Gaia Residences: Κατοικίες που είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος για να ζει κανείς, από την The Homes Developments

Gaia Residences: Κατοικίες που είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος για να ζει κανείς, από την The Homes Developments

Share

Σε κάθε όροφο του Gaia Residences οι ιδιωτικές πισίνες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται με το ηλιοβασίλεμα και το μπλε της θάλασσας, ενώ η πισίνα του Penthouse rooftop καθρεπτίζεται μέσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία.

Ένας state of the art σχεδιασμός για κατοικίες που είναι πολλά περισσότερα από ένα μέρος για να ζει κανείς και από πίσω μία εταιρεία που έχει στο κέντρο της την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών στον τομέα της βιωσιμότητας. Ο λόγος για την Homes Developments, την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ουσιαστικά μέσα στην πανδημία και «τρέχει» αυτή την στιγμή ένα από τα πιο καινοτόμα έργα στο κέντρο της Γλυφάδας, το Gaia Residences, ένα συγκρότημα πέντε πολυτελών μεζονετών και διαμερισμάτων, στην περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με όνομα-σύμβολο της Μητέρας Γης από την ελληνική μυθολογία και μια μοναδική αρχιτεκτονική σχεδίαση σε γήινα χρώματα. Για το νέο project αλλά και τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας μιλά o κ. Στέλιος Καραβασίλης.

Πότε, πώς και με ποιο σκεπτικό ξεκίνησε η εταιρεία και ποια είναι η φιλοσοφία της; Ποια είναι τα στοιχεία που θα λέγατε ότι τη χαρακτηρίζουν;
Η «The Homes Developments» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με αρχική προτεραιότητα την ανάπτυξη οικιστικών ακινήτων, αλλά και πλάνα για επέκταση σε εμπορικά ακίνητα. Η φιλοσοφία μας είναι ο συνδυασμός εργονομικών κατοικιών, με μοντέρνο και ταυτόχρονα διαχρονικό design, καθώς και η υψηλή ποιότητα κατασκευής με χρήση καινοτόμων μεθόδων στον τομέα της βιωσιμότητας. Η φιλοσοφία μας είναι ανθρωποκεντρική -κάθε κατοικία είναι το μέρος όπου η οικογένεια ολοκληρώνεται, τα όνειρα παίρνουν μορφή, ο χώρος όπου δημιουργούνται αναμνήσεις. Με βάση αυτό, δημιουργούμε κατοικίες με συναίσθημα, όμορφα σχεδιασμένες και άρτια μελετημένες, που εμπνέουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους.

Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους ώστε να προσφέρουμε λύσεις που εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες τους και ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους. Σκοπός μας είναι το τελικό αποτέλεσμα, να αναδεικνύει την προσωπικότητά τους. Πυλώνας της στρατηγικής μας, είναι η δέσμευσή μας προς ένα βιώσιμο μέλλον και η συμβολή μας στη βελτίωση του οικιστικού επιπέδου της πόλης. Τα έργα μας σχεδιάζονται με βάση βιοκλιματικά στοιχεία που μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων μας, είναι κατηγορίας Α++ και διαθέτουν έντονο το στοιχείο των πράσινων τοίχων και της φύτευσης.

Ποια είναι τα σημαντικότερα projects που «τρέχετε» αυτή την περίοδο;
Έχουμε ξεκινήσει την κατασκευή του Gaia Residences, που βρίσκεται στην οδό Πηνειού 10 στη Γλυφάδα, και βρισκόμαστε ήδη κοντά στην ολοκλήρωση του σκελετού του κτιρίου. Στα projects μας στη Γλυφάδα, έρχεται να προστεθεί τους επόμενους μήνες ένα πρωτοποριακό συγκρότημα 15 περίπου κατοικιών, σε μία έκταση 2 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί στα πρότυπα κτιρίων του εξωτερικού, ως ένα «gated community», προσφέροντας υπηρεσίες φύλαξης, ολοκληρωμένης διαχείρισης, χώρο γυμναστηρίου και εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Gaia Residences και ποιο το κοινό στο οποίο απευθύνεται;
Το βασικό χαρακτηριστικό του Gaia Residences είναι η πολύ κεντρική του τοποθεσία, η οποία συνδυάζει την πρόσβαση με τα πόδια στο εμπορικό κέντρο της οδού Αγγέλου Μεταξά, με την ηρεμία και την ιδιωτικότητα, καθώς βρίσκεται σε μία από τις πιο ήσυχες και πράσινες γειτονιές της Γλυφάδας. Ο νοτιοανατολικός προσανατολισμός του εξασφαλίζει τη βέλτιστη έκθεση στο φυσικό φως ενώ τα μεγάλα ανοίγματα με τα ευρύχωρα μπαλκόνια, προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν έναν «live-in live-out» τρόπο ζωής.

