιαζε με επιτραπέζιο παιχνίδι, με τη μόνη διαφορά ότι βρισκόμασταν μέσα σε αυτό. Στο τέλος έγινε κάτι ακόμα πιο αλλόκοτο: μια τεράστια κουκουβάγια μάς φόρτωσε στη ράχη της και πετάξαμε μακρυά. Τι να σημαίνει άραγε αυτό το όνειρο; Για μισό λεπτό! Γιατί το δωμάτιό μου είναι κόκκινο;

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομά του: Ένα πολύχρωμο και διασκεδαστικό γριφοδωμάτιο, που περιλαμβάνει έξυπνους γρίφους, τους οποίους μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν εξίσου. Η όμορφη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα πλοκή θα κάνουν όλη την ομάδα να περάσει πολύ καλά.

Info
Trapped | Λεωφ. Αμφιθέας 73Α, Παλαιό Φάληρο
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Οι Αποβάθρες, Καλλιθέα

Ιστορία: ​ Στο λιμάνι του Arkham, στο πιο απόμερο σημείο, υψώνονται οι παλιές αποθήκες εμπορευμάτων ερειπωμένες. Κανένα πλοiο δεν περνάει πια από εκεi. Κανένας άνθρωπος δεν διασχίζει την αποβάθρα 13. Μόνο τον παλιό λιμενάρχη θα συναντήσεις να κάνει βόλτες εκεί κοντά. Μύθοι λένε ότι ένας καπετάνιος κάποτε έκρυψε έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας σε κάποια από τις προβλήτες. Ο λιμενάρχης τον είχε βοηθήσει, αλλά πλέον μετά από τόσα χρόνια, δε θυμάται ούτε ο ίδιος το σημείο που θάφτηκε ο θησαυρός. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρείτε την τοποθεσία αυτού του θησαυρού, να τον αποκτήσετε και να καταφέρετε να φύγετε πριν καταλάβει ο λιμενάρχης τον σκοπό σας.

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Το δωμάτιο σε βάζει από την πρώτη στιγμή στο κλίμα της ιστορίας, σε σημείο που νιώθεις ότι γίνεσαι πραγματικά μέρος της. Διαθέτει πολύ ωραία κρυφά περάσματα, ροή και ατμόσφαιρα, καθώς και μπόλικη αγωνία, ώστε να φύγει ο καθένας χορτάτος.

Info
Arkham Escape Rooms | Ιφιγενείας 87, Καλλιθέα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Secret Island, Αργυρούπολη

Ιστορία: Είναι πρωί Κυριακής. Πιάνετε να διαβάσετε την κυριακάτικη εφημερίδα, όμως, πριν καν την ανοίξετε, κάτι στο πρωτοσέλιδο σάς τραβά την προσοχή. Ένα πλοίο βρέθηκε ακυβέρνητο. Κανείς δε γνωρίζει πού κατευθυνόταν ή πού είναι το πλήρωμά του και ο καπετάνιος του. Η περιέργεια σας κυριεύει. Αποφασίζετε να μπείτε κρυφά στην καμπίνα του καπετάνιου, ο οποίος υποψιάζεστε οτι είναι μακρινός συγγενής σας. Έχετε 60′ να ανακαλύψετε τι έχει συμβεί πριν έρθει το λιμενικό να διεξάγει τη δική του έρευνα.

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Γρίφοι, σκηνικά και ατμόσφαιρα που ταιριάζουν γάντι με την ιστορία θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, που θα παίξουν το συγκεκριμένο δωμάτιο. Η ιστορία δε, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε μικρού «Sherlock Holmes», που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να φτάσει στην επίλυσή του.

Info
Maze Games | Γ. Παπανδρέου 18, Αργυρούπολη
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Το Σπίτι της Μάγισσας, Καλλιθέα

Ιστορία: Πολλά λέγονται για το σπιτι με τον αριθμό 23, που βρίσκεται σε ένα βρώμικο σοκάκι κοντά στις αποβάθρες. Πολλοί έχουν δει μια μάγισσα να τριγυρνάει, και να γελάει σατανικά. Κάποιοι λένε πως την έχουν δει να φεύγει από το παράθυρο με τη σκούπα της. Άλλοι βλέπουν τη σκιά του καπέλου της να στοιχειώνει το σοκάκι όπου είναι η είσοδος του σπιτιού. Του σπιτιού της μάγισσας. Οι περαστικοί φοβούνται να κοιτάξουν προς τη μεριά του, και οι ντόπιοι το ονομάζουν καταραμένο. Οι θρύλοι λένε πως η μάγισσα έχει πέσει σε έναν βαθύ ύπνο. Και ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσουμε. Σηκώνεται μόνο όταν έχει πανσέληνο, κανείς δεν ξέρει γιατί. Ήρθε η σειρά σας να επισκεφτείτε το σπίτι της. Να δείτε αν αυτά που λένε είναι αλήθεια. Υπάρχει όντως μάγισσα; Αλλά προσοχή! Αν τη δείτε, να μην την ξυπνήσετε! Είστε αρκετά γενναίοι;

