Thalia House: Ένα πολυτελές συγκρότημα παραλιακών διαμερισμάτων στη Βουλιαγμένη

Thalia House: Ένα πολυτελές συγκρότημα παραλιακών διαμερισμάτων στη Βουλιαγμένη

Share

Το εντυπωσιακό project στη Βουλιαγμένη είναι μόνο ένα από τα έργα του αρχιτεκτονικού γραφείου «Tsolka Architects» στα νότια προάστια που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στα σκαριά. Plus: Τα νέα έργα του γραφείου σε Γλυφάδα και Βούλα.

Πολυτελείς κατοικίες υψηλής αισθητικής περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του γραφείου Tsolka Architects που δημιούργησαν στη Βουλιαγμένη ο Νίκος και η Μαριαλένα Τσόλκα. Η πλειοψηφία των projects βρίσκεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και κυρίως σε Βουλιαγμένη, Βούλα και Γλυφάδα.

Εκτός από τις ουκ ολίγες πολυτελείς μονοκατοικίες σε κομβικά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αίσθηση προκαλούν και τα μεγάλα οικιστικά ακίνητα, όπως π.χ. τα Dousmani Apartments στην Γλυφάδα. Ξεχωρίσαμε τρία ακόμη projects του γραφείου,τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλιαγμένη, τη Βούλα και τη Γλυφάδα.

Thalia House, Βουλιαγμένη

Εμβαδόν: 1600 τ.μ.

Ομάδα σχεδιασμού: Μαριαλένα Τσόλκα, Yvette Wolbers, Δημήτρης Ιωσηφίδης

Πρόκειται για ένα συγκρότημα παραλιακών διαμερισμάτων στη Βουλιαγμένη. Χαρακτηρίζεται από μοντέρνα κατασκευή και μηχανική και αξιοσημείωτους εσωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία και αρμονία με το γύρω παράκτιο τοπίο.

Το Thalia House διαθέτει τρεις ξεχωριστές κατοικίες. ένα ισόγειο διώροφο, ένα διπλό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο σε ένα σχέδιο ψαλιδιού, και ένα διπλό ρετιρέ με brise soleil πάνω από τη βεράντα. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει τη δική του δυναμική ποιότητα χάρη σε ένα σύνθετο χωροταξικό πρόγραμμα που οργανώνεται μέσα στο κέλυφος του κτιρίου.

Το Thalia House, το οποίο είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2022, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη έρευνα για τη βιώσιμη ζωή και διαθέτει πλήρως ενσωματωμένες τεχνολογίες SMART που δημιουργούν τους πιο ενεργειακά αποδοτικούς εσωτερικούς χώρους. Η εξωτερική μόνωση διαθέτει τριπλά τζάμια για να εξασφαλίσει χαμηλές εκπομπές ρύπων, με ενδοδαπέδια θέρμανση και αντλίες θερμότητας που ελαχιστοποιούν την ενεργειακή σπατάλη.

Nireos, Βούλα

Εμβαδόν: 2900 τ.μ.

Ομάδα σχεδιασμού: Μαριαλένα Τσόλκα, YvetteWolbers, Δημήτρης Ιωσηφίδης

Ομάδα Κατασκευής: Νίκος Τσόλκας, Ηλίας Γκουσέτης, Στέλιος Κάδογλου

Πρόκειται για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην ακτή της Βούλας. Το κτίριο ανταποκρίνεται με προσοχή στο τοπικό περιβάλλον, καθώς τις συμπαγείς εξωτερικές προσόψεις διασχίζουν ξύλινα πάνελ με περσίδες και υπερυψωμένοι ιδιωτικοί αίθριοι κήποι.

Εσωτερικά το κτίριο περιλαμβάνει ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους σε κάθε όροφο, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό που εξασφαλίζει τη μέγιστη έκθεση στον ήλιο καθώς εκτείνεται σε όλη τη θάλασσα. Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή διαθέτουν τριπλά τζάμια.

Το κτίριο αποτελείται από ένα ισόγειο διαμέρισμα 5 υπνοδωματίων (460μ.), το οποίο περιλαμβάνει μια σοφίτα διπλού ύψους, δίκλινα διαμερίσματα δεύτερου ορόφου (180μ), και μια ρετιρέ κατοικία με μία εντυπωσιακή πισίνα που διαθέτει γυάλινη πρόσοψη και είναι ενσωματωμένη στην ταράτσα. Είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2023.

Inois, Γλυφάδα

Εμβαδόν: 1520 τ.μ.

Ομάδα σχεδιασμού: Μαριαλένα Τσόλκα, YvetteWolbers, Δημήτρης Ιωσηφίδης

Ομάδα Κατασκευής: Νίκος Τσόλκας, Ηλίας Γκουσέτης, Στέλιος Κάδογλου

Το Inois Building βρίσκεται στο οικιστικό κέντρο της Γλυφάδας. Σχεδιασμένο ως η τέλεια αστική όαση, το τετραώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων θολώνει τις διαφορές μεταξύ φύσης και αρχιτεκτονικής, χάρη στον καταπράσινο «τοίχο» που διαχέει τις προσόψεις του. Η πλήρης ενσωμάτωση της φύτευσης είναι ορατή σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, με ογκώδη αίθρια δέντρα και φυτά που δημιουργούν όμορφα μοτίβα σκιάς και φωτός στους χώρους διαβίωσης για τους κατοίκους.

Μια πλούσια παλέτα εσωτερικών υλικών αναμιγνύει δροσερά μαρμάρινα φινιρίσματα και θερμότερους ξύλινους τόνους, με πλακάκια τοίχου με σχιστόλιθο.

Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, διαθέτουν όλα τριπλά τζάμια για υψηλή ενεργειακή απόδοση, εξασφαλίζουν μέγιστη έκθεση στο φως του ήλιου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη.

Το κτίριο ξεκινά με μια ισόγεια κατοικία με χώρο σοφίτας διπλού ύψους, deckin garea, πισίνα και περιποιημένους κήπους, επιπλέον διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων παραπάνω – και τα δύο με ενιαίους χώρους καθιστικού και δύο βεράντες -και καταλήγει σε ένα ρετιρέ τριών υπνοδωματίων με μεγάλη βεράντα και πισίνα, που περιβάλλεται από ένα λεπτομερές πρόγραμμα φύτευσης το οποίο πλαισιώνει την απέραντη θέα της πόλης και της θάλασσας. Το κτίριο έχει καθοριστεί με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, με τριπλά τζάμια σε όλα τα παράθυρα δημιουργώντας τις πιο ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες, ενώ χρησιμοποιεί τις τελευταίες ενσωματωμένες τεχνολογίες SMART. Είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2022.

Latest News