Σε κάθε όροφο, οι ιδιωτικές πισίνες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται με το ηλιοβασίλεμα και το μπλε της θάλασσας, ενώ η πισίνα του Penthouse rooftop καθρεπτίζεται μέσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία, δημιουργώντας ένα μοναδικό συναίσθημα. Το ισόγειο αποτελείται από δύο μεζονέτες τεσσάρων υπνοδωματίων. Η κάθε μια αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, με το δικό τους αποκλειστικό κήπο, μεγάλες πισίνες και playroom. Ο πρώτος και δεύτερος όροφος είναι διαμορφωμένοι ως οροφοδιαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, με εργονομικό σχεδιασμό, διαθέτουν open-space καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα που ανοίγουν πλήρως στις μεγάλες βεράντες. Το κτίριο ολοκληρώνεται με ένα μοναδικού σχεδιασμού Ρετιρέ (Penthouse) που εκτείνεται σε 2 επίπεδα και αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας. Το glass-floor της πισίνας καθρεπτίζεται στο καθιστικό και το μοναδικό roof-garden προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Το οικόπεδο διαθέτει πηγάδι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για άρδευση και τροφοδότηση των πισινών, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση νερού. To Gaia Residences θα έχει επίσης δείκτη ενεργειακής απόδοσης Α++, άφθονο πράσινο, και φωτοβολταϊκά συστήματα. Το κοινό μας είναι άνθρωποι που ψάχνουν μια άνετη, βιώσιμη, εργονομική και με υψηλή αισθητική και κατασκευαστική ποιότητα, κατοικία.

Υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ως προς τις κατοικίες που σας ζητούν πλέον οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές;
Οι πελάτες είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ξέρουν τι θέλουν. Θέματα εργονομίας και κατανομής χώρων, αερισμού και ηλιασμού, αλλά και πιο τεχνικά κατασκευαστικά θέματα σχετικά με τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, είναι κάποιες από τις συζητήσεις που έχουμε καθημερινά. Ζώντας σε μία εποχή που όλα εκτυλίσσονται σε γρήγορους ρυθμούς, παρατηρούμε μια στροφή προς την ηρεμία που προσφέρει η φύση, οπότε το πράσινο αποτύπωμα και οι απλές γραμμές στον σχεδιασμό είναι κάτι που εκτιμούν οι αγοραστές μας.

Πώς θεωρείτε ότι μπορεί να επηρεάζει η αύξηση του κόστους των υλικών;
Η αύξηση του κόστους των υλικών είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για τον κατασκευαστικό κλάδο. Tόσο ο covid και τα προβλήματα που δημιούργησε στην εφοδιαστική αλυσίδα με συνέπεια την αύξηση των τιμών των υλικών, καθώς και οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στο γεωπολιτικό τοπίο, έχουν ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών ενέργειας, με σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος κατασκευής. Θεωρούμε ότι η αγορά είναι σε διαδικασία αφομοίωσης των νέων δεδομένων κόστους, και υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο κάποια από τα σχεδιαζόμενα έργα είναι βιώσιμα πια, δεδομένου του σημερινού κατασκευαστικού κόστους. Παρατηρούμε διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά κατασκευαστικά υλικά, ενώ πλέον έχει αυξηθεί αρκετά και ο χρόνος παράδοσης, κάτι που κάνει επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη ενός αποτελεσματικού πλάνου προμηθειών.

Latest News