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Το Σπίτι της Μάγισσας είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων και δραστηριοτήτων, που θα εξάψει τη φαντασία κάθε μικρού παιδιού. Το δωμάτιο, αν και «τρέχει» κανονικά για ενήλικες, διαθέτει παιδική έκδοση, η οποία δεν περιέχει στοιχεία τρόμου και είναι κατάλληλη για μικρότερες ηλικίες, ενώ εγγυάται τη μέγιστη διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Info
Arkham Escape Rooms | Ιφιγενείας 87, Καλλιθέα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Da Vinci, Νέα Σμύρνη

Ιστορία: Ο θάνατος του διευθυντή του Λούβρου έχει αναστατώσει την αστυνομία. Η πιο γνωστή κρυπτολόγος της Γαλλίας δεν μπορεί να φτάσει μόνη της στη λύση του μυστηρίου για αυτό και ο καθηγητής σας, που ειδικεύεται στον συμβολισμό, έστειλε εσάς, τους καλύτερους μαθητές του για να τη βοηθήσετε. Ο ίδιος είναι υπό κράτηση, φερόμενος ως υπαίτιος για τη δολοφονία του διευθυντή του μουσείου. Έχετε 70’ για να καταφέρετε να λύσετε το μυστήριο, πριν σας καταλάβει ο αστυνόμος και σας οδηγήσει στο κρατητήριο μαζί με τον καθηγητή.

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Πρόκειται για ένα δωμάτιο γεμάτο μυστήριο, σασπένς και περιπέτεια, που περιλαμβάνει, μάλιστα, παραπάνω από έναν ηθοποιό -γεγονός που ενθουσιάζει τα παιδιά. Το δωμάτιο είναι πιο απαιτητικό όσον αφορά τους γρίφους, οπότε ίσως είναι περισσότερο απαραίτητη η παρουσία ενός ενήλικα.

Info
The MindTrap | Αγίας Φωτεινής 12, Νεα Σμύρνη
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

The Holy Grail, Άγιος Δημήτριος

Ιστορία: Ο καθηγητής John Robert Miller, ανώτερο μέλος μιας μυστικιστικής οργάνωσης, είναι ορκισμένος σε αυτήν να φυλάξει το Άγιο Δισκοπότηρο και να το κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. Τα δυο τελευταία 24ωρα όμως ο καθηγητής έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Τα μέλη της οργάνωσης έχουν θορυβηθεί για την τύχη του καθηγητή, αλλά και του Αγίου Δισκοπότηρου, το οποίο δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια και σας ανέθεσαν μια αποστολή. Έχετε 70 λεπτά στη διάθεση σας να ερευνήσετε τα τελευταία ίχνη που άφησε πίσω του ο καθηγητής και να ανακαλύψετε που έχει κρύψει το πολυπόθητο Άγιο Δισκοπότηρο, πριν έρθει η αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση.

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Στο Holy Grail μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τα πολύ ωραία σκηνικά, που σε βάζουν στην καρδιά της ιστορίας, αλλά και τους μηχανισμούς, με τους οποίους ιδιαίτερα οι μικρότεροι τρελαίνονται. Ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια, καθώς και εδώ η παρουσία ενός ενήλικα θα ήταν πολύ βοηθητική.

Info
Exit Plan | Αϊδινίου 5, Αγιος Δημήτριος
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ

Prison Break, Γλυφάδα

Ιστορία: Η δικαιοσύνη πρέπει να υπηρετείται. Αλλά δεν υπηρετείται πάντα με τον σωστό τρόπο, όταν άνθρωποι πηγαίνουν στη φυλακή για εγκλήματα που ποτέ δεν διέπραξαν. Τέτοια είναι και η περίπτωση του άντρα που μοιράζεστε μαζί του το κελί της φυλακής. Ξέρετε πως ο τρόφιμος δίπλα σας είναι αθώος, αλλά η μοίρα του είναι σφραγισμένη, καθώς είναι θανατοποινίτης. Από το κελί του θα βγεί ξανά μόνο για να συναντήσει την καταδίκη του. Η ημερομηνία εκτέλεσης έχει οριστικοποιηθεί και πλεόν είναι στο χέρι σας να βρείτε έναν τρόπο να σώσετε τις ζωές και των δύο σας. Ένας αθώος που περιμένει το χαμό του, μία ημερομηνία εκτέλεσης, μία μοναδική ευκαιρία απόδρασης. Στη διάθεση σας έχετε 70’ για να σωθείτε και να τρέξετε προς την ελευθερία.

Γιατί θα το λατρέψουν τα παιδιά: Γριφοδωμάτιο, που χαρακτηρίζεται kids friendly, το Prison Break δεν μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Η ιστορία, οι γρίφοι και η όλη ατμόσφαιρα σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι πράγματι στη φυλακή, ενώ στην αρχή του παιχνιδιού, η ομάδα καλείται να προχωρήσει «χωρισμένη». Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.

Info
Athens Clue | Ξάνθου 3, Γλυφάδα
Για να κάνεις κράτηση μπες εδώ